Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ινίγο Λόπεθ για στημένα: «Είχαμε συμφωνήσει να χάσουμε»

Ο Ινίγο Λόπεθ, ένας από τους συλληφθέντες για την υπόθεση των στημένων αγώνων στην Ισπανία, «ομολογεί» ότι υπήρχε συμφωνία για να χάσει η Ουέσκα στο παιχνίδι με τη Νάστιτς.

Ο Ισπανός αμυντικός της Λα Κορούνια, ο οποίος αγωνίστηκε και στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2013-14, θεωρείται ο μεσάζων της οργάνωσης που έστηνε αγώνες στη χώρα της Ιβηρικής με εγκεφάλους τους Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα.

Ο ίδιος ο Λόπεθ αρνείται τα πάντα, ωστόσο παραδέχεται πως στο επίμαχο παιχνίδι, από το οποίο άρχισε να ξετυλίζεται το κουβάρι της υπόθεσης, όντως οι ποδοσφαιριστές της Ουέσκα έχασαν εσκεμμένα.

«Είναι κάτι που πάντα υπήρχε στο ποδόσφαιρο. Στα τελευταία παιχνίδια κοιτάζεις το πρόγραμμα  και συζητιέται, γιατί γνωρίζεις τους ανθρώπους. Δεν είναι ότι μαζευόμαστε ή κανονίζουμε να βρεθούμε κάπου. Απλά λέμε: ‘Κοίτα, μην κάνουμε ζημιά ο ένας τον άλλο, για όποιον χρειάζεται τους βαθμούς’. Το πράγμα μένει εκεί και δεν συζητιέται ξανά. Οποιοσδήποτε έχει παίξει ποδόσφαιρο και έχει βρεθεί σε αυτόν τον κόσμο, ξέρει ότι αυτό συνέβαινε από πολύ πριν από εμάς. Αυτό που συμβαίνει είναι, ότι με την υπόθεση των στοιχημάτων, όλα πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις» είπε ο Λόπεθ στην εφημερίδα «El Mundo» και συμπλήρωσε:

«Στα αποδυτήρια ήταν γνωστή η συμφωνία. Ξέρω ότι υπήρξε μια επαφή και συμφωνήθηκε να μην γίνουν… βλακείες. Τελεία και παύλα».

Ο άσος της Λα Κορούνια δήλωσε, πάντως, άγνοια για το αν κάποιοι συμπαίκτες του στην Ουέσκα πόνταραν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος παίζει στοιχήματα, «αλλά ποτέ ομάδες του πρωταθλήματος μου. Ποντάρω σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και σε άλλες διοργανώσεις».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button