Άλλα αθλήματα

Τι συνέβη στη Ferrari του Λεκλέρ;

Ο Σαρλ Λεκλέρ είχε ένα εφιαλτικό GP Μονακό, καθώς στον εντός έδρας αγώνα του δεν κατάφερε καν να ξεκινήσει.

Ο Σαρλ Λεκλέρ είχε ένα εφιαλτικό GP Μονακό, καθώς στον εντός έδρας αγώνα του δεν κατάφερε καν να ξεκινήσει.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ταχύτατος όλο το αγωνιστικό τριήμερο, με τη Ferrari να έχει την ταχύτητα για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τα χαρακτηριστικά της SF21 έδωσαν την ευκαιρία στον Μονεγάσκο και στον teammate του, Κάρλος Σάινθ να αξιοποιήσουν πλήρως τη δυναμική της. Η ταχύτητα στις αργές στροφές ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα των «κόκκινων» από την αρχή της σεζόν και στο Μονακό το απέδειξαν..

Όμως στη τελευταία του προσπάθεια στις κατατακτήριες έκανε το μοιραίο λάθος και διέλυσε το μονοθέσιο του ύστερα από έξοδο στη στροφή της Πισίνας. Οι μηχανικοί το επισκεύασαν για τον αγώνα, αλλά στον αναγνωριστικό γύρο προς το grid αντιμετώπισε πρόβλημα. Γυρίζοντας στο γκαράζ, οι άνθρωποι της Ferrari είδαν πως δεν επισκευάζεται και έτσι δεν ξεκίνησε ποτέ. Έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν να κερδίσει το GP Μονακό.

Ποιο ήταν το πρόβλημα

Το πρόβλημα στην Ferrari του Λεκλέρ ήταν το πίσω αριστερά ημιαξόνιο. Να σημειωθεί εδώ πως στο ατύχημα του διέλυσε την δεξιά πλευρά της SF21. Επιπλέον, οι μηχανικοί δεν βρήκαν καμία ζημιά στο κιβώτιο το οποίο ήταν το πιο επίφοβο κομμάτι.

Στο parc ferme απαγορεύεται να αλλάξεις οποιοδήποτε εξάρτημα δεν είχε υποστεί ζημιά. Από την ομάδα όμως έχουν αφήσει να εννοηθούν δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι πως δεν έλεγξαν το πίσω αριστερά ημιαξόνιο, διότι δεν είχε υποστεί ζημιά κατά τη σύγκρουση. Το δεύτερο είναι πως το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν το μονοθέσιο έφυγε από το γκαράζ που σημαίνει πως ο Μονεγάσκος ήταν καταδικασμένος να μην ξεκινήσει τον αγώνα.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, αναφέρθηκε στη μεικτή ζώνη στο -κατά τον ίδιο- πιο σημαντικό παράγοντα που πρέπει να εστιάσει η ομάδα του. «Το κιβώτιο δεν αστόχησε, ήταν εντάξει. Πρέπει ως ομάδα να κατανοήσουμε τι έγινε και γιατί. Πρέπει να δούμε αν θα μπορούσαμε να είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα στο parc ferme το Σάββατο το απόγευμα ή την Κυριακή. Το πρόβλημα δεν υπήρχε πριν φύγει από το γκαράζ και αυτό είναι που πρέπει να αναλύσουμε».

Από τη μεριά του ο Λεκλέρ ήταν σαφώς απογοητευμένος, καθώς για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να προσφέρει αυτό που μπορούσε στον εντός έδρας αγώνα του. «Ήταν δύσκολο να δεχτώ πως δεν θα ξεκινούσα τον αγώνα, ειδικά στο σπίτι μου. Ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα. Δεν ήταν γραφτό να γίνει. Ήμουν πολύ φορτισμένος όταν κατάλαβα πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μονοθέσιο. Πρέπει να ερευνήσουμε ποιο ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Συνολικά όμως ήταν ένας πολύ καλός αγώνας για εμάς με τον Κάρλος στο βάθρο».

Ο Λεκλέρ έχασε μια τεράστια ευκαιρία να πάρει τη πρώτη του νίκη από τη Monza του 2019. Ο Σάινθ πήρε την 2η θέση στον αγώνα και έφερε τη Ferrari μια ανάσα από τη McLaren στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Image credit: Ferrari

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button