Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Έπιασε “πεντάδα” η Ξάνθη

Την ήττα του Πανιωνίου εκμεταλλευτηκε η Ξάνθη η οποία νίκησε τον Πανιώνιο και έπιασε πεντάδα…

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΞΑΝΘΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ξάνθη Arena

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Στο κόλπο για τα πλέι-οφ η Ξάνθη μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού και μάλιστα με ανατροπή (2-1) και την ήττα του Πανιωνίου από τον ΠΑΣ στη Νέα Σμύρνη.

Δύο πρόσωπα εμφάνισαν οι Βοιωτοί που έτρωγαν… σίδερα στο α’ μέρος αλλά στο δεύτερο απλά… κοιτούσαν τους Ακρίτες να γυρίζουν σε έξι λεπτά το ματς.

Ο Λεβαδειακός έσπασε τα… νεύρα της Ξάνθης στο πρώτο ημίχρονο με τρεις τρόπους. Πρώτον με τις καθυστερήσεις (στο 24′ πήρε κίτρινη κάρτα ο Εμπασί χαρακτηριστικά). Δεύτερον με το γκολ του Γιουσούφ στο 30′ κόντρα στη ροή του ματς και τρίτον με τις πολλές πτώσεις στο γήπεδο για φάουλ καθώς και τον αντι-ποδοσφαιρικό τρόπο που κατέβασε την ομάδα του ο Ανιγκό.

Πάντως με τον Γέντρισεκ οι Ακρίτες απείλησαν σε 2-3 περιπτώσεις. Η πρώτη στο 22′ αλλά ο Εμπασί δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει και η δεύτερη στο 32′ όταν για ελάχιστα εκατοστά δεν πρόλαβε να τελειώσει όπως ήθελε την φάση.

Άλλο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός σα να μην μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Η Ξάνθη έμοιαζε… Μπαρτσελόνα.

Προειδοποίησε με τον Γέντρισεκ και πάλι στο 54′ αλλά ο Εμπασί έδιωξε, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά έκανε την ανατροπή.

Στο 57′ πιο συγκεκριμένα, ο Κίκε γύρισε στην περιοχή, ο Ντε Λούκας βρήκε την μπάλα στα πόδια του σούταρε και έκανε το 1-1.

Επτά λεπτά μετά ο Ντουρίτσκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, εκεί όπου ο Φασίδης, βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής του Εμπασί και πλάσαρε ψύχραιμα κάνοντας το 2-1.

Η Ξάνθη κράτησε πολύ εύκολα το προβάδισμα αφού δεν επέστρεψε ο Λεβαδειακός ποτέ στο ματς και χάρη στο 2-1 έπιασε τον Πανιώνιο στην 5η θέση.

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας(69′ Καμαρά), Τριάδης, Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Κίκε(80′ Mπρίτο), Μεχία, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Μπελγκαζουανί(Σαβαντόκο), Σουμπίνιο, Ντιόγκο, Νιάσε, Γιουσούφ, Γιακουμάκης, Μητρόπουλος(85′ Καλτσάς), Τριποτσέρης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button