Άλλα αθλήματαΠόλο

Ενα χρόνο μετά τη Γένοβα, η Προ Ρέκο ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού

Δύο ημέρες πριν συμπληρωθεί χρόνος από το θρίαμβο της Γένοβας, ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά στο δρόμο του την Προ Ρέκο, αυτή τη φορά ένα βήμα πριν τον τελικό του final-8 του Champions League, στο Ανόβερο. Με οδηγό το περσινό 9-7, που τους χάρισε τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης, οι «ερυθρόλευκοι» θα σταθούν στις 8 μ.μ. απέναντι στο μεγάλο φαβορί (και) της φετινής διοργάνωσης, διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό, για πέμπτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από τον χθεσινό (6/6) προημιτελικό, όπου επικράτησε 8-7 της επίσης ιταλικής Μπρέσια, προβληματίζοντας αρκετά με την εμφάνισή του στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως ο αποψινός αγώνας είναι τελείως διαφορετικός και η Προ Ρέκο θα έχει το άγχος του φαβορί και την πίεση του «πρέπει», μετά από τρεις διαδοχικές αποτυχίες στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η «μόνιμη» πρωταθλήτρια Ιταλίας (πριν λίγες ημέρες πανηγύρισε τον 14ο διαδοχικό τίτλο της) και πολυνίκης του Champions League με οκτώ τρόπαια, είναι σταθερά η ακριβότερη ομάδα του κόσμου και διαθέτει στο ρόστερ της μία πλειάδα αστέρων, όπως οι Σέρβοι Φιλίπ Φιλίποβιτς και Ντούσαν Μάντιτς, ο Κροάτης τερματοφύλακας Μάρκο Μπίγιατς, ο Μαυροβούνιος Αλεξάνταρ Ίβοβιτς, ο Ισπανός «Τσάλο» Ετσενίκε και οι Ιταλοί Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο και Ματέο Αϊκάρντι. Αν και ξεκινά κάθε χρόνο ως το μεγάλο φαβορί, δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο από το 2015: έκτοτε ηττήθηκε σε δύο ημιτελικούς από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και πέρυσι έχασε μέσα στην έδρα της από τον Ολυμπιακό στον τελικό. Στον πάγκο της ομάδας κάθεται φέτος ο θρυλικός Κροάτης Ράτκο Ρούντιτς, ο οποίος, προκειμένου να δώσει περισσότερο βάθος και εμπειρία στη θέση του φουνταριστού, «επιστράτευσε» τον συμπατριώτη του Νίκσα Ντόμπουντ, που εξέτισε τετραετή ποινή αποκλεισμού λόγω ντόπινγκ και επέστρεψε πριν από περίπου δύο μήνες στις πισίνες.

Η Προ Ρέκο πέτυχε 14 νίκες σε ισάριθμα ματς στον Α΄ όμιλο και φυσικά τερμάτισε πρώτη, όμως στον χθεσινό (6/6) προημιτελικό με το Ανόβερο δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο του αναμενομένου, πριν ξεφύγει στα τελευταία λεπτά και πάρει τη νίκη με 14-10.

Εκτός από τον περσινό τελικό, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλη μία φορά σε τελική φάση της διοργάνωσης, στον ημιτελικό του 2007 στο Μιλάνο (τότε ο θεσμός ονομαζόταν Euroleague), με τους Ιταλούς να επικρατούν 10-9.

Το άλλο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (8/6) θα διεκδικήσουν στις 9:30 μ.μ. η ουγγρική Φερεντσβάρος και η ισπανική Μπαρτσελονέτα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button