Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Μαγικός» Ρονάλτο… έστειλε τη Πορτογαλία στον τελικό!(vids)

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το 1-1 θα είναι το σκορ στον αγώνα της Πορτογαλίας με την Ελβετία… ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε τα «μαγικά» του.

Με τρία γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, έριξε στο καναβάτσο την μαχητική Ελβετία και έστειλε την Πορτογαλία στον Τελικό του Nations League.

NATIONS LEAGUE 1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ντραγκάο

Δεν έχει τελειωμό το μεγαλείο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Με χατ τρικ που σημείωσε, έστειλε την Πορτογαλία στον Τελικό του Nations League απέναντι σε μία μαχητική Ελβετία(3-1).

Νωρίς-νωρίς σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Ο Σακίρι στο 3′ βρέθηκε απέναντι από τον Ρουί Πατρίτσιο, προσπάθησε να σκάψει την μπάλα, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο τον σταμάτησε.

Η Ελβετία αιφνιδιάσε τους Πορτογάλους και αν και έπαιζε εκτός έδρας, κυρίαρχισε στα πρώτα λεπτά. Στο 5′ ο Ζακάρια έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Σεφέροβιτς δεν βρήκε καλά την μπάλα.

Στο 13′ ο Σεφέροβιτς δεν έπιασε όσο καλά ήθελε την κεφαλιά σε σέντρα του Ακαντζί, και η μπάλα έφυγε άουτ.

Mετά το πρώτο τέταρτο, οι Πορτογάλοι ισορρόπησαν την κατάσταση. Πρώτη αξιόλογη τελική για τους Ίβηρες, η κεφαλιά του Πέπε στο 17′ η οποία πέρασε άουτ!

Και στο 24′ πέτυχαν το γκολ αφού… είχαν Κριστιάνο. Εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του CR 7, άφησε “άγαλμα” τον Ζόμερ και έκανε το 1-0.

Η Πορτογαλία μετά το γκολ ήλεγξε τον ρυθμό. Η Ελβετία δυσκολεύτηκε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να επιτεθεί. Αλλά τα κατάφερε στο 42′ όταν δεν είχε μαζί της τον παράγοντα… τύχη.

Ο Σακίρι τα έκανε όλα, έδωσε στον Σεφέροβιτς, αυτός σούταρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρουί Πατρίτσιο!

Τελευταία φάση στο α’ μέρος, ένα άστοχο σουτ του Σακίρι εκτός περιοχής στον έξτρα χρόνο…

Με την έναρξη του β’ μέρους και μέσα σε ένα λεπτό έγιναν απίστευτα πράγματα! Στο 52′ ο Σεμέδο έριξε τον Σεφέροβιτς, ο Μπριχ άφησε να συνεχιστεί το ματς και στην εξέλιξη της φάσης έδωσε πέναλτι στην Πορτογαλία σε πτώση του Ζοάο Φέλιξ!

Ο Γερμανός ρέφερι πήγε σε χρήση VAR, και εν τέλει έδωσε πέναλτι στους Ελβετούς(!) Ο Ροντρίγκες στο 56′ ευστόχησε και έκανε το 1-1.

Πρώτη αντίδραση της Πορτογαλίας στο γκολ των Ελβετών, ένα σουτ του Μπρούνο Φερνάντες στο 68′ που πέρασε άουτ.

Νέο σουτ του Νέβες στο 72′ και αυτό άστοχο. Τελικά η λύση δόθηκε από τον ηγέτη των Πορτογάλων, τον Κριστιάνο Ρονάλντο λίγα λεπτά πριν το φινάλε (88′) και με το μυαλό όλων… στην παράταση.

Διαγώνια μπαλιά του Ρούμπεν Νέβες, γύρισμα του Μπερνάρντο Σίλβα στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ο αστέρας της Γιουβέντους έπιασε με τη μία το σουτ και νίκησε για δεύτερη φορά τον Ζόμερ!

Αλλά δεν του έφτανε… Με την συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, ο Ρονάλντο με υπέροχο τρόπο έκανε το 3-1 και υπέγραψε με ένα τρομερό χατ-τρικ την πρόκριση της Πορτογαλίας στον Τελικό του Nations League.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέντο, Πέπε(63′ Φόντε), Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες(90′ Μουτίνιο), Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ(70′ Γκουέδες), Κριστιάνο Ρονάλντο

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Εμπαμπού, Ακαντζί, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ(89′ Ντρμιτς), Τζάκα, Ζακάρια(71′ Φερνάντες), Ζούμπερ(83′ Στέφεν), Σακίρι, Σεφέροβιτς

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button