Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Χουάν Ραμόν Ρότσα: “Ο Παναγιώτης Λύγκας είναι ο καλύτερος παίκτης της Σούπερ Λιγκ 2”

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Θεσπρωτού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, οπου και μίλησε ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Θεσπρωτού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, οπου και μίλησε ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Αργεντίνος προπονητής έπλεξε το εγκώμιο του 18χρονου Παναγιώτη Λύγκα, (που είχε δοκιμαστεί στην Κ-19 της Λαμίας προ διετίας με την περίπτωση του να μην προχωρά) τον οποίο χαρακτήρισε σαν τον καλύτερο παίκτης της Σούπερ Λιγκ 2.

Διαβάστε απο την συνέντευξη του Χουάν Ραμόν Ρότσα:

Για το αν θεωρεί πως έχει τελειώσει το πρωτάθλημα της Super League: «Αν και ο Ολυμπιακός πετάει χαμηλά, είναι αρκετό για να πάρει το πρωτάθλημα. Εχει σχεδόν τελειώσει το πρωτάθλημα, έχει ξεφύγει ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ είναι καλός. Εγώ χειροκρότησα την ομάδα του Λουτσέσκου που πήρε τον τίτλο χωρίς πολλές μεταγραφές, όμως αυτοί οι παίκτες έχουν μεγαλώσει 3-4 χρόνια. Μετά ήρθε ο Φερέιρα και το έλεγα από τότε να μην τον διώξουν και μετά έγινε βασιλιάς της Βραζιλίας με την Παλμέιρας. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι το παν, όμως χρειάζεται υπομονή και οργανόγραμμα. Δεν υπάρχει αυτό στην Ελλάδα».

Για τον Ελληνα παίκτη που του κάνει εντύπωση: «Επειδή παίζουμε κάθε τρεις μέρες, έχω ελάχιστο να ασχοληθώ με τη Σούπερ Λιγκ 1. Δεν προλαβαίνω να βλέπω τα παιχνίδια. Ο καλύτερος παίκτης της Σούπερ Λιγκ 2 είναι ο Λύγκας που έχουμε εδώ από την περιοχή, είναι 18 ετών και αμυντικό χαφ. Όμως χρειάζεται υπομονή από όλους. Η Βέροια που παίξαμε χθες είχε καλούς ποδοσφαιριστές όμως εμείς μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε θηρία. Εμείς είμαστε μια οργανωμένη επαρχιακή ομάδα που κάνουμε σταδιακά τα βήματά μας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Μου αρέσουν τέτοιοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου όπως ο Δερμιτζάκης. Ο Θεσπρωτός έχει βάλει δύσκολα σε πολλές μεγάλες ομάδες, είμαστε μια ομάδα από μικρή πόλη, κάνουμε τα πρώτα μας βήματα σε επαγγελματικές κατηγορίες και πάμε βήμα βήμα. Εχω την εντύπωση πως ο Δερμιτζάκης είναι για την βιτρίνα, για τη Σούπερ Λιγκ 1, αλλά εκεί δεν υπάρχει υπομονή. Την ημέρα που πάτησε ο Γκέραρντ στον ΟΦΗ ήταν πολύ χάλια τα αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο, όμως ο Βαρδινογιάννης έκανε υπομονή και έφτασε να μείνει 15 χρόνια στον ΟΦΗ. Είναι λάθος και πολύ μπακαλίστικο οι ομάδες να κάνουν μεταγραφές την τελευταία μέρα.

Θέλει υπομονή στις ομάδες, βλέπετε αυτόν που πήρε η Σίτι από τη Ρίβερ Πλέιτ. Αυτοί έχουν όμως τα χρήματα να το κάνουν. Η καταστροφή του ποδοσφαίρου ήταν με τον νόμο Μπόσμαν, τότε καταστράφηκαν οι ακαδημίες. Πλέον δεν υπάρχουν οι υποδομές και οι παίκτες από τις ακαδημίες ομάδων της περιφέρειας. Εγώ στον Θεσπρωτό έχω 7 Αργεντίνους γιατί δεν μπορούμε να βρούμε Ελληνες ποδοσφαιριστές, εδώ στην περιοχή δεν υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές και το ποδόσφαιρο είναι ανύπαρκτο. Οι ελληνικές ομάδες δεν θέλουν να πληρώσουν το σκάουτινγκ 100.000-200.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά προτιμούν να πάρουν δανεικούς με 500.000 ευρώ».

Διαβάστε επίσης

Back to top button