FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Χρόνια πολλά Τομάς!(pics+vids)

Γενέθλια έχει σήμερα ο Ισπανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Λαμία, Γιοάν Τομάς και το LamiaSports του εύχεται χρόνια πολλά μέσω ενός μικρού αφιερώματος.

Σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια γεννήθηκε στην πόλη της Τζιρόνα, ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Λαμία, Γιοάν Τομάς.

Το LamiaSports θέλοντας να του ευχηθεί χρόνια πολλά του ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα, θυμίζοντάς σας την ποδοσφαιρική του ιστορία.

Χρόνια πολλά Τομάς!

Ο γεννημένος στη Τζιρόνα Γιοάν Τομάς χρίστηκε διεθνής με την Εθνική U19. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Εσπανιόλ κι από κει σε ηλικία 19 χρονών βρέθηκε στη Γέιδα το 2006. Η Αλικάντε (2007/08) αποτέλεσε ενδιάμεσο σταθμό ως τη Βιγιαρεάλ, όπου τη σεζόν 2009/10 πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία με 33 εμφανίσεις και 7 γκολ στη  La Liga.

Το καλοκαίρι του 2010 μετακινήθηκε ως ελεύθερος στη Θέλτα και στη La Liga 2, όπου έκανε επίσης «γεμάτες» σεζόν ως το 2013 με 74 συμμετοχές και 11 γκολ.

Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του ωστόσο στην τελευταία χρονιά τον έφεραν μακριά από το Βίγκο. Τότε εμφανίστηκε η προοπτική της Κύπρου, με την ΑΕΚ Λάρνακας να τον αποκτά τον Ιανουάριο του 2013.

Στη Μεγαλόνησο έζησε τα καλύτερα μέχρι σήμερα χρόνια της καριέρας του με 181 συμμετοχές, 40 γκολ και 10 ασίστ. Φέτος πάντως δυσκολεύεται να βρει θέση βασικού και δεδομένου ότι το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του, φαίνεται πως τόσο ο σύλλογος, όσο και ο ίδιος βλέπουν το μέλλον τους χωριστά.

Στη φετινή χρονιά πρόλαβε να αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια του Europa League και στα παιχνίδια με Λεβερκούζεν στην Κύπρο και στη Γερμανία και με τη Ζυρίχη στην Ελβετία., έχοντας μάλιστα και ασίστ στο νικητήριο γκολ της ΑΕΚ στο σπουδαίο «διπλό» 1-2.

Τον Ιανουάριο του 2019 έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία.

Με την «κυανόλευκη» φανέλα αγωνίστηκε φέτος σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, σημειώνοντας 2 γκολ, ενώ έπαιξε και σε 5 ματς Κυπέλλου βάζοντας και εκεί άλλο 1.

Τα δημοσιεύματα τον θέλουν να ανανεώνει τη συνεργασία του με τον σύλλογο της Φθιώτιδας, παρά την ηλικία του.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Τόμας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button