Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Έτσι θα είναι τα play off και τα play out της SuperLeague!

Επιστροφή των πλέι οφ αποφάσισαν οι 14 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρώτο πρωτάθλημα της Super League 1.

Οπως αποφασίσθηκε σχετικά με την νέα διοργάνωση, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσω ενός «μίνι» πρωταθλήματος, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-6 στην κανονική διάρκεια. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα προκύψουν και οι κάτοχοι για τα «ευρωπαϊκά εισιτήρια».

Από την άλλη από τη θέση 7 έως και 14 θα αγωνιστούν οι ομάδες για play out της κατηγορίας!

Πιο αναλυτικά:

Ομόφωνα την επαναφορά των playoffs, έπειτα από δυο χρόνια και τη σεζόν 2016/17, αλλά αυτή τη φορά και για την ανάδειξη πρωταθλητή αποφάσισε ο συνεταιρισμός της Super League 1, που συνεδριάζει αυτή την ώρα στα γραφεία του. Η εναλλακτική πρόταση που τελικά απορρίφθηκε ήταν αυτή του αντιπροέδρουτης ΠΑΕ ΑΕΚ και πλέον προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Μηνά Λυσάνδρου για ενδιάμεσο γύρο.

Οι ομάδες συμφώνησαν σε αυτό το πλάνο, αντί της πρότασης για ενδιάμεσο γύρο. Η διαδικασία θα αφορά τις θέσεις 1-6, δηλαδή την ανάδειξη πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Αντίστοιχα οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν σε διαδικασία playouts και τις θέσεις του υποβιβασμού. Υπενθυμίζεται πως το εναλλακτικό σενάριο ήταν να παίζουν playoffs οι ομάδες 1-4, σε άλλη διαδικασία οι ομάδες 5-8 για την τελευταία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και οι 9-14 για τον υποβιβασμό.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για τη βαθμολογία με την οποία θα μπαίνουν οι ομάδες στις διαδικασίες, αν δηλαδή θα είναι αυτή της κανονικής διάρκειας ή θα σχηματιστεί ειδική βαθμολογία, αντίστοιχή της.

Έτσι, στον γύρο των playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα γίνονται γνωστές και οι ομάδες που θα παίρνουν τις θέσεις για τα προκριματικά του Champions League και του Europa League. Μια ομάδα εκ των έξι θα μένει με άδεια χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά από καταβολής Super League και τη σεζόν 2006/07 που στη διαδικασία των playoffs θα συμμετέχει και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, καθώς στις περιπτώσεις που διεξήχθησαν μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έπαιζαν μόνο οι ομάδες 2-4.

Εξάλλου, μένει να γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα διεξάγονται τα playouts κι αν θα υποβιβάζονται οι δυο τελευταίοι ή αν ο πρότελευταίος θα δίνει επιπλέον αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της βαθμολογίας της Super League 2.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button