FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Μπαντής: «Δεν γίνεται ποδοσφαιρικός αγώνας… χωρίς κόσμο!»

Ο νέος πρόεδρος του ΠΣΑΠ και τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λαμία, Γιώργος Μπαντής μίλησε στον ρ/σ 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» αναφορικά με τα νέα του καθήκοντα, το ποδοσφαιρικό τοπίο μέσα από τη ματιά των παικτών και την αναδιάρθρωση και τις συνέπειές της.

Ο τερματοφύλακας της Λαμίας είναι ο νέος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5» αναφέρθηκε σε όλα τα προβληματικά στοιχεία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναφορικά με την αναδιάρθρωση κράτησε θετική στάση, περιμένοντας να δει αν όσα προβλέπονται θα γίνουν πράξη προς όφελων των επαγγελματιών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι για πρώτη φορά βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΠ τρεις εν ενεργεία διεθνείς ποδοσφαιριστές, δηλώνοντας έτοιμος να προτείνει λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν υπάρχει κάτι εύκολο, είμαστε μια καλή παρέα στο διοικητικό συμβούλιο, μας αρέσουν τα δύσκολα και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ενεργά με τα δύσκολα ώστε να καταφέρουμε κάτι καλό όχι μόνο για τον ποδοσφαιριστή αλλά και για το ίδιο το άθλημα. Το ότι ποδοσφαιριστές μεγάλων ομάδων όπως ο Κουρμπέλης του Παναθηναϊκού, ο Μασούρας του Ολυμπιακού, ο Μπακασέτας της ΑΕΚ θέλουν να ασχοληθούν με τα δικαιώματα των συναδέλφων τους που πραγματικά βασανίζονται, δείχνει πολλά και για τον χαρακτήρα τους και για τον τρόπο σκέψης που έχουν και εκείνοι και εμείς μαζί τους, δεν θυμάμαι να χει ξαναγίνει στο παρελθόν τρεις διεθνείς παίκτες να είναι στην σύνθεση του ΠΣΑΠ, αυτή την στιγμή συμβαίνει και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με την δύναμη του ονόματος αλλά αυτό δεν φτάνει από μόνο του, πρέπει να φανεί και στην πράξη και είμαι σίγουρος πως θα φανεί».

«Όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ενεργά με αυτό η σκέψη ήταν πρέπει να αναλάβουμε όλη μας την ευθύνη και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και στο ίδιο το άθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι χάλια όχι επειδή υπάρχουν χάλια άνθρωποι αλλά γιατί οι καλοί δεν κάνουν τίποτα γι αυτό κι έτσι εμείς αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε από μέσα να το αλλάξουμε, δεν θέλουμε να συνεχίσουμε να καθόμαστε στον καναπέ μας ή να απολαμβάνουμε τα συμβόλαια που έχουμε οι ίδιοι, άσχετα αν ο διπλανός μας υποφέρει ή είναι ανασφάλιστος ή έχει να πληρωθεί τέσσερις – πέντε μήνες ή δεν έχει δικαίωμα προσφυγής ή πολλά πολλά που δεν είναι της ώρας. Όταν πήραμε την απόφαση να ασχοληθούμε είπαμε πως πρέπει να το κάνουμε καλά και αυτό συνεπάγεται πως δεν αρχίσαμε να μαθαίνουμε για τα προβλήματα την επόμενη των εκλογών αλλά πολύ καιρό πριν ώστε αυτή την στιγμή να είμαστε ήδη έτοιμοι, να γνωρίζουμε τα προβλήματα που είναι και καθημερινά και απρόβλεπτα. Προτεραιότητες είναι πάρα πολλές όσον αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα κυρίως των μικρότερων κατηγοριών όπως είναι η ασφάλεια, τα συμβόλαια, είναι πάρα πολλά…»

Σχετικά με την αναδιάρθρωση: «Σίγουρα την αναδιάρθρωση την παρακολουθούμε με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ακόμη αναμένουμε. Το ότι πολλές ομάδες αυτόματα με την αναδιάρθρωση θα αποκτήσουν έσοδα, αυτό είναι καλό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Βέβαια, τα χρήματα που θα δοθούν πρέπει και το κράτος κάπως να εξασφαλίσει το που πηγαίνουν και το πώς πηγαίνουν και το που δίνονται. Εμείς δεν ζητάμε να είμαστε σε καμία «πίτα» τόσο πολύ μέσα, εμείς αυτό που θέλουμε είναι τα συμφωνηθέντα να είναι και τηρηθέντα, δηλαδή ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει ένα συμβόλαιο το οποίο αναγράφει ότι πρέπει να χει την ασφάλειά του, πρέπει να χει τις άδειές του, πρέπει τις τάδε ημερομηνίες να πληρώνεται, εμείς αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει μια λογική βάση πάνω σ αυτό γιατί έχουμε δει περιπτώσεις απλήρωτων ποδοσφαιριστών, ανασφάλιστων ποδοσφαιριστών, ομάδες που πέφτουν από επαγγελματικές κατηγορίες σε ερασιτεχνική κατηγορία και οι ποδοσφαιριστές ψάχνονται, όλα αυτά πρέπει να μπούνε σε μια σειρά ώστε να είμαστε σίγουροι κι εμείς τι δουλειά κάνουμε και πως πληρωνόμαστε για αυτή. Ιδέες υπάρχουν πολλές, πλάνο υπάρχει πολύ σοβαρό ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Για τον τελικό Κυπέλλου και τις άδειες κερκίδες: «Είμαστε ανένδοτοι όσον αφορά γήπεδα χωρίς κόσμο, δεν γίνεται να υπάρχει ποδοσφαιρικός αγώνας χωρίς κόσμο, εμείς ως ποδοσφαιριστές αγωνιζόμαστε για τον κόσμο που θα ‘ρθει να μας δει από κοντά και έπειτα για τον κόσμο που θα μας δει από την τηλεόραση. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε ένα είδος «καλλιτέχνη», η παράσταση που δίνουμε μέσα στο γήπεδο είναι άλλη η επαφή με τον θεατή, άλλα τα συναισθήματα, για μας το ποδόσφαιρο δολοφονείται όταν γίνεται χωρίς κόσμο, υπάρχουν ιδέες κι εκεί αρκετές, εάν οι ΠΑΕ δεν μπορούν να συμμορφωθούν και όπως λέει το κράτος ώστε να ελέγξουν τους οπαδούς τους – που για μένα είναι κάτι που δεν υπάρχει όλο αυτό – υπάρχουν ιδέες, θα μπορούσε να γίνει ένας τελικός με ένα συμβολικό οικογενειακό και να τον παρακολουθήσουν οικογένειες που είναι πραγματικά αρκετές ή μαθητές και όλα τα έσοδα να πάνε σε ιδρύματα, υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν ιδέες, εύχομαι να μας καλέσουν και εμάς όσον αφορά και αυτό το κομμάτι, να συζητήσουμε και να πούμε τις δικές μας ιδέες, αλλά είμαστε κάθετοι το ξαναλέω και το τονίζω, ποτέ ξανά ποδοσφαιρικός αγώνας χωρίς κόσμο».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button