Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Έβδομο σερί πρωτάθλημα για τον ΑΠΟΕΛ! (vids)

Ο ΑΠΟΕΛ διέλυσε τον Απόλλωνα Λεμεσού με 3-0 στο ντέρμπι και καθάρισε και μαθηματικά τον τίτλο…

ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΕΪ ΟΦ-8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνας Λεμεσού: 3-0

Γήπεδο: ΓΣΠ

Το σήκωσε από σήμερα ο ΑΠΟΕΛ που δημιουργεί δυναστεία στην Κύπρο. Η ομάδα του Πάολο Τραπετζάνι έκανε επίδειξη δύναμης στο ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα, καθώς κέρδισε με 3-0 και σε συνδυασμό με την γκέλα της ΑΕΚ κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα (1-1) καθάρισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα από απόψε.

Ο ΑΠΟΕΛ πίεσε από την αρχή και το 14ο λεπτό ο Τάμαρι μπήκε στην περιοχή μετά από τρελή κούρσα από δεξιά και αφού πέρασε 2 αμυντικούς, έδωσε στον Ντε Βινσέντι που από  κοντά έκανε το 1-0. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τον Απόλλωνα στο 34’ καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Ρομπέρζ και από την εκτέλεση φάουλ ο Ταμάρι σημάδεψε δοκάρι και στην επαναφορά ο Μοράις έγραψε το 2-0.

Στο 39’ ο Βάλε είπε όχι σε κεφαλιά του Σόουζα και στο 41’ ο Ντε Βινσέντι έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά όμως στο 44’ ο Ιωάννου με απίθανο σουτ από μακριά, έγραψε το 3-0.

Ο ΑΠΟΕΛ άγγιξε το 4-0 στο 52ο λεπτό καθώς είχε δοκάρι με τον Γιακόλις, ενώ στο 64’ και ο  Ντε Βισέντι σημάδεψε το δοκάρι του Απόλλωνα ενώ στο ίδιο λεπτό ο Σελίμοβιτς έσωσε σε κενή εστία μετά από πλασέ του Μπέζιακ. Στο 74’ ο Βάτερμαν απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Μάρκοβιτς ενώ στο 76’ ο Βάλε έδιωξε σε κόρνερ μετά από σουτ του Ντε Βινσέντι και στο 79’ ο Ζελάγια αστόχησε από καλή θέση. Στο 85’ ο Βάλε είπε όχι σε πλασέ του Σόουζα,

ΑΠΟΕΛ:Βάτερμαν, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Γιάκολις, Μοράις (85’ Αρτυματάς), Φακινέτι, Σόουζα, Ντε Βινσέντι, Τάμαρι (81’ Βιντιγκάλ), Νατέλ (63’ Μπέζιακ)

Απόλλωνας: Βάλε, Γιούστε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Ουεντραόγκο, Σακέτι (46′ Μπρου), Μάρκοβιτς, Σαρδινέρο, Περέιρα (65’ Ψύχας), Παπουλής (46′ Σελίμοβιτς), Ζελάγια.

ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα: 1-1

(Γιάννου 58’-Τιάγκο 2’)

Σε ένα ματς που έγινε στην «Αρένα» η ΑΕΚ έμεινε στο ισόπαλο 1-1 κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα.

Στο πρώτο μέρος η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε με το «καλησπέρα» να ανοίξει το σκορ. Ο Τιάγκο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γκαρσία στο 2ο λεπτό, πέρασε τον Τόνιο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές, έκλεισε την Νέα Σαλαμίνα στο δικό της μισό ωστόσο όσες φορές προσπάθησε να απειλήσει, βρήκε απέναντι της τον εκπληκτικό Βεσελόφσκι που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει σχετικά νωρίς το ματς στα ίσα αφού στο 58ο λεπτό ο Γιάννου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόνρερ του Λαρένα. Η ομάδα της Λάρνακας πίεσε την Νέα Σαλαμίνα ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και ως εκ τούτου το ισόπαλο 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΑΕΛ-Ομόνοια: 3-2

(Χουράδο 27’, 47’ πεν’, Μακρής 53’-Mόντες 71’, Ραμίρες 75’)

Συναρπαστική σ’ εξέλιξη η αναμέτρηση στη Λεμεσό μεταξύ της ΑΕΛ και της Ομόνοιας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Η γηπεδούχος πήρε τη νίκη με 3-2, παρότι στο τέλος… έπαιξε με τη φωτιά, αφού είχε προηγηθεί με 3-0. Τα γκολ των “γαλαζοκιτρίνων” σημείωσαν οι Χουράδο (2) και Μακρής, ενώ των “πράσινων” οι Μόντες και Ραμίρεζ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button