Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Στη Λάτσιο το Σούπερ Καπ!(vids)

Η ομάδα της Ρώμης κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, νικώντας τη Γιουβέντους, με γκολ στο 90+3.

Σε ένα απίθανο ματς, η Λάτσιο νίκησε 3-2 τη Γιουβέντους και κατέκτησε το ιταλικό Σούπερ Καπ, σε ένα παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη. Η ομάδα της Ρώμης προηγήθηκε 2-0, η Γιουβέντους ισοφάρισε στο 90’+1′ και στο 90’+3′ η Λάτσιο πέτυχε το γκολ που της χάρισε τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Στα πρώτα δέκα λεπτά, η Γιουβέντους μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο τρίτο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Στρακόσα σταμάτησε τον Κουαδράδο από το μισό μέτρο, στο γύρισμα του Άλεξ Σάντρο. Ο Αλβανός τερματοφύλακας της Λάτσιο αντέδρασε αποτελεσματικά και στην προσπάθεια του Ντιμπάλα (4′) και σε αυτή του Ιγκουαΐν (5′).

Μετά το εκρηκτικό δεκάλεπτο της Γιουβέντους, η Λάτσιο ισορρόπησε το ματς, κράτησε μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Μπουφόν. Όταν το κατάφερε, άνοιξε και το σκορ. Στο 31′ ο Ιμόμπιλε ανατράπηκε από τον Μπουφόν, ο Ιταλός φορ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Μπουφόν, για το 1-0, παρότι ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους έπεσε στη σωστή γωνία.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Λάτσιο δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το προβάδισμα και στο 54′ έφτασε και σε ένα δεύτερο γκολ. Ο Παρόλο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιμόμπιλε με φανταστική φαλτσαριστή κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Μπουφόν και έγραψε το 2-0.

Μάλιστα, στο 60′ έφτασε κοντά σε χατ τρικ, αλλά ο Μπουφόν φρόντισε να του πάρει την μπουκιά από το στόμα. Ντούγκλας Κόστα και Μπερναρντέσκι πέρασαν στην ενδεκάδα της Γιουβέντους, η οποία είχε την πρωτοβουλία, αλλά δεν απειλούσε. Τελικά, τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία πέντε λεπτά, συν τις καθυστερήσεις.

Με μια φανταστική εκτέλεση φάουλ, στο 85ο λεπτό, ο Ντιμπάλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-2. Στις καθυστερήσεις ο Μάρουσιτς ανατρέπει τον Σάντρο, ο διαιτητής δείχνει την άσπρη βούλα και ο Ντιμπάλα ισοφαρίζει για τη Γιουβέντους.

Ωστόσο, η Λάτσιο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90+3 ξέρανε την πρωταθλήτρια. Ο Λουκάκου από αριστερά γύρισε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο Μούρτζια με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπενατιά (56′ Ντε Σίλιο), Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (57′ Ντούγκλας Κόστα), Μάντζουκιτς (72′ Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Γουάλας, Ντε Βράι, Ράντου, Μπάστα (74′ Μάρουσιτς), Λούλιτς (75′ Λουκάκου), Παρόλο, Λούκας Λέιβα (80′ Μούρτζια), Αλμπέρτο, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ιμόμπιλε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button