Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Απόφαση εντός του 2020 βλέπει η Ξάνθη

Ξάνθη: Κατατέθηκαν τα υπομνήματα για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία. Βλέπουν απόφαση εντός του 2020 οι Ακρίτες.

Ξάνθη: Κατατέθηκαν τα υπομνήματα για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία. Βλέπουν απόφαση εντός του 2020 οι Ακρίτες.

Στις 12:00 το μεσημέρι έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από την έδρα της τριμελούς Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για να κατατεθούν τα έγγραφα υπομνήματα από τις εμπλεκόμενες ομάδες στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας και πλέον μετράει η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της πολύκροτης απόφασης.

Τα υπομνήματα τόσο από τις πλευρές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, οι εφέσεις των οποίων συνεκδικάστηκαν, όσο και αυτής της Ξάνθης που προσήλθε στην διαδικασία με πρόσθετη παρέμβαση, είναι πολυσέλιδα και σε αυτά αναπτύσσονται με γραπτό αλλά συνοπτικό τρόπο ταα επιχειρήματα της κάθε πλευράς.

Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πολυϊδιοκτησία και δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιo, ζητώντας την κατάπτωση της ποινής της αφαίρεσης 7 βαθμών που του είχε επιβληθεί από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League και πάγωσε χάρη στην απόφαση του CAS. Υποστηρίζει ακόμα ότι πρέπει η πλευρά του Ολυμπιακού να αποδείξει την δήθεν σχέση του με την Ξάνθη, θεωρώντας ότι πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενο το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού το δικαστήριο θα πρέπει να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης. Από την πλευρά του δικεφάλου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για δικαίωση.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι η βάση της όλης συζήτησης είναι το πόρισμα της ΕΕΑ και η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου της Super League ου εξακολουθεί να ισχύει. Κατά συνέπεια, υποστηρίζει ότι ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων είναι η πλευρά του ΠΑΟΚ εκείνη που οφείλει να αποδείξει ότι δεν είχε σχέσεις με την Ξάνθη, αφού του έχουν καταλογιστεί σε πρώτο βαθμό. Ο Ολυμπιακός επιμένει στη νομιμότητα του πορίσματος της ΕΕΑ, υποστηρίζει ότι έχει αποδειχθεί η πολυϊδιοκτησία και ζητεί ακόμα μεγαλύτερη ποινή για τον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια ζητάει τον υποβιβασμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης με βάση τις προβλέψεις του Πειθαρχικού Δικαίου της ΕΠΟ ή εφόσον προκριθεί η τροπολογία Γεραπετρίτη, η αφαίρεση 10 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα.

Για την ομάδα της Ξάνθης τα πράγματα ειναι κάπως πιο περιπλοκα. Οι δικηγόροι της ΠΑΕ υποστήριξαν ενώπιον της Επιτοπής Εφέσεων ότι η δίκη είναι σαν να ξεκινάει από το μηδέν ενώπιον της ενώ προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στην Vialand που πουλήθηκε στον Καλπαζίδη και στην ΠΑΕ Ξάνθη που πουλήθηκε στον Μπιλ Πάπας χωρίς να προβάλει καμία αμφιβολία η ΕΕΑ. Ο νυν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη Φάνης Ουζουνίδης τόνισε με έμφαση αυτό το γεγονός αλλά και ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της ΠΑΕ Ξάνθη έγιναν με τους Πανόπουλο και Συγγελίδη, όχι με τον Σαββίδη ή τον Καλπαζίδη. Στην ΠΑΕ Ξάνθη προσδοκούν ότι σε περίπτωση δικαίωσης του ΠΑΟΚ και απόφασης περί μη πολυϊδιοκτησίας, θα υπάρξει σε πρώτη φάση ηθικη δικαίωση για την Ξάνθη ενώ σε δεύτερο βαθμό θα γίνουν ενέργειες εναντίον όσων έλαβαν τις προηγούμενες αποφάσεις, εξαιτίας των οποίων εν τέλει η ομάδα υποβιβάστηκε για πρώτη φορά μετα από τρεις δεκαετίες.

Η εκτίμηση των περισσοτέρων θέλει οι τρεις εφέτες να μελετούν τα υπομνήματα στις μέρες των γιορτών και να λαμβάνουν την απόφασή τους τον Ιανουάριο, ωστόσο ο Φάνης Ουζουνίδης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις εκτίμησε ότι οι δικαστές είναι πολύ καλά ενημερωμένοι και ότι ο ίδιος αναμένει απόφαση σε μία εβδομάδα με 10 μέρες το πολύ, άρα εντός του 2020 και ενδεχομένως ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα.

Πηγή: thrakisports

Διαβάστε επίσης

Back to top button