Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο θρίαμβος της θέλησης: Ο Σάντι Καθόρλα ξανά στην εθνική!

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο Σάντι Καθόρλα άκουγε τους γιατρούς να του λένε πως δεν μπορούν να του εγγυηθούν ότι θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει φυσιολογικά, λόγω των σοβαρών επιπλοκών που είχαν δημιουργηθεί μετά τον τραυματισμό και την εγχείρηση στον δεξιό αστράγαλό του.

Εκείνη την εποχή, η προοπτική να μπορέσει ο Ισπανός μεσοεπιθετικός να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο κινείτο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω, έδωσε όλο του το «είναι» για να επιστρέψει στα γήπεδα και σήμερα (17/5) ήρθε η μεγαλύτερη δικαίωση: στα 34 του, ο Σάντι Καθόρλα κλήθηκε μετά από 3,5 χρόνια στην εθνική Ισπανίας, ενόψει των αγώνων με Νησιά Φαρόε και Σουηδία, για τα προκριματικά του EURO 2020!

Η ιστορία του Ισπανού άσου είναι αληθινό παράδειγμα για το τι μπορεί να πετύχει η ανθρώπινη θέληση.

Πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ισπανίας το 2008 και το 2012 (έχασε λόγω τραυματισμού το Μουντιάλ του 2010), μεταγράφηκε το 2012 στην Άρσεναλ και για τρία χρόνια αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ.

Από τα τέλη του 2015, όμως, άρχισε να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και στις 19 Οκτωβρίου 2016 υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα σε ένα ματς του Champions League με τη Λουντογκόρετς.

Από τότε άρχισε ο γολγοθάς, που περιλάμβανε οκτώ χειρουργεία, μία σοβαρή μικροβιακή λοίμωξη (γάγγραινα), τη μεταμόσχευση δέρματος από το χέρι στο πόδι και μία μακριά και επίπονη περίοδο αποκατάστασης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button