FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Σαράνοφ συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση!

Ο πατέρας του 32χρονου γκολκίπερ της Λαμίας ήταν τερματοφύλακας και προπονητής τερματοφυλάκων, ο αδερφός του κάτι ανάλογο και τώρα…. ετοιμάζεται ο διάδοχος που είναι μόλις τριών ετών!

Υπάρχουν ορισμένες φορές που στη ζωή δεν μπορείς να αποφύγεις…. κάτι. Μοιάζει σαν το πεπρωμένο σου και αυτό συνέβη με τον Μπόγιαν Σαράνοφ της Λαμίας. Ο οποίος ήταν προχθές ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του, στην επική της πρόκριση επί του Ολυμπιακού.

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1987 στο Βρσατς της Σερβίας, ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα γίνει τερματοφύλακας. Οχι δεν υπερβάλλουμε, καθώς  η συγκεκριμένη θέση αποτελεί πλέον κάτι σαν…  παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά.

Ο πατέρας του ήταν για χρόνια πορτιέρε σε ομάδες της Σερβίας, ενώ διατέλεσε και προπονητής τερματοφυλάκων. Ετσι ο Σαράνοφ από μικρός ήταν κάτω από μία εστία, όπως άλλωστε και ο αδερφός του, ο οποίος όμως δεν έμεινε καιρό στην ενεργό δράση, ακολούθησε νωρίς την καριέρα της προπονητικής και τώρα εργάζεται σε σύλλογο του Αζερμπαϊτζάν ως, ναι καλά μαντέψατε, κόουτς τερματοφυλάκων! Είπαμε στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μία οικογενειακή… φάμπρικα.

Όμως ο ήρωας της ιστορίας μας ήθελε να… ζήσει και την εντός γηπέδου εμπειρία. Μεγάλωσε ποδοσφαιρικά με ίνδαλμα τον Μπουφόν – λόγω χαρακτήρα και ικανοτήτων – και σε ηλικία 17 ετών έγινε επαγγελματίας στην OFK Μπέογκραντ. Σταδιακά καθιερώθηκε, αφού νωρίτερα έκανε το… αγροτικό του ως δανεικός και τη σεζόν 2010/11 ψηφίστηκε από τους προπονητές της πρώτης κατηγορίας ως ο καλύτερος γκολκίπερ της σεζόν.

Υπό αυτές τις συνθήκες έφτασε και η στιγμή να ανοίξει τα πανιά και συνέχισε στο Ισραήλ. Τον Οκτώβριο του 2013 πήρε την πρώτη του… τζούρα από την Ελλάδα, όταν με την Μακάμπι Χάιφα έπαιξε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα απέκρουσε δύο πέναλτι του Στοχ, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε με 3-2. Ομως η χώρας μας έδειχνε πως του… ταίριαζε και τον Γενάρη του 2014 ήρθε στην Κρήτη για λογαριασμό του Εργοτέλη.

Ηδη παντρεμένος  με την Ιβάνα με την οποία συνδέονταν από καιρό, έγινε μπαμπάς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στην Ξάνθη, στις 18 Απριλίου, όταν η σύζυγός του μετέβη εκείνη την ημέρα εσπευσμένα στο μαιευτήριο και εκείνος το έμαθε μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Τότε έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ένα κοριτσάκι. Λίγο αργότερα όμως γνώρισε και το… τέρας της γραφειοκρατίας, καθώς δεν μπορούσε να μεταβεί στη Σερβία λόγω έλλειψης εγγράφων της μπέμπας. Χαλάλι όμως, καθώς αγάπησε την Ελλάδα και πάντα είχε στο μυαλό του να επιστρέψει.

Το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στην χώρα του για την Παρτιζάν και μάλιστα η τότε τριάδα των γκολκίπερ της είχε… άρωμα Ελλάδας, καθώς την στελέχωναν εκείνος, ο Ζίβκοβιτς της Ξάνθης και ο Κλάγιτς, που πέρσι έπαιζε στον Πλατανιά. Δικά μας παιδιά.

Επόμενος σταθμός το Αζερμπαϊτζάν, όπου κατέκτησε το νταμπλ με την Καραμπάγκ, ενώ έγινε ιδιαίτερα αγαπητός για τον «αγώνα» που έδωσε κατά του καρκίνου των οστών και υπέρ της καμπάνιας ώστε να αυξηθούν οι δότες. Ο «Σάκι», για τους φίλους,  ωρίμαζε καθημερινά, «έσπασε» τη χρονιά 2017/18 στη Ζέμουν και τη Νις και το καλοκαίρι, μόλις έμαθε για την πρόταση της Λαμίας… μπήκε στο αεροπλάνο και επέστρεψε στα μέρη μας.

Μάλιστα η οικογένειά του πλέον αριθμούσε και τέταρτο μέλος, αφού μετά τη μικρή θυγατέρα Σάρα πλέον υπάρχει και ο 3χρονος Στεφάν, ο οποίος ήδη απέκτησε επαγγελματικό προσανατολισμό. Είναι αποφασισμένος να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του, του παππού του και του θείου του και να γίνει γκολκίπερ, ίσως μάλιστα και κάτω από τις οδηγίες του Σαράνοφ. Ο οποίος μόλις κρεμάσει τα γάντια του – έχει ακόμη καιρό – είναι αποφασισμένος να ασχοληθεί με την προπονητική και κυρίως με την εκγύμναση των τερματοφυλάκων.

Χαμογελαστός, ωραίος τύπος, ο ελεύθερος χρόνος στη Λαμία περνά με οικογενειακές βόλτες, αλλά και πολύ δουλειά, κυρίως στα πέναλτι. Είναι «σπεσιαλίστας» και μάλιστα χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέκρουσε για 2η φορά πέναλτι στην καριέρα του, αφού στις 14 Φλεβάρη του 2015 είχε τότε «νικήσει» τον Τσόρι Ντομίνγκες από τα 11 βήματα.

Ιδιαίτερα θρήσκος, πάντα έχει μαζί του έναν ξύλινο σταυρό, στον οποίο και προσεύχεται πριν από κάθε ματς και τον θεωρεί ως το «φυλακτό» του, λόγω της αγάπης του για την Ελλάδα, φαντάζει βέβαιο πως θα τον έχουμε για καιρό κοντά μας. Ισως μελλοντικά και σε κάποιον πάγκο.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button