Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τελικά η χρονιά ήταν επιτυχημένη για τον Παναθηναϊκό;

Μία από τις δυσκολότερες χρονιές στην Ιστορία του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που άρχισε τον Αύγουστο του 2018. Η οικονομική δυσπραγία στην ΠΑΕ και οι διαπραγματεύσεις των διοικούντων με εταιρείες του εξωτερικού κυριαρχούσαν στο «εσωτερικό» των «πρασίνων» και άπαντες εκτιμούσαν ότι θα ήταν μία… ουδέτερη χρονιά για την ιστορική ομάδα. Ο Γιώργος Δώνης, όμως, είχε αντίθετη άποψη και σε όλην την διάρκεια της προετοιμασίας «έχτιζε» μία νέα ομάδα, με κορμό από νεαρούς παίκτες, τους οποίους πλαισίωσαν ορισμένοι έμπειροι, στοιχείο απαραίτητο για κάθε ποδοσφαιρικό σύνολο.

Ο μεγάλος «βραχνάς» για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ήταν -και παραμένει- ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν πως οι «πράσινοι» ίσως κινδύνευαν ακόμη και με υποβιβασμό, ενώ σαφώς λιγότεροι ήταν αυτοί που -έστω κι ενδόμυχα- πίστευαν ότι η ομάδα θα μπορούσε να «σβήσει» την ευρωπαϊκή τιμωρία. Άλλωστε, η ρευστότητα στο αγωνιστικό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος επέτρεπε να αναπτυχθούν και οι δύο -άκρως αντίθετες- σκέψεις, δεδομένου πως, με εξαίρεση κυρίως τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και, δευτερευόντως, την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο και τον Άρη, οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες δεν είναι ούτε καταλυτικές, ούτε απαγορευτικές για στοχοθέτηση.

Το πρωτάθλημα άρχισε και στις πρώτες αγωνιστικές τα «μωρά» του Γιώργου Δώνη εντυπωσιάζουν. Με ελεύθερο ποδόσφαιρο, πάθος, ένταση και διάθεση, ο Παναθηναϊκός, που «κουβαλά» και τιμωρία αφαίρεσης έξι βαθμών, μπαίνει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, στις 10 Νοεμβρίου και μετά την 11η αγωνιστική, η αθηναϊκή ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση, διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 20 γκολ! Όταν στους ίδιους αγώνες, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ μετρά παραγωγή 19 τερμάτων, ο δεύτερος Ατρόμητος έχει σκοράρει 17 φορές, η ΑΕΚ που είναι 5η, έχει «βρει δίχτυα» 18 φορές και ο τρίτος Ολυμπιακός έχει βάλει 15 γκολ…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button