FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ και Τζήλος «σταύρωσαν» τη Λαμία!

Στο πλαίσιο του δεύτερου αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΣ Λαμία γνώρισε «βαριά» ήττα με σκορ 0-4 από την ΑΕΚ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο διαιτητής Αθανάσιος Τζήλος με τις αποφάσεις του.

Σκόρερ για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, Μπακασέτας, Οικονόμου, Πόνσε και αυτογκόλ του Βάντερσον.

Το ματς: 

Πολλά λάθη από τον ΠΑΣ Λαμία, στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Λάθη τα οποία επέτρεπαν στην ΑΕΚ να κερδίζει φάουλ και να κρατά το ρυθμό χαμηλά και στα μέτρα της…

Πρώτο σουτ στην αναμέτρηση, ήταν για τον ΠΑΣ Λαμία στο 10΄όταν ο Σκόνδρας πήρε τη μπάλα σούταρε αλλά αυτή πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπάρκα. Και δεύτερο σουτ για τη Λαμία, αυτή τη φορά από τον Φακούντο Μπερτόλιο, αλλά και αυτή η φάση είχε την ίδια κατάληξη…

Έπειτα από αρκετά φάουλ στο κέντρο και αρκετές λάθος αποφάσεις του διαιτητή Τζήλου, ο Μπερτόλιο αφού πήρε τη μπάλα από τον Μπαράλες, είπε να δοκιμάσει ξανά το πόδι του αλλά ο Μπάρκας ήταν εκεί για να τον σταματήσει.

Στο 24΄τεράστια φάση για την ΑΕΚ, όταν ο Σιμόες έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας, η μπάλα έφτασε στον Πόνσε ο οποίος πήδηξε πιο ψηλά απ΄όλους, πήρε την κεφαλιά αλλά το δοκάρι σταμάτησε, ευτυχώς, την προσπάθεια του Αργεντινού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ εξαφάνισε τη μπάλα και ο Μάνταλος προσπάθησε να την εμφανίσει στα δίχτυα του Κατσίκα, όμως το δοκάρι είπε και πάλι «όχι» στους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας.

Στο 32΄ο Κρίστισιτς έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα στον Χουλτ από τα αριστερά, με τον Σουηδό να πατάει περιοχή να βγαίνει τετ α τετ με τον Κατσίκα, αλλά ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Λαμίας τον σταμάτησε σωτήρια.

Δυστυχώς, η μπάλα τιμωρεί…

Ο Μπερτόλιο στο 36΄εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, όμως έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαρκα, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν.

Και αφού δεν το έβαλε ο Αργεντινός της Λαμίας, το έβαλε ο Αργεντινός της ΑΕΚ. Μετά από προσπάθεια του Λιβάγια η μπάλα κόντραρε, σταμάτησε στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Πόνσε τη στέλνει στα δίχτυα, για το 0-1…

Λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε και το 0-2 και μετά από μεγάλη συζήτηση ανάμεσα του διαιτητή Τζήλου και του βοηθού Γκάγκα, μέτρησε ως κανονικό το γκολ κεφαλιά του Οικονόμου.

Στο 45΄ο Τζήλος ακύρωσε ένα γκολ του Μάνταλου, σωστά ως επιθετικό φάουλ… Το 0-2 έμεινε έως το τέλος του πρώτου 45λεπτου με τη διαιτησία του Τζήλου να «κλέβει» πραγματικά την παράσταση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λαμία να πιέζει αλλά η ΑΕΚ να αμύνεται σωστά. Στο 50΄κόρνερ του Μπακασέτα από τα δεξιά, ο Σβάρνας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε το 0-3 για την όταν ο Μάνταλος συνεργάστηκε τέλεια με τον Μπακασέτα, έκαναν το ένα-δύο οι δύο Έλληνας ποδοσφαιριστές και ο δεύτερος με δυνατό σουτ έβαλε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Δυστυχώς με τη συμπλήρωση του 66΄ο Βάντερσον έπειτα από ωραία σέντρα του Χουλτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κατσίκα, στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον Λιβάγια και να διώξει τη μπάλα.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει με ένα απευθείας φάουλ, όμως ο Μπάρκας, κατάλαβε την πρόθεση του Ισπανού μεσοεπιθετικού και μπλόκαρε η μπάλα. Στο 74΄αυτή η φάση για την ομάδα του Μάκη Χάβου, η οποία ήταν και η πρώτη για το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Λιβάγια στο 76΄έκανε ένα σουτ μετά από προσπάθεια του Μπογιέ, όμως ο Κατσίκας έδιωξε τη μπάλα σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 79΄και μετά από λάθος του Αντέτζο, η μπάλα έφτασε στον Μπογέ μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ Λαμία, ο Αργεντινός σούταρε δυνατά αλλά ο Κατσικάς του είπε «όχι».

Καταπληκτική σέντρα του Σκόνδρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Πίτι ο οποίος έκανε το απευθείας σουτ, ΑΛΛΑ η μπάλα σήμερα απλά δεν μας έκανε το χατήρι. Στο δοκάρι η μπάλα και μετά στα χέρια του Μπάρκα.

Λίγο πριν τη λήξη, ο Πίτι και πάλι σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ…

Το 0-4 έμεινε έως το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα η Λαμία να αποχαιρετήσει τον θεσμό του Κυπέλλου και η ΑΕΚ να φτάνει στον τελικό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ασούμπρε, Ρόμανιτς, Σκόνδρας, Βάντερσον

Αναπληρωματικοί: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Καρυπίδης, Πίτι, Τομάς, Μπλάζιτς, Κωστίκα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάια, Πόνσε

Αναπληρωματικοί: Τσιντώτας, Γκάλο, Γαλανόπουλος, Μπότος, Γιούσης, Άλεφ, Μπογιέ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button