Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ημιτελικός των ρεκόρ στο «Θεράμικα»

Ημιτελικός των ρεκόρ είναι αυτός μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Άρσεναλ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο «Εστάντιο ντε λα Θεράμικα» (ρεβάνς στις 6/5 στο Λονδίνο) για το Europa League.

Ημιτελικός των ρεκόρ είναι αυτός μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Άρσεναλ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο «Εστάντιο ντε λα Θεράμικα» (ρεβάνς στις 6/5 στο Λονδίνο) για το Europa League.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» του Ουνάι Έμερι σκοπεύει να σταματήσει το ρεκόρ-σερί που κατέχει η βρετανική ομάδα, με δώδεκα παιχνίδια χωρίς ήττα μακριά από το σπίτι της, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo.

Οι «κανονιέρηδες» έχασαν για τελευταία φορά μακριά από το γήπεδό τους από την Ρεν (3-1), στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στους «32», τη σεζόν 2018-2019.
Από τότε το ρεκόρ των Λονδρέζων είναι 9 νίκες και 3 ισοπαλίες, αριθμούς που συμπλήρωσαν με την εκτός έδρας νίκη τους 4-0 επί της Σλάβια Πράγας, στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η Αρσεναλ έχει πέντε νίκες στους τελευταίους έξι εκτός έδρας αγώνες της στο Europa League, με μοναδική εξαίρεση την ισοπαλία 1-1 εναντίον της Μπενφίκα, που έγινε πάντως σε ουδέτερο γήπεδο (σ.σ. στο «Ολίμπικο» της Ρώμης).

Από την πλευρά της, η Βιγιαρεάλ διατηρεί το απόλυτο εντός έδρας στην τρέχουσα σεζόν του Europa League, καθώς μετράει έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η ισπανική ομάδα νίκησε Σίβασπορ (5-1), Μακάμπι Τελ Αβίβ (4-0) και Καραμπάγκ (3-0 λόγω κορονοϊού) στους ομίλους, ενώ στα «νοκ άουτ» επιβλήθηκε των Σάλτσμπουργκ (2-1), Ντιναμό Κιέβου (2-0) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-1).

Αυτές οι έξι διαδοχικές νίκες είναι κοντά στο καλύτερο ευρωπαϊκό σερί της Βιγιαρεάλ, με εννέα νίκες στην σεζόν 2010-2011.

Η ισπανική ομάδα μπορεί επίσης να… καυχηθεί ότι κατέχει μερικά από τα τρέχοντα ρεκόρ: είναι η ομάδα που έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια (86), 12 περισσότερα από τη -δεύτερη- Σάλτσμπουργκ, είναι εκείνη που πέτυχε τις περισσότερες νίκες (48), 6 περισσότερες από τη -δεύτερη- Σεβίλη, και αυτή που σημείωσε τα περισσότερα γκολ (149), 20 περισσότερα από τη -δεύτερη- Σεβίλη.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button