Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Παγκαλίδης: «Ο στόχος μου ήταν το χρυσό μετάλλιο»

Λένε πως σε μια μασχάλη, δεν χωράνε δύο καρπούζια. Ο Ηλίας Παγκαλίδης, ωστόσο προσπαθεί και καταφέρνει να συνδυάσει το σχολείο με τον πρωταθλητισμό.

Πέρυσι ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων , ενώ φέτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο αθλητής του ΠΑΟΚ μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιτυχία του, την πρωτόγνωρη εμπειρία να τον αποθεώνουν οι φίλοι του, καθώς και το σχολείο.

ΕΡ: Ηλία συγχαρητήρια για το χρυσό μετάλλιο. Ηταν ο βασικός σου στόχος για φέτος;

“Για μένα, όπως για όλα τα παιδιά της ηλικίας μου η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερη. Προετοιμάζομαι για τις Πανελλήνιες και ταυτόχρονα προσπαθώ να διατηρηθώ σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, γιατί αγωνιστικά αυτός ήταν ο στόχος μου”.

ΕΡ: Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Παίδων σε είχε αγχώσει;

“Ηταν μια απίστευτη επιτυχία, αλλά δεν με είχε αγχώσει. Ηξερα τις δυνατότητες μου και δούλευα σκληρά ώστε να βελτιωθώ.”

ΕΡ: Για πρώτη φορά έγινε Πανελλήνιο στη Θεσσαλονίκη, μετά από πολλά χρόνια. Ηταν ξεχωριστό για σένα που το γιόρτασες μαζί με τους φίλους σου;

“Είναι μια εμπειρία που πολύ δύσκολα ξεχνάς. Με το που τελείωσε ο τελικός μπήκαν μέσα οι φίλοι μου κι έπεσαν πάνω μου! Μοναδική εμπειρία και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω”.

ΕΡ: Πόσο δύσκολα συνδυάζεις σχολείο και πρωταθλητισμό;

“Δεν είναι εύκολο. Και τα δύο έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις και πρέπει να αφιερωθείς. Στο τέλος όμως επικρατεί το πάθος και το θέλω σου. Αν πιστεύεις και αγαπάς αυτό που κάνεις, νομίζω ότι μπορείς έως ένα σημείο να τα συνδυάσεις. Σίγουρα θα ταλαιπωρηθείς και θα κουραστείς πολύ, αλλά μπορείς”.

ΕΡ: Τέλος βλέπουμε πολλά νέα παιδιά στις παλαίστρες, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σ αυτά τα παιδιά;

“Να συνεχίσουν να παλεύουν. Η Πάλη είναι ένα άθλημα που σου δίνει μεγάλη σιγουριά, σου ανεβάζει την ψυχολογία, σε κάνει να είσαι προσγειωμένος και να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και φυσικά φτιάχνεις πολύ ωραίο σώμα”.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button