ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Ανοιχτή επιστολή του υποψηφίου Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για το Β’ γύρο των εκλογών

Αγαπητοί συμπολίτες,

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, ο Λαμιώτικος λαός επέλεξε τους δημοτικούς συμβούλους της προτίμησής του, εμπιστεύτηκε τους ανθρώπους που θα τον εκπροσωπήσουν στο ανώτατο δημοκρατικό όργανο της Αυτοδιοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την ερχόμενη Κυριακή όμως, οι πολίτες του Δήμου Λαμιέων καλούνται να πάρουν μια καθοριστική απόφαση. Να επιλέξουν Δήμαρχο, τον άνθρωπο δηλαδή που θα κατευθύνει το Δήμο στη σωστή πορεία, τον άνθρωπο που μπορεί αποδεδειγμένα να εξασφαλίσει την σωστή τροχιά του με διαφάνεια, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα τα επόμενα 4 χρόνια. Να αναδείξουν Δήμαρχο που αποδεδειγμένα λέει αλήθειες και δεν μοιράζει σε κανέναν ψεύτικες υποσχέσεις.

Φίλες και φίλοι,

Ένα πολύ μικρό ποσοστό, είναι αυτό που μας δίνει τη μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστούμε την Κυριακή και να συνεχίσουμε τον τίμιο αγώνα μας για ένα καλύτερο Δήμο. Αυτή η δεύτερη ευκαιρία – με τον ιδιαίτερο τρόπο που μας δόθηκε – δίνει τη δυνατότητα σε μας και ιδιαίτερα σε μένα, να αποκωδικοποιήσουμε και ένα σημαντικό μήνυμα που περιείχε αυτή η λαϊκή ετυμηγορία. Να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και αποτελεσματικά. Να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας σε όλους τους τομείς. Αυτό το μήνυμα και το πήραμε και θα το κάνουμε πράξη.

Το οφείλουμε στους 11.700 Δημότες που μας στήριξαν την περασμένη Κυριακή, αλλά και σε όσους πιστεύουν στην αξιοπρέπεια, στην αλήθεια, στη διαφάνεια και στη νομιμότητα και θέλουν να συμπορευτούμε όλοι μαζί στην τελική αναμέτρηση. Η ομάδα μας, η «ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ», όλοι μαζί, παραμένουμε ενωμένοι και θα αγωνιστούμε με περισσότερη δύναμη και πίστη και δεν θα αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην γυρίσουμε πάλι στο διεφθαρμένο χθες.

Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να αφήσουμε το Δήμο μας, να επιστρέψει σε χέρια που για χρόνια τον οδηγούσαν σε λάθος μονοπάτια. Αποδείξαμε στην πράξη ότι καθαρίσαμε το Δήμο από κάθε παραβατικό φαινόμενο οδηγώντας τον σε μια νέα ελπιδοφόρα, αναπτυξιακή πορεία με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Αναμφίβολα, υπήρξαν φορές που στο βωμό της αλήθειας, και μπροστά στο συμφέρον του Δήμου και των δημοτών μας, αδιαφορήσαμε απέναντι όχι μόνο σε κομματικές αλλά και σε προσωπικές σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες, υπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο το δημόσιο συμφέρον, με πολιτικό κόστος που το γνωρίζαμε. Αρνούμαστε όμως ακόμη και σήμερα να ακολουθήσουμε το δρόμο της διαπλοκής, της διαφθοράς και της στυγνής εκμετάλλευσης της ανάγκης για εργασία – που είναι ανθρώπινο δικαίωμα – με ψεύτικες υποσχέσεις.

Λάθη κάναμε και σίγουρα δεν προλάβαμε να τα κάνουμε όλα. Μαθαίνουμε όμως από τα λάθη μας και επιδιώκουμε το διάλογο που μας κάνει καλύτερους.

Κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για αδιαφάνεια, αδιαφορία, παρανομία, ανεντιμότητα. Έχουμε καθαρά χέρια και έτσι θα συνεχίσουμε.

Έχω εμπιστοσύνη στη κρίση των δημοτών μας. Εξάλλου τόσες φορές με έχουν εμπιστευτεί και τους χρωστώ βαθιά ευγνωμοσύνη γι’αυτό.

Στην μέχρι σήμερα πορεία μου και στα 20 χρόνια ενασχόλησής μου με τα «κοινά», έχω αποδείξει ότι πιστεύω σε αξίες και σε αρχές και ότι πορεύομαι με γνώμονα μόνον αυτές, χωρίς ποτέ να προσποιούμαι και χωρίς ποτέ να με νοιάζει το πολιτικό κόστος.

Έχω αποδείξει ποιος πραγματικά είμαι. Με τα θετικά μου και τα αρνητικά μου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν τόσο προς το πρόσωπό μου, όσο και προς το συνδυασμό μας την πρώτη Κυριακή.

Σας καλώ ότι και αν ψηφίσατε, ακόμα και αν επιλέξατε την αποχή από την εκλογική διαδικασία, να ασκήσετε την Κυριακή 2 Ιουνίου το εκλογικό σας δικαίωμα όποια και αν είναι η απόφασή σας.

Και έτσι να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι η Δημοκρατία, η διαφάνεια, η ειλικρίνεια και η εντιμότητα θα κερδίσουν και πάλι τη μάχη απέναντι στην εκδούλευση και στα ψεύτικα ταξίματα που υπόσχονται μαγικές λύσεις στα προσωπικά προβλήματα του καθενός. Και να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα ότι η υποκρισία, οι εκβιασμοί και η προσπάθεια κάποιων να ελέγξουν τη διοίκηση του Δήμου για δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς, δεν θα περάσει.

Πιστοί στις αξίες και στις αρχές μας, σε όλα όσα είπαμε και πράξαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας αλλά και της προεκλογικής περιόδου, πιο έμπειροι και σοφότεροι, ΣυνεχίΖΟΥΜΕ μαζί σας!

 

Νίκος Σταυρογιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button