Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οι «νυχτερίδες» δάγκωσαν την Μπαρτσελόνα και σήκωσαν την κούπα (vid)

Στέρησε από την Μπαρτσελόνα το νταμπλ η Βαλένθια.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ-ΤΕΛΙΚΟΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 1-2

Γήπεδο: Μπενίτο Βιγιαμαρίν

Κυπελλούχος Ισπανίας για 8η φορά στην ιστορία της Βαλένθια, που «ξέρανε» στον τελικό την Μπαρτσελόνα (2-1). Φάντασμα του εαυτού τους οι Καταλανοί, ειδικά στο πρώτο μέρος και μετά και από αυτή την αποτυχία το μέλλον του Βαλβέρδε επαναπροσδιορίζεται.

Στο 5ο μόλις λεπτό ο Ροδρίγο απέφυγε και τον Σίλεσεν αλλά ο Πικέ με απίθανο τάκλιν έσωσε στη γραμμή, αλλά στο 22 οι παίκτες του Μαρθελίνο έβγαλε όμορφη κόντρα και ο Γκαμεϊρό άδειασε τον Άλμπα και με σουτ έκανε το 0-1. Η Μπαρτσελόνα ήταν εκτός τόπου και χρόνου και στο 33’ ο Σολέρ έκανε όμορφη ενέργεια κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Ροδρίγο που από κοντά έγραψε το 0-2 με κεφαλιά. Στο 38’ η κεφαλιά του Ράκιτιτς έφυγε έξω όπως και το σουτ του Μέσι στο 45’.

Στο 49ο λεπτό το σουτ του Γουέδες πέρασε έξω και στο 56’ ο Μέσι έκανε μαγική προσπάθεια και με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ντομενέκ ενώ στην επαναφορά ο Βιδάλ  αστόχησε σε κενή εστία.

Και στο 73ο λεπτό ο Λενγκλέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ντομενέκ και στην επαναφορά ο Μέσι μείωσε σε 1-2. Όλη η Μπαρτσελόνα βγήκε μπροστά και  στο 90+3’ ο Γουέδες έφυγε μονός, έκανε την κούρσα αλλά αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ με τον Σίλεσεν και στο 90+5’ ο Γουέδες και πάλι μόνος σε κενή εστία έχασε νέα απίθανη ευκαιρία.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Σεμέδο (46’ Βιδάλ), Πικέ, Λενγκλέ, Σέρχι Ρομπέρτο, Άλμπα, Αρτούρ (46’ Μάλκομ), Μπούσκετς, Ράκιτιτς (77’ Αλενιά), Κουτίνιο, Μέσι

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντομενέκ, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Γκαράι, Βας, Παρέχο (65’ Κοντογμπιά), Κοκλέν, Γουέδες, Σολέρ, Ροδρίγο (88’ Ντιακαμπί), Γκαμεϊρό (72’ Πιτσίνι)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button