Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ούτε ο Στέφεν δεν σώζει αυτή τη Σάλκε

Στη πρεμιέρα της τρίτης θητείας του στον πάγκο της Σάλκε, ο Ολλανδός τεχνικός είδε την ομάδα του να χάνει 1-0 από τη Λειψία και να παραμένει κοντά στη ζώνη υποβιβασμού

BUNDESLIGA- 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΛΚΕ-ΛΕΙΨΙΑ 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: VELTINS ARENA

Η αλλαγή στη τεχνική ηγεσία, μεσοβδόμαδα και μετά το 7-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, δεν βοήθησε τη Σάλκε, ώστε να αποφύγει άλλη μια ήττα, αφού η Λειψία πήρε σπουδαίο διπλό, με σκορ 1-0, σημειώνοντας ρεκόρ συλλόγου. Συγκεκριμένα, ήταν η πέμπτη σερί εκτός έδρας νίκη για τη Λειψία.

Στο ντεμπούτο του Χουμπ Στέφενς στον πάγκο της, με τον Ολλανδό να ξεκινάει τη τρίτη θητεία του στην ομάδα, η Σάλκε ξεκίνησε με ενθουσιασμό το ματς και μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Ουτ βγήκε απέναντι από τον Γκουλάτσι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ, σωστά, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, αλλά στη πρώτη απειλητική στιγμή στην εστία τους, φάνηκαν οι αμυντικές αδυναμίες. Μετά από σέντρα στο 14ο λεπτό, ο Σανέ έδιωξε άτσαλα, ο Καμπλ γύρισε στον Πόουλσεν, εκείνος σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά οι αμυντικοί της Σάλκε δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Βέρνερ έκανε το 0-1. Στο 21ο λεπτό η Σάλκε προσπάθησε να απαντήσει, αλλά το σουτ του Σανέ πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 32′ ο Ουτ βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Γκουλάτσι, αλλά έκανε κακό τελείωμα. Η Λειψία έχασε καλή ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, όταν στο 37′ ο Φόρσμπεργκ βρήκε τον Πόουλσεν, εκείνος πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.
Χρειάστηκε να φτάσει το 66ο λεπτό για να απειλήσει η Σάλκε με τον Ουτ να μην βρίσκει στόχο, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να διασπάσουν την πολύ καλή άμυνα των φιλοξενούμενων. Η πρώτη καλή στιγμή της Λειψίας, στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, καταγράφεται στο 83ο λεπτό με το σουτ του Πόουλσεν. Το άστοχο σουτ του Μπουργκστάλερ, στο 87ο λεπτό, από καλή θέση ήταν η τελευταία ευκαιρία της Σάλκε στο ματς. Μια Σάλκε που εξακολουθεί να κινδυνεύει με υποβιβασμό, αφού έπεσε στη 15η θέση και είναι στο +3 από τη 16η που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Όσο για τη Λειψία, μοιάζει να “κλειδώνει” τη θέση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΑΛΚΕ: Νούμπελ, Μπρούμα, Σανέ, Νάστασιτς, Οτζίπκα, Σταμπουλί, Ρούντι (60′ Κουτούτσου), Εμπολό, Σερντάρ (86′ Σκριζίμπσκι), ΜακΚένι, Ουτ (73′ Μπουργκστάλερ)

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Κονατέ, Όρμπαν, Χάλστενμπεργκ, Άνταμς, Καμπλ (77′ Χαϊντάρα), Ζάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ (67′ Λάιμερ), Πόουλσεν, Βέρνερ (88′ Μουκιέλε)

 

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 1-1

ΓΗΠΕΔΟ: MERCEDES BENZ ARENA

Καθόλου ικανοποιημένες δεν έμειναν Στουτγάρδη και Χόφενχαϊμ με το τελικό 1-1, αφού η μεν Στουτγάρδη παραμένει στη 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής, η δε Χόφενχαϊμ δεν μπόρεσε να πλησιάσει την έκτη θέση, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Στο 4ο λεπτό, η Στουτγάρδη απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Έσβαϊν να αποκρούει ο γκολκίπερ Μπάουμαν, ενώ στο 15′ η Χόφενχαϊμ έφτασε κοντά στο 0-1, με τον Ντεμιρμπάι να εκτελεί φάουλ, τον Τσίλερ να αποκρούει και στην επαναφορά ο Κράμαριτς να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι ευκαιρίες, μπροστά και από τις δυο εστίες, συνεχίστηκαν, με τον Μπεκ της Στουτγάρδης να αστοχεί σε κεφαλιά, στο 20′, και στο 27′ ο Κράμαριτς απείλησε ξανά τους γηπεδούχους, αλλά ο Τσίλερ επενέβη αποτελεσματικά. Τελικά, στο 44ο λεπτό ο Κροάτης νίκησε τον Τσίλερ, έκανε το 0-1 και έγινε ο τοπ σκόρερ στην ιστορία της Χόφενχαϊμ, στο πρωτάθλημα, με 46 γκολ.
Μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι φιλοξενούμενοι, για το 0-2, στο 48ο λεπτό όταν ο Καντεράμπεκ σημάδεψε το δοκάρι με τη Χόφενχαϊμ να συνεχίζει να ψάχνει το δεύτερο γκολ, όπως έκανε στο 64′ με τον Ντεμιρμπάι. Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες στοίχισαν, αφού στο 66ο λεπτό ο Στίβεν Τσούμπερ αξιοποίησε ασίστ του Μπεκ και εκτέλεσε για το 1-1 της Στουτγάρδης. Μέχρι το φινάλε του αγώνα, η Στουτγάρδη πίεσε για το γκολ της νίκης, αλλά δεν το βρήκε ποτέ.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Τσίλερ, Κάμπακ, Παβάρντ, Κεμπφ, Μπεκ, Κάστρο, Ινσούα, Ασκασίμπαρ, Τσούμπερ (86′ Γκέντνερ), Έσβαϊν (77′ Ντινταβί), Γκόμεζ (54′ Γκονζάλες)

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Πος, Φογκτ, Μπίτσακσιτς, Καντεράμπεκ, Γκρίλιτς, Σουλτζ (85′ Νέλσον), Ντεμιρμπάι (85′ Μπίτενκουρτ), Κράμαριτς, Μπελφοντίλ, Ζοέλιντον (63′ Σζάλαϊ)

 

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ 5-2

ΓΗΠΕΔΟ: VOLKSWAGEN ARENA

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βόουτ Βέγκχορστ, τρία γκολ και δυο ασίστ, η Βόλφσμπουργκ νίκησε 5-2 τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, επέστρεψε στις νίκες, μετά από δυο αγωνιστικές, και έπιασε τη Λεβερκούζεν στην έκτη θέση.
Προερχόμενη απο συντριβή από την Μπάγερν Μονάχου, 6-0, την περασμένη αγωνιστική, η Βόλφσμπουργκ βρέθηκε να χάνει στο 30ο λεπτό με τον Κάαν Αϊχάν να εκτελεί φάουλ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 της Φορτούνα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μεχμέντι με λόμπα νίκησε τον γκολκίπερ της Φορτούνα και ισοφάρισε για τη Βόλφσμπουργκ, η οποία “καθάρισε” το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, με τρία γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών.
Στο 54′ ο Βέγκχορστ έκανε το 2-1 και τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Κνόχε που έκανε το 3-1. Στο 59′ η Βόλφσμπουργκ βγήκε στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Βέγκχορστ που σε κενή εστία πέτυχε το τέταρτο γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 65′ ο Ραμάν δεν πιάστηκε στην παγίδα του οφσάιντ, νίκησε τον Κάστελς και μείωσε σε 4-2 για τη Φορτούνα, αλλά στο 88ο λεπτό ο Βέγκχορστ με διπλή προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 5-2, φτάνοντας σε χατ τρικ.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κάστελς, Ουίλιαμ, Κνόχε, Μπρουκς, Ρουσιγιόν (84′ Ουντουοκάι), Γκιλαβογκί, Γκέρχαρντ, Άρνολντ, Μεχμέντι (80′ Στέφεν), Μπρέκαλο (68′ Κλάους), Βέγκχορστ

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ: Ρένσινγκ, Ζίμερμαν, Αϊχάν, Καμίνσκι, Γκίσελμαν, Μπόντζεκ (78′ Σομπότκα), Στέγκερ, Λουκεμπάκιο (78′ Ουσάμι), Μπαρκόκ (61′ Κάραμαν), Ραμάν, Χένινγκς

 

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΑΝΟΒΕΡΟ 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: WWK ARENA

Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Άουγκσμπουργκ νίκησε 3-1 το Ανόβερο, έμεινε για τρίτη σερί αγωνιστική αήττητη και πλέον είναι στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, πολύ δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό το προτελευταίο Ανόβερο, αφού γνώρισε 5η ήττα, 8η στα τελευταία 9 ματς.
Πάντως, το Ανόβερο ξεκίνησε καλύτερα στο ματς, πίεσε και στο 8ο λεπτό ο Βάινταντ εκμεταλλεύτηκε μπέρδεμα στην άμυνα της Άουγκσμπουργκ, ανάμεσα σε Κόμπελ και Ντάνσο, και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά στο 12′, αλλά ο γκολκίπερ Κόμπελ απέκρουσε. Η Άουγκσμπουργκ βγήκε μπροστά για την ισοφάριση, αλλά αδυνατούσε να διασπάσει την άμυνα των αντιπάλων.
Στην επανάληψη, το Ανόβερο ήθελε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, όπως και στο πρώτο μέρος, με τον Χαραγκούτσι να εκτελεί φάουλ στο 52′, αλλά τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Η Άουγκσμπουργκ “ξύπνησε” και ένα λεπτό αργότερα έχασε ευκαιρία με τον Ρίχτερ, τον σταμάτησε ο Έσερ. Στο 59′ πέρασε στο ματς ο Σέρτζιο Κόρντοβα και έξι λεπτά αργότερα, ο Βενεζουελάνος στράικερ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Χαν σούταρε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κόρντοβα ισοφάρισε, για λογαριασμό της Άουγκσμπουργκ. Η ολική ανατροπή συνέβη στο 78ο λεπτό με τον Σμιντ να εκτελεί φάουλ και να βρίσκει δίχτυα για το 2-1 με τον Χαν στο 86ο λεπτό να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κόμπελ, Σμιντ, Ντάνσο, Κεντίρα, Μαξ, Κου (87′ Γκοουβελέου), Μπάιερ, Χαν, Ρίχτερ (90’+1′ Γένσεν), Γι, Φινμπόγκασον (59′ Κόρντοβα)

ΑΝΟΒΕΡΟ: Έσερ, Σοργκ, Άντον, Βίμερ, Αλμπορνόζ, Μπάκαλορζ, Μίλερ (66′ Γουάλας), Χαραγκούτσι, Μάινα (80′ Μουσλίγια), Βάινταντ (76′ Βεχ), Ζόνατας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button