Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βέροια: Ζητά τη μη επικύρωση της βαθμολογίας και τον υποβιβασμό Ηρακλή και Αναγέννησης Καρδίτσας

Η Βέροια, με αίτημά της στη Super League 2, ζητά να μην επικυρωθεί η βαθμολογία ενώ παράλληλα τονίζει πως πρέπει να αφαιρεθούν ή και να υποβιβαστούν Ηρακλής, Αναγέννηση Καρδίτσας και Απόλλων Πόντου.

Η Βέροια, με αίτημά της στη Super League 2, ζητά να μην επικυρωθεί η βαθμολογία ενώ παράλληλα τονίζει πως πρέπει να αφαιρεθούν ή και να υποβιβαστούν Ηρακλής, Αναγέννηση Καρδίτσας και Απόλλων Πόντου.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη (20/06) με το Νίκη Βόλου-ΑΕΛ. Η Βέροια, από την πλευρά της ζητά να μην επικυρωθεί η βαθμολογία καθώς με εξώδικό της στη διοργανώτρια ζητά να αποβληθούν ΠΟΤ Ηρακλής και Αναγέννηση Καρδίτσας!

Η ανακοίνωση:

Ο Κ.Ι.Μ. προβλέπει στο άρθρο 25παρ.4 ότι οι ποινές εκτελούνται ως και το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά η ομάδα της Ημαθίας τονίζει μεταξύ άλλων ότι:

– Σύμφωνα με τη διάταξη 20παρ.3 του ΚΑΠ, ολική ή μερική επικύρωση γίνεται με απόφαση του ΔΣ, εφόσον δεν εκκρεμούν αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών ή της Επιτροπής Εφέσεως, βάσει ενστάσεων και καταγγελιών που μπορούν να επηρεάσουν τη βαθμολογική κατάταξη.

– Σύμφωνα με τη διάταξη 33παρ.1 του ΚΑΠ, αφαίρεση βαθμών που επιβάλλεται με βάση το άρθρο 24 του Κ.Ι.Μ. με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ισχύει για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εκτός και αν έχει επικυρωθεί η βαθολογία, οπότε μεταφέρεται στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

– Σύμφωνα με τη συνδυασμένη εφαρμογή του άρθρου 6 του Κ.Ι.Μ. και του άρθρου 6 του Κ.Α.Π., η έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου (1η Ιουλίου), ενώ η λήξη της οριοθετείται αυστηρά την 30ή Ιουνίου.

Ζητά, λοιπόν, η Βέροια να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του Α’ ομίλου μέχρι τις 30 Ιουνίου και η Super League 2 να περιμένει αφενός μέχρι να αφαιρεθούν οριστικά 9 βαθμοί από ΠΟΤ Ηρακλή και Αναγέννηση Καρδίτσας και αφετέρου μέχρι να εκδοθούν αποφάσεις σε βάρος και του Απόλλωνα Πόντου (Βάντσε Σίκοφ).

Ανοίγει με τον τρόπο αυτό δικαστικά μέτωπα η Βέροια και εάν η SL2 προχωρήσει άμεσα στην επικύρωση (κάτι που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες), τότε θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Δεν αποκλείεται, φυσικά, να την ακολουθήσουν κι άλλες ΠΑΕ που τερμάτισαν σε τροχιά υποβιβασμού.

Υπενθυμίζεται ότι ως τώρα έχουν αφαιρεθεί οριστικά 3 βαθμοί από τον ΠΟΤ Ηρακλή για οφειλές στον Μπόγκνταν Μάρα (η αίτηση επαναψηλάφησης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 5 Ιουλίου) και από την Αναγέννηση Καρδίτσας 6 πόντοι (δεν πληρώθηκαν Κουτρομάνος, Γκίνη).

p1

p2

p3

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button