ΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σκληρός πάντα… «Βρώμικος» ποτέ!

Λίγα λόγια για τον τεράστιο Ιταλό ποδοσφαιριστή Ντανιέλε Ντε Ρόσι από τον Πέτρο Κρικζώνη και το LamiaSports.

Ζούμε στην εποχή που η εμπορευματοποίηση έχει μπει για τα καλά μέσα στον αθλητισμό. Υπάρχουν όμως και κάποιοι αθλητές που αγάπησαν μια ομάδα όταν ήταν παιδιά και έμειναν πιστοί σε αυτή για πάντα.  Ίσως ο τελευταίος από αυτούς, ο Ντε Ρόσι ανακοίνωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία του χρονιά στην ομάδα της καρδιάς του, επειδή η ομάδα θεώρησε ότι δεν πρέπει να του ανανεώσει το συμβόλαιο στα 35 του μετά από 19 χρόνια πίστης στο σύλλογο.

Ένας παίχτης που ήταν πάντα ηγέτης τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αγάπησε και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους της Ρόμα, υπήρξε από τα καλύτερα αμυντικά χαφ της εποχής του, όμως δεν ήταν αυτό που τον έκανε σπουδαίο και ξεχωριστό.

Ήταν ένας άνθρωπος που δεν περίμενε τον αντίπαλο μόνο  στο γήπεδο για να τον αντιμετωπίσει, έμαθε θεωρητικά να τον αντιμετωπίζει και εντός ομάδας και λέω θεωρητικά γιατί ουσιαστικά δεν είχε ποτέ κανέναν αντίπαλο μπροστά του. Αλλά τον «αδελφό» του τον εξίσου μεγάλο Τόττι.  Αλλά λόγω Τόττι ο Ντε Ρόσι έμενε πάντα σε δεύτερη μοίρα, έτσι έμαθε να ζει στην σκιά του άλλου μεγάλου Ιταλού, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν έφυγε; Γιατί δεν πάει σε μια ομάδα που θα είναι αυτός ο ηγέτης;

Η απάντηση σίγουρα δεν είναι ότι φοβόταν την πρόκληση, απλά δεν μπορούσε να φανταστεί την ζωή του μακριά από την Ρώμη, αφού ήταν ένας γνήσιος Τζιαλορόσι, προτιμούσε να παραμείνει και να περιμένει την ευκαιρία του στην ομάδα του, καθώς δεν σκέφτηκε ποτέ να τους αφήσει για ομάδα που θα του πρόσφερε θεωρητικά περισσότερους τίτλους, προτιμούσε την «οικογένεια» του.

Πάντα έβαζε την έννοια ομάδα πάντα πάνω από τον εαυτό του και αυτό δεν το έκανε μόνο με την Ρόμα αλλά και με την Εθνική της Ιταλίας.

Με πιο πρόσφατο παράδειγμα στα προκριματικά του παγκόσμιου κυπέλου κόντρα στην Σουηδία, που στα τελευταία λεπτά και ενώ το παιχνίδι είναι 0-0 και η χώρα του χρειάζεται γκολ, αυτός δεν ακούει τον προπονητή του που του λέει να περάσει να μπει ως αλλαγή, εκτός αυτού σαν ηγέτης που είναι συμβουλεύει τον Βεντούρα ( τότε προπονητή της Ιταλίας) να χρησιμοποιήσει τον Λορέντσο Ινσίνιε (μεσοεπιθετικός της Νάπολι) που μπορούσε να προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι.  Με τον Ντε Ρόσι να λέει χαρακτηριστικά στον προπονητή του “Γιατί θες να μπω εγώ; Χρειαζόμαστε την νίκη και όχι να κρατήσουμε την ισοπαλία”. Με αυτό τον τρόπο έδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι μεγάλος ηγέτης.

Δείτε σε βίντεο την αντίδραση του Ντε Ρόσι:

Υ.Γ  Ίσως με το τέλος του Ντε Ρόσι από την Ρόμα να κλείνει ο κύκλος των ποδοσφαιριστών που έπαιζαν για την φανέλα και όχι για το χρήμα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button