Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Σε ποσοστό 70% είναι έτοιμος ο νέος ελληνικός ποδοσφαιρικός χάρτης

Με γνώμονα τις τρεις κατηγορίες που θα συγκροτηθούν την επόμενη σεζόν, γνωρίζουμε ήδη ποιες θα στελεχώσουν και που τα 28 από τα 40 «εισιτήρια», αλλά και ποιοι «παλεύουν» στις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Απομένει μόνο μία αγωνιστική για το φινάλε της Super League και της Football League, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια των ομίλων της Γ’ Εθνικής. Αυτόματα έχουμε εικόνα για το μεγαλύτερο μέρος του ποδοσφαιρικού χάρτη της επόμενης σεζόν, όπου θα υπάρχουν 3 κατηγορίες και συνολικά 40 ομάδες, που θα κατανεμηθούν ως εξής:  Super League 1 με 14, Super League 2 με 12 και Football League με 14.
Με τα υπάρχοντα δεδομένα γνωρίζουμε το που έχουν πάει τα 28 από τα 40 «εισιτήρια», δηλαδή το 70% των κατηγοριών. Μάλιστα στα περισσότερα από τα 12 που εκκρεμούν, παρατηρείται το φαινόμενο να «συγκρούονται» οι ίδιοι σύλλογοι, καθώς ορισμένοι «παλεύουν» για την παραμονή τους και άλλοι για τον προβιβασμό τους.
Super League 1 (12/14)  
ΑΕΚ
ΑΕΛ
Αρης
Ατρόμητος
Βόλος ΝΠΣ
Λαμία
Ξάνθη
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός
Πανιώνιος
ΠΑΟΚ
ΕΚΚΡΕΜΕΙ: Απομένουν 2 θέσεις που θα καλυφθούν εκ των Αστέρα, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα ή την 2η ομάδα της Football League, χωρίς όμως να δύναται το «ζευγάρι» των εκλεκτών να αποτελέσουν ο «Αγιαξ της Ηπείρου» και ο 2ος της Football League (ο ΠΑΣ δεν μπορεί να σωθεί απευθείας και είτε θα υποβιβαστεί στη Super League 2, είτε θα συμμετάσχει στο μπαράζ παραμονής).
Super League 2 (8/12) 
ΑΟΧ/Κισσαμικός
Απόλλων Πόντου
Απόλλων Σμύρνης
Δόξα Δράμας
Εργοτέλης
Κέρκυρα
Λεβαδειακός
Παναχαϊκή
ΕΚΚΡΕΜΕΙ: Απομένουν 4 θέσεις, όπου οι 3 θα επισημοποιηθούν την τελευταία αγωνιστική των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Απόλλων Λάρισας ή Πλατανιάς, ΑΕ Καραϊσκάκης ή Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα ή ΟΦΗ). Η 4η θα προκύψει από τον χαμένο του μπαράζ, όπου θα σε διπλές αναμετρήσεις συγκρουστούν ο 13ος της Super League με τον 2ο της Football League.
FOOTBALL LEAGUE (8/14) 
Αιγάλεω
Ασπρόπυργος
Βέροια
Καβάλα
Κρόνος Αργυράδων
Ολυμπιακός Βόλου
ΟΦ Ιεράπετρας
Ιάλυσος
ΕΚΚΡΕΜΕΙ: Απομένουν 6 θέσεις. Οι 2 θα καλυφθούν από τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 11η και 12η θέση της Football League, όπου «υποψήφιες» είναι Ηρακλής, ΑΕ Καραϊσκάκης, Τρίκαλα και Ηρόδοτος. Οι άλλες 4 θα προκύψουν από τους νικητές των διπλών αγώνων μπαράζ, που θα διεξαχθούν μεταξύ των 2ων των ομίλων της Γ’ Εθνικής. Τα ζευγάρια είναι τα εξής:Τρίγλια-Νεστος Χρυσούπολης, Νίκη Βόλου-Θεσπρωτός, Διαγόρας Ρόδου-Καλαμάτα, Αιολικός-Ιωνικός.
Πηγή: Gazzetta

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button