Η «αφλογιστία» στερεί την Ευρώπη από τον Παναθηναϊκό

0
27

Μία από τις δυσκολότερες χρονιές στην Ιστορία του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που άρχισε τον Αύγουστο του 2018.

Η οικονομική δυσπραγία στην ΠΑΕ και οι διαπραγματεύσεις των διοικούντων με εταιρείες του εξωτερικού κυριαρχούσαν στο «εσωτερικό» των «πρασίνων» και άπαντες εκτιμούσαν ότι θα ήταν μία… ουδέτερη χρονιά για την ιστορική ομάδα. Ο Γιώργος Δώνης, όμως, είχε αντίθετη άποψη και σε όλην την διάρκεια της προετοιμασίας «έχτιζε» μία νέα ομάδα, με κορμό από νεαρούς παίκτες, τους οποίους πλαισίωσαν ορισμένοι έμπειροι, στοιχείο απαραίτητο για κάθε ποδοσφαιρικό σύνολο.

 

Ο μεγάλος «βραχνάς» για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ήταν -και παραμένει- ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν πως οι «πράσινοι» ίσως κινδύνευαν ακόμη και με υποβιβασμό, ενώ σαφώς λιγότεροι ήταν αυτοί που -έστω κι ενδόμυχα- πίστευαν ότι η ομάδα θα μπορούσε να «σβήσει» την ευρωπαϊκή τιμωρία.

Αλλωστε, η ρευστότητα στο αγωνιστικό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος επέτρεπε να αναπτυχθούν και οι δύο -άκρως αντίθετες- σκέψεις, δεδομένου πως με εξαίρεση, κυρίως τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και, δευτερευόντως, την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες δεν είναι ούτε καταλυτικές, ούτε απαγορευτικές για στοχοθέτηση…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here