Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σεβίλλη «όνειρο» έτοιμη για σεντόνι

Σε μία άκρως πειστική εμφάνιση και παίζοντας τρομερό ποδόσφαιρο, η Σεβίλλη ”στραγγάλισε” με 5-0 τη Ράγιο Βαγιεκάνο και έπιασε τετράδα.

LA LIGA – 34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: 4-0

Γήπεδο: Ramón Sánchez-Pizjuán

Σε μία άκρως πειστική εμφάνιση και παίζοντας τρομερό ποδόσφαιρο, η Σεβίλλη ”στραγγάλισε” με 5-0 τη Ράγιο Βαγιεκάνο και έπιασε τετράδα. Οι Σεβιγιάνοι έκαναν άνω-κάτω την άμυνα της ουραγού και περιμένουν η Ρεάλ σε λίγη ώρα να κάνει τη δουλειά της κόντρα στη συμπολίτησα Χετάφε για να παραμείνουν στην 4η θέση (Σεβίλλη και Χετάφε έχουν απόσταση ενός βαθμού στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα).

Η Σεβίλλη είχε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού στο 7′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα που απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αλμπέρτο. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Νάβας, ο Βάσκεθ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αλμπέρτο μπλόκαρε.

Στο 23′ οι Σεβιγιάνοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση με τον Μουνίρ να γυρίζει για τον Μπεν Γεντέρ που για ελάχιστα δεν κατάφερε να φτάσει στη μπάλα ενώ στη συνέχεια πλασέ του Σαράμπια πέρασε λίγο έξω. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Νάβας πλάσαρε από πλάγια θέση με τον Αλμπέρτο να μπλοκάρει. Πέντε λεπτά αργότερα ο Νάβας είχε κι άλλη ευκαιρία με σουτ στην κίνηση από την ίδια θέση αλλά ο Αλμπέρτο του είπε και πάλι ”όχι”.

Στο 37′ ο Πρόμες έκανε ωραία ενέργεια και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αλμπέρτο. Στο 43′ ο Σαράμπια γύρισε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή της Ράγιο, με τη μπάλα να βρίσκει στον Βελάθκεθ παίρνοντας πορεία προς την εστία της ομάδας του αλλά ο Αλμπέρτο πρόλαβε κι έδιωξε τελευταία στιγμή.

Η Ράγιο είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 48′ με τον Άλβαρο Γκαρθία να πατάει περιοχή και να σουτάρει από πλάγια θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Στο 55′ η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ με τους Μέσα και Πρόμες να παίζουν ωραία το «1-2» και τον τελευταίο να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων. Ο Αλμπέρτο αρχικά απέκρουσε αλλά ο Πρόμες πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα οι Σεβιγιάνοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Σαράμπια να βγάζει σέντρα για τον Μουνίρ που μέσα στην περιοχή έκανε ωραίο κοντρόλ και δυνατό διαγώνιο σουτ για το 2-0. Στο 62′ ο Σαράμπια έβγαλε ωραία κάθετη για τον Μπεν Γεντέρ που σε τετ-α-τετ με τον Αλμπέρτο είδε τον κίπερ των φιλοξενούμενων να τον σταματά ωστόσο ο Μουνίρ πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0.

Στο 68′ η Ράγιο απείλησε με σουτ του Πόθο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων αλλά ο Βάτσλικ μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα ο Μουνίρ έβαλε ωραία μπαλιά για τον Μπεν Γεντέρ που πρόλαβε την έξοδο του Αλμπέρτο και αφού τον πέρασε, έκανε σε κενή εστία το 4-0 για την ομάδα του Χοακίν Καπαρός. Στο 87′ ο Μπανέγα έβγαλε υπέροχη μπαλιά για τον Σαράμπια, αυτός γύρισε για τον Μπράιαν Χιλ που μέσα στη μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων, ”ζάλισε” δύο αμυντικούς κι έκανε το 5-0.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάτσλικ, Καρίσο, Μερκάδο, Νάβας (73′ Αλέις Βιδάλ), Πρόμες, Μπανέγα, Σαράμπια, Μέσα, Βάσκεθ (71′ Ρογκ), Μουνίρ (75′ Μπράιαν Χιλ), Μπε Γεντέρ

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Αλμπέρτο, Γκάλβεθ (63′ Χάβι Γκέρα), Βελάθκεθ, Αμάτ, Εμπάρμπα, Άλεξ Μορένο (45′ Τίτο), Μάριο Σουάρεθ, Άγκμπο, Άλβαρο Γκαρθία (72′ Κακουτά), Ντι Σάντο, Πόθο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button