FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Απολαυστικός και αποκαλυπτικός Ντάνιελ Αντέτζο!

Λίγες ημέρες πριν από μία δύσκολη και σημαντική αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, ο σέντερ μπακ του ΠΑΣ Λαμία, Ντάνιελ Αντέτζο μίλησε για όλους και για όλα στο LamiaraGate3.gr και στον δημοσιογράφο Νίκο Μώκο.

Διαβάστε την συνέντευξη:

«Γενικά μου αρέσει πολύ η Λαμία. Είναι μια μικρή πόλη και εγώ είμαι εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο. Οι αποστάσεις είναι μικρές και αυτό βοηθά. Οι φίλαθλοι μας είναι πάντα δίπλα μας και μας υποστηρίζουν. Είναι πολύ θετικό. Όσο για την ομάδα δεν μπορώ να πω κάτι ακόμη γιατί είναι νωρίς και θα μπορούμε να πούμε περισσότερα αφού σώσουμε την κατηγορία. Γενικά όμως είμαστε σε καλή κατάσταση.»

Πιστεύατε από την αρχή ότι η παραμονή στην κατηγόρια την οποία έχετε σχεδόν εξασφαλίσει, θα έρθει σχετικά εύκολα;
«Μαθηματικά δεν έχουμε σωθεί αλλά είμαστε κοντά. Όταν ήρθα στην ομάδα είχαμε θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο που ήταν η παραμονή. Έπρεπε να τον πιστέψουμε. Αν δεν το πίστευα δεν θα ερχόμουν στην ομάδα. Όλοι είχαμε την πεποίθηση ότι η ομάδα θα σωθεί αλλά δεν ξέραμε το πότε. Όσο πιο νωρίς ερχόταν θα ήταν καλύτερο για όλους! Οπότε είμαστε καλά…»

Η αλλαγή του προπονητή σας επηρέασε; Τι άλλαξε ο Μάκης Χάβος με τον ερχομό του στην ομάδα; 
Ξεκινήσαμε με τον κο Τεννέ το πρωτάθλημα όμως δυστυχώς δεν λειτούργησε καλά η ομάδα. Ο Μάκης Χάβος ήρθε και άλλαξε αρκετά πράγματα στις προπονήσεις και τα πράγματα πήγαν καλύτερα στη συνέχεια. Ήρθαν και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που μας βοήθησαν. Μπορεί στο πρώτο του παιχνίδι με τον  Ατρόμητο να ηττηθήκαμε, όμως αυτό μας έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Μετά ήρθε η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό που μας έδωσε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια που ήρθαν και οι πρώτες νίκες. Άλλαξαν πολλά πράγματα οπότε μπορώ να πω ότι μας έκανε καλό. 

Ο Μπάμπης Τεννές προτιμούσε ένα πιο αμυντικό σύστημα για την ομάδα όμως ο Μάκης Χάβος θέλει να παίζεται επιθετικό ποδόσφαιρο
Κάθε προπονητής έχει το δικό του πλάνο και την δική του φιλοσοφία. Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν σε μια ομάδα. Εγώ είμαι επαγγελματίας και προσπαθώ να δίνω το 100% με οποιονδήποτε προπονητή. Δεν μπορώ να κρίνω έναν προπονητή και το σύστημα που επιλέγει, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό.

43390571_476126556214907_4093738478930493440_n

Έχετε αποκλείσει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο Κύπελλο και βρίσκεστε στα ημιτελικά με την ΑΕΚ. Την έχετε αντιμετωπίσει δύο φορές φέτος συνεπώς έχετε μια εικόνα για την ομάδα. Ο κόσμος ονειρεύεται την συμμετοχή σας στον τελικό. Πιστεύεις θα τα καταφέρετε;
Δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε, να το παλέψουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μαζί με τους συμπαίκτες μου θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αλλά είμαστε καλή ομάδα.  

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο:
Είναι το παιχνίδι που προηγείται και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό. Εξαρτώνται πολλά από αυτό το παιχνίδι και θέλουμε τη νίκη η οποία θα κλειδώσει την παραμονή μας και έτσι θα έχουμε καθαρό μυαλό για τα παιχνίδια με την ΑΕΚ. Χωρίς άγχος για το πρωτάθλημα και την παραμονή… Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και πιστεύω να δούμε ένα γεμάτο γήπεδο! Όλοι μας λένε για το Κύπελλο αλλά στόχος της ομάδας είναι η παραμονή. Οπότε το παιχνίδι του Σαββάτου είναι πολύ σημαντικό για εμάς.


Έχεις σκοράρει 3 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα, όμως στην καριέρα σου δεν έχεις πετύχει ποτέ κάποιο γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας. Το κρατάς για την ΑΕΚ;
Τώρα που μου το λες πράγματι! Δεν το θυμόμουν(σ.σ γέλια). Μακάρι! Το ελπίζω. Θα βοηθήσει την ομάδα. Ας είναι τώρα με την ΑΕΚ!

Έχεις αγωνιστεί τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα; 
Δεν υπάρχουν αρκετές διαφορές. Και στην Ιταλία και στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες μεγάλες ομάδες που ξεχωρίζουν. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο πλέον. Παλαιότερα όταν αγωνιζόμουν στην Καλλονή μπορώ να πω ότι το επίπεδο ίσως ήταν πιο χαμηλό. Είναι δύσκολο όμως να συγκρίνεις.

Σε ποιο πρωτάθλημα θα ήθελες να αγωνιστείς;
Το όνειρο μου είναι να παίξω κάποια στιγμή στην Premier League. Μου αρέσει πολύ το Αγγλικό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω αλλά αυτό που κοιτάζω είναι να κάνω καλά τη δουλειά μου, να προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω αυτά που μπορώ ώστε να έχω καθαρή την συνείδηση μου ότι δουλεύω προς τον στόχο που έχω θέσει. Αν έρθει κάποια πρόταση θα είναι πολύ καλό αλλά αν δεν έρθει δεν θα έχω πρόβλημα αν έχω καθαρή την συνείδηση μου.

Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας Π. Παπαϊωάννου στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας έχει ένα γούρι. Φοράει ένα μπουφάν της Ελλάς Βερόνα. Το έχεις δει; Έχετε μιλήσει καθόλου για αυτό;
(σ.σ. γέλια) Το έχω δει αλλά δεν έδωσα ποτέ σημασία. Έιναι όντως παράξενο. Τώρα που μου το είπες θα δώσω μεγαλύτερη σημασία. Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για αυτό. Είναι όντως τυχερό;

lamia2


Ναι, φορώντας αυτό το μπουφάν έχει μόλις μια ήττα από τον Παναιτωλικό η ομάδα…
Τότε πρέπει να το φοράει συνέχεια. Κάνει όντως δουλειά. Μπορεί αν θέλει να αγοράσει για όλους στην ομάδα αν είναι να φέρνει θετικά αποτελέσματα!


Μετάνιωσες ποτέ για κάποια επιλογή στην καριέρα σου; 
Όταν ήμουν μικρός είχα μια πρόταση από την Μίλαν. Μου είχαν προτείνει να συμμετάσχω στους μικρούς και μετά από ένα χρόνο θα ανέβαινα στην μεγάλη ομάδα. Εκεί θα είχα μάνατζερ και γενικότερα ο σύλλογος θα είχε τον πλήρη έλεγχο. Παράλληλα είχα πρόταση από την Ρετζίνα. Οπότε εγώ πήρα το ρόστερ της Μίλαν για να δω αν θα μπορούσα να το “σπάσω” για να πάρω χρόνο συμμετοχής. Πήρα της Μίλαν και είδα μέσα, Νέστα, Μαλντίνι, Καλάτζε, Καφού κλπ οπότε κατέληξα στην Ρετζίνα. Αν με ακούει κάποιος ίσως με πει τρελό όμως ήταν η καλύτερη μου επιλογή γιατί δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να παίξω στην Μίλαν. 

Για το δοκιμαστικό με την Αμπερντίν…
Eίχα φύγει Γενάρη από την Καλλονή και με κάλεσαν από εκεί. Πέρασα από τα δοκιμαστικά ωστόσο υπήρχαν κάποιες διαφορές και αποφάσισα για οικογενειακούς κυρίως λόγους να πάω στην Βιτσένζα. Ήταν η καλύτερη επιλογή.

Aπέρριψες άλλες προτάσεις για την Λαμία το καλοκαίρι;
Είχα προτάσεις από κάποιες ομάδες της Superleague και από κάποιες ομάδες της Serie B στην Ιταλία, όμως επέλεξα την Λαμία. Ήταν εδώ και ο Ντένις, ο Ανέστης, ο Κώστας Παρούσης ο γυμναστής, με τους οποίους είχα συνεργαστεί στο παρελθόν και ήταν πιο εύκολο για εμένα να έρθω εδώ. Είμαι χαρούμενος με την επιλογή μου!

genikiLamia

Η επόμενη χρονιά θα σε βρει στην Λαμία;
Με την ομάδα είχαμε θέσει κάποιες προτεραιότητες. Πρώτα να μείνει η ομάδα και μαθηματικά στην κατηγορία και μετά θα μιλήσουμε με την διοίκηση. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα απλά η συμφωνία ήταν αυτή. Να μιλήσουμε μετά την παραμονή. Η συμφωνία ήταν για ένα χρόνο οπότε θα μιλήσουμε στη συνέχεια και θα δούμε.

Πιστεύεις ότι η φετινή καλή σεζόν μπορεί να φέρει την κλίση σου στην Εθνική ομάδα της χώρας σου;
Φυσιολογικά ναι. Υπάρχουν πολλές παράμετροι στην Εθνική. Είμαστε πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές και κοιτάζουν να επιλέξουν τους καλύτερους. Κοιτάζουν συνήθως ποδοσφαιριστές των μεγάλων ομάδων και πρωταθλημάτων. Αυτό το κάνει δύσκολο. Ίσως αν είχα σκοράρει 12 γκολ να με είχαν προσέξει περισσότερο (σ.σ γέλια).

Ποιος επιθετικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο στην καριέρα σου;
Noμίζω οι δυσκολότεροι επιθετικοί που είχα να αντιμετωπίσω μέχρι σήμερα ήταν ο Ιμπραίμοβιτς, ο Μπαλοτέλι και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο Ντελ Πιέρο δεν ήταν τόσο δυνατός όμως η τεχνική που διέθετε ήταν τεράστια. Ίσως ο πιο δύσκολος να ήταν ο Ζλάταν. Εξαιρετικός επιθετικός.

2064514

Ποιος πιστεύεις ότι θα πάρει το Champions League και το Ευropa League;
Στο Champions League πιστεύω και θέλω να το σηκώσει η Γιουβέντους. Τώρα όσο για το Europa League θεωρώ ότι η Τσέλσι και η Νάπολι είναι τα δύο φαβορί μαζί με την Άρσεναλ λόγω ποιότητας.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;
Ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι υπερασπίζονται ολόκληρη την ομάδα. Όποτε τους χρειαστήκαμε ήταν εκεί άλλοτε περισσότεροι άλλοτε λιγότεροι αλλά πάντα ήταν εκεί, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στα άσχημα αποτελέσματα ήταν δίπλα μας και όλα αυτά λειτούργησαν αρμονικά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ελπίζω να είναι και το Σάββατο και να το χαρούμε όλοι μαζί. Μακάρι να είναι δίπλα μας και με την ΑΕΚ την Τετάρτη. Πάντα το κάνουν!

Θα ήθελα κλείνοντας να κάνω ένα σχόλιο για τους φυσικοθεραπευτές. Γιατί δεν γίνεται λόγος για αυτούς και θα έπρεπε διότι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Πολύς κόσμος μπορεί να μην γνωρίζει αλλά όταν έχουμε ένα πρόβλημα είναι εκεί να μας βοηθήσουν. Το βλέπω από τον εαυτό μου γιατί με έχουν βοηθήσει αρκετά όποτε χρειάστηκε. Και οφείλω να κάνω ένα κοπλιμέντο για τα παιδιά. Το αξίζουν. 

photo credits: intime

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button