Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ρεκόρ και περίεργα της 29ης αγωνιστικής

Η 29η αγωνιστική της SuperLeague είχε και ρεκόρ… αλλά και αρκετά παράξενα! Για δείτε!

Ο Παναιτωλικός έγινε η δεύτερη ομάδα στη σεζόν, που παρουσίασε στο γήπεδο ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 24 ετών. Η προτελευταία ενδεκάδα που επέλεξε ο Τραϊανός Δέλλας είχε ηλικία 23 ετών, 10 μηνών και μίας ημέρας. Σχεδόν τρεις μήνες μεγαλύτερη από εκείνη του Παναθηναϊκού στις 23 Σεπτεμβρίου 2018, όταν έπαιξε στην τέταρτη αγωνιστική με τον Λεβαδειακό.

Η ΑΕΛ νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της την ΑΕΚ εκτός έδρας, στην 30η της επίσκεψη στην Αθήνα για το πρωτάθλημα. Η μοναδική νίκη που είχε ως τώρα στην ιστορία ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας το 1984.

Για το πρωτάθλημα έχει κερδίσει άλλη μια φορά στην ιστορία της στο γήπεδο αυτό. Ήταν στις 19 Οκτωβρίου 1991, όταν είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 3-1 στο “Σπύρος Λούης” (17′ σουτ Μαυρίδης – 16′ σουτ Στόικα, 23΄σουτ Στόικα, 69′ σουτ Στόικα, με 10 παίκτες από το 39′ λόγω αποβολής του Κυριλλίδη). Είναι και το μοναδικό “διπλό” της επί του Παναθηναϊκού, ενώ τα δύο με τον Ολυμπιακό τα έχει κάνει στο Καραϊσκάκη.

Ο Νίκολας Μαρτίνες επέστρεψε σαν αντίπαλος στο Αγρίνιο, τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο του παιχνίδι εκεί ως παίκτης του Παναιτωλικού. Στις 10 Μαϊου 2015 άνοιγε το σκορ στη νίκη του Παναιτωλικού επί της Βέροιας με 2-0 στο 22ο λεπτό. Και τώρα άνοιξε το σκορ στη νίκη του Άρη επί του Παναιτωλικού στο… 22ο λεπτό και στην ίδια μάλιστα εστία του γηπέδου!

Δύο ρεκόρ στην παρουσία του στη Super League Σουρωτή ισοφάρισε ο Άρης Έφτασε τις 14 νίκες, κάτι που είχε κάνει άλλη μια φορά το 2007-08.  Και επίσης έφτασε τις έξι νίκες εκτός έδρας, κάτι που είχε καταφέρει το 2007-08 και το 2010-11. Στην τελευταία αγωνιστική μόνο το πρώτο μπορεί να σπάσει.

Πριν ο ΠΑΟΚ συμπληρώσει τα 100 γκολ στη σεζόν, το έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά όχι σε αγωνιστική μέρα!

Με την οριστική κατακύρωση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό υπέρ του με 3-0, έφτασε τα 100 γκολ. Αν θέλει κάποιος να μετρήσει μόνο τα αγωνιστικά, έχοντας βάλει ένα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, είχε 98 πριν από το παιχνίδι της Λαμίας.

Οπότε το 100ο είναι το χτύπημα φάουλ του Κώστα Φορτούνη, που διαμόρφωσε το 1-2. Με τα γκολ του μηδενισμού πάντως ο Ολυμπιακός έφτασε τα 103, με ένα παιχνίδι να του απομένει. Αν θέλετε να μετρήσετε μόνο τα αγωνιστικά γκολ, το σκορ είναι 101-101!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button