Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το δίλημμα του Αναστασιάδη ενόψει Ιταλίας!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έχει καταλήξει στη διάταξη, με την οποία θα παραταχθεί η Εθνική στο ματς με την Ιταλία.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας για το παιχνίδι με την Εθνική Ιταλίας, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του EURO 2020.

Με τον Τάσο Δώνη να είναι το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα, αφού ο επιθετικός της Στουτγάρδης έχει ενοχλήσεις στη γάμπα και θα μείνει εκτός αποστολής, ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει αρκετά διλήμματα όσον αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ενδεκάδα.

Πιο συγκεκριμένα, Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης διεκδικούν τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Οι δύο στόπερ αναμένεται να είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς. Εφόσον παίξει με τριάδα, θα προστεθεί ο Δημήτρης Σιόβας.

Ο Λεονάρντο Κούτρης ή ο Κώστας Σταφυλίδης θα είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στη δεξιά πλευρά θα αγωνιστεί είτε ο Χάρης Μαυρίας είτε ο Κάρλος Ζέκα. Ο άσος της Κοπεγχάγης ξέρει τη θέση, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί σε αρκετούς αγώνες την εποχή που ήταν στον Παναθηναϊκό.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκεται ο Ανδρέας Σάμαρης με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, εάν τελικά μετακινηθεί δεξιά ο Κάρλος Ζέκα. Σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ, θα κινείται ο Κώστας Φορτούνης.

Τις δύο θέσεις των εξτρέμ διεκδικούν τρεις παίκτες. Ο λόγος για τους Γιώργο Μασούρα, Δημήτρη Κολοβό και Τάσο Μπακασέτα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής Super League, Ευθύμης Κουλούρης.

Σε ό,τι αφορά στη διάταξη, ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει δυο πλάνα. Το κλασικό 4-2-3-1, αλλά και το σχήμα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, το οποίο όμως δεν λειτούργησε καθόλου καλά στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βοσνία. Συνεπώς, όλα δείχνουν πως θα επιλεγεί το δοκιμασμένο 4-2-3-1.

Μια από τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού στους Έλληνες διεθνείς είναι και η εξής: “Να είναι κοντά οι γραμμές, πιέστε ψηλά για να τους δημιουργήσετε προβλήματα και προσπαθήστε να κάνετε το παιχνίδι σας”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button