Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Στον Βόλο ή το εξωτερικό ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος!

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ, βάσει προκήρυξης, ανοίγει τον δρόμο για τελικό στον Βόλο ή στο εξωτερικό! #ΚύπελλοΕλλάδος_Novibet #τελικός #γήπεδο #Βόλος #SportsNews #season2022_2023

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ, βάσει προκήρυξης, ανοίγει τον δρόμο για τελικό στον Βόλο ή στο εξωτερικό!

O Δικέφαλος έκλεισε το παζλ των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, καθώς μετά τη νίκη του με 2-0 στην Τούμπα επί του Παναθηναϊκού, έφυγε με το 1-1 από τη Λεωφόρο και πήρε το… τέταρτο εισιτήριο.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς βλέπουν ήδη… τελικό, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Λαμία σε διπλούς αγώνες, έχοντας φυσικά τον ρόλο του μεγάλου φαβορί, ενώ ο έτερος φιναλίστ θα προκύψει από το ζευγάρι Ολυμπιακού-ΑΕΚ.

Όσο για την έδρα που θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός; Όπως αναφέρει η προκήρυξη, αν προκρίνονταν ομάδες της Αθήνας, ο τελικός θα γινόταν στο ΟΑΚΑ. Το σενάριο αυτό ήδη «κάηκε». Αν προκρίνονταν  ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο τελικός θα γινόταν στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό το ενδεχόμενο «κάηκε».

Σε περίπτωση που έχουμε ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης, που είναι και το πιο πιθανό, εφόσον φυσικά ο ΠΑΟΚ προκριθεί επί της Λαμίας, ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θυμίσουμε το… κακό προηγούμενο του τελικού του 2017, με τα επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Μιλάμε για ένα γήπεδο που είναι πολύ δύσκολο να αστυνομευτεί αν βρεθούν 20.000 εκδρομείς από κάθε πλευρά κι ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η λύση του εξωτερικού!

Πρόκειται άλλωστε για κάτι που ορίζει και η προκήρυξη του Κυπέλλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Η ΕΠΟ επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη ομοσπονδία».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button