Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ματσάρα στο “Ιπουρούα”

LA LIGA – 38η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΪΜΠΑΡ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 2-2

Γήπεδο: Municipal de Ipurua

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που τα είχε όλα και ένα παντελώς αδιάφορο δεύτερο, Έιμπαρ και Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο «Municipal de Ipurua». Χωρίς καν να ιδρώσει ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε ακόμα δύο τέρματα στη φετινή απίθανη για εκείνον χρόνια και κατέκτησε πανηγυρικά το «Χρυσό Παπούτσι» της «La Liga». Τρομερό γκολ από τον Ντε Μπλάσις που στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος πέτυχε ίσως το καλύτερο γκολ της χρονιάς. Απογοητευτικός Γιάσπερ Σίλεσεν από πλευράς «μπλαουγκράνα» που φέρει ευθύνη και στα δύο τέρματα που δέχθηκε η ομάδα του και πλέον η παραμονή του στη Βαρκελώνη μοιάζει με ”θαύμα”.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήταν για την Έιμπαρ στο 4′ με τον Ντε Μπλάσις να γυρίζει για τον Τσάρλες που πλάσαρε στην κίνηση αλλά είδε τον Σίλεσεν να αποκρούει. Στο 8′ ο Ντιμίτροβιτς βγήκε μακριά από την περιοχή του και πρόλαβε τον Σέρχι Ρομπέρτο διώχνοντας, ο Μπούσκετς πήρε το ριμπάουντ και επιχείρησε να σκοράρει από τη μεσαία γραμμή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Ζορντάν από πλάγια θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών η Έιμπαρ άνοιξε το σκορ με τον Χοσέ Άνχελ να βγάζει σέντρα για τον Ενρίτς που έστρωσε για τον επερχόμενο Κουκουρέγια κι εκείνος με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σίλεσεν για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα η Έιμπαρ είχε κι άλλη ευκαιρία με τον Τσάρλες να κάνει ωραία ενέργεια αποφεύγοντας τον Πικέ και σουτ από πλάγια θέση που απέκρουσε ο Σίλεσεν. Στο 27′ ο Μέσι απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 31′ οι «μπλαουγκράνα» έφεραν το ματς στα ίσα με τον Βιδάλ να περνά υπέροχη κάθετη για τον Μέσι που πρόλαβε την έξοδο του Ντιμίτροβιτς και πλάσαρε από πλάγια θέση κάνοντας το 1-1. Ένα λεπτό αργότερα ο Ράκιτιτς έβγαλε ωραία κάθετη για τον Μέσι που ξεκινώντας πίσω από τη μεσαία γραμμή, βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Ντιμίτροβιτς και με υπέροχο σκάψιμο έκανε το 1-2 πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή μέσα σε μόλις ένα λεπτό.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Έιμπαρ έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα με τον Ντε Μπλάσις να πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα τέρματα της φετινής «La Liga». Ο Χοσέ Άνχελ έβγαλε μακρινή μπαλιά με στόχο τον Τσάρλες, ο Σίλεσεν πρόλαβε τον επιθετικό των γηπεδούχων κι έδιωξε με το κεφάλι αλλά ο Ντε Μπλάσις πήρε το ριμπάουντ και με υπέροχο σουτ στην κίνηση ”εξέθεσε” τον κίπερ της Μπαρτσελόνα κάνοντας το 2-2.

Η Έιμπαρ είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 47′ με τον Ντε Μπλάσις να βγάζει σέντρα για τον Ενρίτς που πλάσαρε στην κίνηση αλλά είδε τον Σίλεσεν να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 60′ ο Πικέ που είχε μετατραπεί σε φορ, έκανε την προβολή αλλά ο Ντιμίτροβιτς απομάκρυνε. Δύο λεπτά αργότερα ο Μέσι έβγαλε ωραία κάθετη για τον Μάλκομ που από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και ενώ είχε τρείς επιλογές για να γυρίσει την μπάλα, κατάφερε κι έκανε πάσα στο ”πουθενά”.

Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών η Έιμπαρ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον ”ξεχασμένο” Κουνουρέγια να βρίσκεται μόνος του μέσα στην περιοχή της Μπαρτσελόνα, αλλά από πολύ κοντά ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των γηπεδούχων κατάφερε να στείλει την μπάλα πολύ ψηλά.

ΕΪΜΠΑΡ: Ντιμίτροβιτς, Ντε Μπλάσις, Ολιβέιρα, Ράμις (77′ Σέρχιο Άλβαρεθ), Χοσέ Άνχελ, Ορεγιάνα, Εσκαλάντε, Ζορντάν, Κουνουρέγια, Ενρίτς (66′ Κίκε Γκαρθία), Τσάρλες (85′ Καρδόνα)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Σεμέδο (45′ Βαγκέ), Πικέ, Λενκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Βιδάλ, Μπούσκετς (65′ Αλενιά), Ράκιτιτς, Σέρχι Ρομπέρτο, Μέσι, Μάλκομ (73′ Τσάρλες Πέρεθ)..

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button