Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ζερμέν Ντεφόε: Ένας ευαίσθητος… killer

Στις 24 Μαρτίου ο Ζερμέν Ντεφόε ανακοίνωσε την απόσυρση του, αφήνοντας ως παρακαταθήκη την «ερωτική» σχέση με τα δίχτυα και τις κοινωνικές ευαισθησίες του.

Στις 24 Μαρτίου ο Ζερμέν Ντεφόε ανακοίνωσε την απόσυρση του, αφήνοντας ως παρακαταθήκη την «ερωτική» σχέση με τα δίχτυα και τις κοινωνικές ευαισθησίες του.

Ο Ζερμέν Ντεφόε γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1982 στο Μπέκτον του Λονδίνου κι έχει διπλή καταγωγή εκτός… Αγγλίας, καθώς ο πατέρας του είναι Δομινικανός και η μητέρα του από την Αγία Λουκία. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο 5×5 στο κέντρο αναψυχής του Νιούχαμ, πριν τελικά γίνει μέλος της Σένραμπ της Sunday League, μίας ομάδας αρκετά γνωστής για τη παραγωγή παικτών, όπως οι Λι Μπόγιερ, Τζον Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ και Λέντλεϊ Κινγκ. Τα πρώτα του -πιο- επαγγελματικά βήματα θα ξεκινήσουν στην Τσάρλτον, η οποία θα τον γράψει στο Εθνικό Σχολείο Αριστείας της Αγγλικής Ομοσπονδίας το 1997. Στην ηλικία των 16 θα μεταγραφεί στη Γουέστ Χαμ έναντι 1,4 εκατομμυρίων λιρών και θα ενταχθεί στην ομάδα νέων. Γρήγορα όμως θα ανέβει στη πρώτη ομάδα και προτού κλείσει τα 18 του χρόνια θα κάνει το ντεμπούτο του σε έναν αγώνα Λιγκ Καπ απέναντι της Γουόλσολ, όπου με δικό του γκολ θα χαρίσει τη πρόκριση στην ομάδα του.

Όταν ο Ντεφόε ζήτησε από την Γουέστ Χαμ άδεια για μεταγραφή στην μισητή Τότεναμ

Στο μέσο της σεζόν ο Ντεφόε θα δοθεί δανεικός στη Μπόρνμουθ της δεύτερης κατηγορίας με σκοπό να αγωνιστεί περισσότερο και θα εντυπωσιάσει, σκοράροντας 18 τέρματα σε 29 αναμετρήσεις και κάνοντας προπονητές και φιλάθλους να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Μάλιστα θα ισοφαρίσει το μεταπολεμικό ρεκόρ του Τζον Όλντριτζ, με δέκα τέρματα σε δέκα συνεχόμενους αγώνες. Τέτοια θα είναι η επιτυχία, που την επόμενη σεζόν θα καθιερωθεί ως βασικός στη Γουέστ Χαμ, την οποία θα βοηθήσει να τερματίσει στην 7η θέση! Σε όλες τις διοργανώσεις θα σκοράρει 14 φορές σε 39 συμμετοχές και θα δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για την επόμενη σεζόν, όμως αυτή δεν θα είναι τόσο καλή ούτε για τον ίδιο αλλά ούτε και για την ομάδα του, αφού στο τέλος της χρονιάς θα έρθει ένας σοκαριστικός υποβιβασμός. Το γυαλί θα ραγίσει εντελώς μεταξύ των «Σφυριών» και του Ντεφόε, όταν μόλις 24 ώρες μετά τον υποβιβασμό και με δεδομένο μάλιστα το ενδιαφέρον της μισητής Τότεναμ, θα ζητήσει γραπτώς να του δοθεί άδεια για μεταγραφή.

Διαβάστε τη συνέχεια

Διαβάστε επίσης

Back to top button