ΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ένας πρωταθλητής… για τη Λαμία: Το who is who του Béni Nkololo (vids)

Χθεσινό δημοσίευμα φέρνει κοντά στον ΠΑΣ Λαμία τον Γάλλο μεσοεπιθετικό Béni Nkololo.

Χθεσινό δημοσίευμα φέρνει κοντά στον ΠΑΣ Λαμία τον Γάλλο μεσοεπιθετικό Béni Nkololo.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία και παρόλο που έχει συμβόλαιο με την ομάδα του στην Αυστραλία Central Coast Mariners μέχρι τον Ιούνιο του 2024, φέρεται να προχωράει η περίπτωσή του.

Ποιος είναι όμως ο Béni Nkololo; Ψάξαμε και βρήκαμε πληροφορίες για τον ποδοσφαιριστή έτσι ώστε αν τελικά έρθει στα μέρη μας να γνωρίζετε περισσότερα για τον Béni.

Ο Béni Nkololo είναι ένας 26χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής, γεννημένος στη Renns με καταγωγή όμως από το Congo. Έχει ύψος 1,86μ. είναι αριστεροπόδαρος και παίζει τόσο αριστερά στην επίθεση όσο και δεξιά.

Όπως μπορείτε να διακρίνεται η χρηματιστηριακή του αξία στο transfermarkt.com είναι 400χιλ€.

Ο Nkololo ως γαλλοαναθρεμένος, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Β΄ομάδα της Brest όπου αγωνίστηκε και 1 φορά με την πρώτη ομάδα. Ως δανεικός από την Brest αγωνίστηκε στην US Avranches με την οποία συμπλήρωσε 56 αγώνες με 10 γκολ και 5 ασίστ.

Μετά την Brest έφυγε ως ελεύθερος για την Tours FC με την οποία σε 22 συμμετοχές είχε 2 τέρματα, έπειτα πήγε στην Lyon – La Duchere (9 συμμετοχές – 1 γκολ) ενώ τελευταία ομάδα στη Γαλλία για τον Béni ήταν η Concarneau. Εκεί είχε γεμάτη σεζόν με 26 αγώνες, 1 γκολ και 1 ασίστ.

Όταν έφυγε από τη Γαλλία ο 26χρονος εξτρέμ αποχώρησε από την Ευρώπη και ταξίδεψε στην μακρινή Αυστραλία. Εκεί έμελλε να «χτίσει» την καριέρα του και να αναδειχθεί ενώ έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Central Coast Mariners.

Βρίσκεται στην Αυστραλία από το 2021 έχοντας 53 αγώνες με 16 γκολ και 7 ασίστ. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε μάλιστα κατέκτησε και το πρωτάθλημα της χώρας στην μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι τώρα καριέρας του.

Οι θέσεις που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του ο Nkololo:

Δείτε στιγμές του Nkololo από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα:

Διαβάστε επίσης

Back to top button