Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League

Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αντιμετώπισε για τρίτη φορά την ΑΕΚ στην καριέρα του και έφυγε από το γήπεδο νικητής, όπως συνέβη και με τις δύο προηγούμενες.

Ο Έλληνας αμυντικός έχει 125 συμμετοχές στην Super League και οι περισσότερες από τις μισές είναι με τα χρώματα της ΑΕΚ (71), ενώ έχει σημειώσει και τα δύο από τα πέντε γκολ της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία με τους Κιτρινόμαυρους.

Πριν τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2014, την είχε αντιμετωπίσει δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 20 Δεκεμβρίου 2009 ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης, με την ομάδα της Αρκαδίας να επικρατεί με 2-0 και τον Έλληνας αμυντικό να μπαίνει στο γήπεδο ως αλλαγή δύο λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90.

Η δεύτερη ήταν με τον Πανιώνιο, στις 29 Σεπτεμβρίου 2012, όταν επικράτησε με 1-0 και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αγωνίστηκε σε ολόκληρη την αναμέτρηση.

Το βράδυ της Δευτέρας (2/10) ήταν η τρίτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με την ΑΕΚ και πρώτη μετά το πέρασμα του από τους Κιτρινόμαυρους. Μπήκε ως αλλαγή στο 55ο λεπτό στη θέση του Πασαλίδη.

Δεύτερη φορά που σκοράρει στη Stoiximan Super League ο Αλεξάντρερ Γερεμέγεφ και έκρινε το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ που ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2. Η προηγούμενη φορά που είχε σημειώσει γκολ ήταν πάλι σε ισοπαλία 2-2, ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Ιωνικό, αλλά τότε είχε ισοφαρίσει σε 1-1 για την ομάδα της Βοιωτίας.

Τα 10 γκολ στα 34 παιχνίδια του με τις ελληνικές ομάδες έφτασε ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, ο οποίος έχει ήδη σημειώσει τρία γκολ στο πρωτάθλημα με την Κηφισιά και αυτά προστέθηκαν στα επτά που είχε στις 28 αναμετρήσεις που χρησιμοποιήθηκε το 2022-23 από το Βόλο. Είχε έξι γκολ σε 25 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και ένα γκολ σε έξι ματς για το Κύπελλο Ελλάδος.

Τρίτη διαδοχική ισοπαλία ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα και τέταρτη στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια. Το σερί “σπάει” η εντός έδρας νίκη της ομάδας του Περιστερίου με 2-0 στις 9 Νοεμβρίου 2022.

Η ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ έκλεισε έναν κύκλο εννέα εκτός έδρας αγώνων χωρίς ήττα, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από το Ηράκλειο και ολοκληρώθηκαν σε αυτό.

Οι Κιτρινόμαυροι ηττήθηκαν στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-0 στις 19 Φεβρουαρίου 2023 με 2-0 και το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι τους ήταν στις 5 Μαρτίου 2023 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, όπου επικράτησαν με 3-0. Το σερί τους κράτησε συνολικά για εννέα παιχνίδια, στα οποία σημείωσαν οκτώ νίκες και είχαν μια λευκή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Διαβάστε επίσης

Back to top button