Άλλα αθλήματα

Λεκλέρκ: «Μπορούσα να περάσω τον Φέτελ, αλλά…»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση της Ferrari να μην αφήσει τον Λεκλέρκ να περάσει τον Φέτελ στον πρώτο αγώνα τη σεζόν.

Ο νεαρός πιλότος, Σαρλ Λεκλέρκ στον πρώτο αγώνα τη σεζόν ήταν εξαιρετικός με την Scuderia ωστόσο σε πολλούς προκάλεσε άσχημη εντύπωση πως ο Αντρέα Μπινότο δεν άφησε τον Μονεγάσκο να περάσει τον Φέτελ, παρά το ότι ήταν ταχύτερος μετά το μέσο του αγώνα στην Αυστραλία!

Συγκεκριμένα η οδηγία ήταν να μείνει πίσω από τον Γερμανό αλλά και να μην μειώσει καν τον χρόνο από τον team – mate του. Ο διευθυντής της ομάδας τόνισε:  «Νομίζω είναι λογικό. Ειδικά στην αρχή της σεζόν, αν έρθουν κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις, προτεραιότητά μας θα είναι ο Φέτελ. Με αυτόν στοχεύουμε το πρωτάθλημα. Όμως δεν προδικάζουμε τίποτα. Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι οι νίκες της Ferrari». 

Ο Μονεγάσκος ωστόσο έδειξε να καταλαβαίνει την κατάσταση αναφέροντας: «Είχα τον ρυθμό να περάσω τον Σεμπ, αλλά η ομάδα αποφάσισε να μείνουμε όπως είμαστε. Βέβαια δεν είχαμε και τίποτα να κερδίσουμε οπότε το καταλαβαίνω. Τα είχαμε συζητήσει αυτά.

Γνώριζα πως αυτές τις καταστάσεις πως θα πρέπει αργά ή γρήγορα να τις αντιμετωπίσουμε. Ξεκίνησα πολύ καλά και προσπάθησα να περάσω τον Μαξ από την εξωτερική, αλλά ο Σεμπ δεν είχε χώρο από τις δυο Mercedes.

Πήγα στην εξωτερική, δεν με είδε και χρειάστηκε να βγω στο γρασίδι, καθώς δεν είχα καθόλου χώρο και έχασα μια θέση από τον Μαξ. Με τα σκληρά ελαστικά μου φάνηκε πιο εύκολος ο έλεγχος του μονοθεσίου κάτι που φάνηκε και στους χρόνους».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button