Άλλα αθλήματα

«Φρένο» στον ΠΑΟΚ έβαλε ο Ήφαιστος Λήμνου

Με ανατροπή στο δεύτερο μέρος ο Ηφαιστος Λήμνου ανέκοψε το σερί του ΠΑΟΚ εντός κι εκτός των συνόρων (προερχόταν από 5 σερί νίκες) και πανηγύρισε το σπουδαίο «δίποντο» (80-79), ενώ με «διπλό»… απέδρασε από την Αθήνα ο Προμηθέας  Πατρών (69-57 τον Χολαργό) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Με οδηγό στην επίθεση τον Ριόν Μπράουν (19π.) οι «Αχαιοί» πέρασαν νικηφόρα από το «Αντώνης Τρίτσης», πανηγυρίζοντας την τρίτη εκτός έδρας νίκη του και τέταρτη στο σύνολο στο εφετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά επικράτησε με 69-57 του Χολαργού, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην τέταρτη απώλεια και πρώτη στο «σπίτι» τους.

Ανεβάζοντας «στροφές» στην παραγωγικότητα στο δεύτερο μέρος, ο Ήφαιστος Λήμνου σημείωσε την ανατροπή και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη με 80-79 επί του φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ.

Με μία πεντάδα να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων, οι νησιώτες αύξησαν σε τρεις τις εφετινές νίκες τους, «πιάνοντας» στην κατάταξη τους Θεσσαλονικείς (3-3).

Την πρώτη νίκη στη… νέα εποχή του πανηγύρισε ο Πανιώνιος, που επιβλήθηκε στη Νέα Σμύρνη 88-72 του Ρεθύμνου, στο ντέρμπι ουραγών. Οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν συνολικά τη δεύτερη επιτυχία τους στο εφετινό πρωτάθλημα και έκαναν ένα βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, σε αντίθεση με την κρητική ομάδα που παραμένει στο «μηδέν» και προβληματίζει έντονα ενόψει της συνέχειας. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Σίνγκλερ με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Με τον Σάκη Παραλίκα στον πάγκο (σ.σ. ο Χρήστος Σερέλης απουσίασε λόγω προβλήματος υγείας), το Λαύριο υπερασπίστηκε την έδρα του με 74-70 απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, για την 6η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Με τη σημερινή επιτυχία οι γηπεδούχοι βελτίωσαν σε 3-3 το ρεκόρ τους, «βυθίζοντας» ακόμη περισσότερο τους «θαλασσί» (1-5).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button