Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αποθεώνει Παναθηναϊκό η «AS»: «Οι Ισπανοί τον κάνουν να ονειρεύεται ξανά»

Η ισπανική «AS» έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό, αποθεώνοντας την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά και τους Ισπανούς ποδοσφαιριστές της! #stoiximan_slgr #panathinaikosfc #AS #playoffs #SportsNews #season2022_2023

Η ισπανική «AS» έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό, αποθεώνοντας την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά και τους Ισπανούς ποδοσφαιριστές της! #stoiximan_slgr #panathinaikosfc #AS #playoffs #SportsNews #season2022_2023

Με 4 αγωνιστικές από τις 10 των playoffs να έχουν ολοκληρωθεί, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ισοβαθμούν στην κορυφή της Stoiximan Super League, με τους «πράσινους» να υπερτερούν στην ισοβαθμία και να κατέχουν αυτή τη στιγμή την πρωτιά.

Η εξαιρετική φετινή πορεία του «τριφυλλιού» δεν έχει περάσει απαρατήρητη στο εξωτερικό, με την ισπανική αθλητική εφημερίδα «AS» να κάνει ειδικό αφιέρωμα στη σεζόν του Παναθηναϊκού!

Μέσα σε αυτό, αποθεώνεται η δουλειά που έχει κάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο των «πρασίνων», ενώ υπάρχει ειδική μνεία στους Ισπανούς ποδοσφαιριστές (Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αϊτόρ), που όπως αναφέρει η εφημερίδα οδηγούν τον Παναθηναϊκό στον τίτλο!

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

«Οι Ισπανοί κάνουν τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να ονειρεύεται.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ, ο Χουάνκαρ και ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν συντελέσει τα μέγιστα ώστε η ομάδα του τριφυλλιού να βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και να δίνει μάχη με την ΑΕΚ.

Δεκατρία χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά για τον Παναθηναϊκό. Η μεγάλη κυριαρχία του Ολυμπιακού στον 21ο αιώνα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής καθώς έχει κατακτήσει 17 πρωταθλήματα. Αλλά αυτό σερί μπορεί να σπάσει. Οι Πειραιώτες έχασαν από την ομάδα «του τριφυλλιού» στα πλέι οφ (2-0) και φαίνεται πως δεν θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Η απότομη αποχώρηση του Mίτσελ έβαλε… «ταφόπλακα» στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατακτήσει τη Super League από το 2010. Ο Σέρβος προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει την ομάδα στην πρώτη θέση μαζί με την ΑΕΚ Αθηνών, η οποία έχει προπονητή τον Αργεντινό Ματίας Αλμέιδα. Έξι παιχνίδια απομένουν μέχρι το τέλος των πλέι οφ για τον τίτλο και ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει ένα ματς ακόμα με την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αυτή τη θέση, κυρίως εξαιτίας της δουλειάς των τριών Ισπανών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα του. Ο πρώτος είναι ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Ο Καταλανός, έχει μείνει εκτός πλέον λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, αν και η επιστροφή του δεν αργεί (σ.σ. με τη νέα σεζόν), συνεχίζει να είναι από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας, με 8 παιχνίδια. Τα γκολ αυτά τα πέτυχε στα πρώτα 9 παιχνίδια που έπαιξε, γιατί μετά ήρθε ο τραυματισμός του. Τραυματισμός στους χιαστούς που τον έχει αφήσει εκτός μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η σημασία του στην ομάδα είναι τέτοια που παρότι απουσιάζει, συνεχίζει να βρίσκεται στους πρώτους σκόρερ της ελληνικής Super League. Εκτός από τον παίκτη που προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπάρτσα, υπάρχουν άλλοι δύο Ισπανοί που είναι βασικά στελέχη του Παναθηναϊκού.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ, που αποτελεί τον ηγέτη του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης άφησε το ισπανικό πρωτάθλημα αφού υπηρέτησε σε Ντεπορτίβο, Χετάφε, Μπέτις, Έλτσε, Γρανάδα και Λεγανές. Ήρθε στην Ελλάδα το 2021 και έκτοτε είναι βασικός και αναντικατάστατος για το τριφύλλι. Στα 33 του οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του Παναθηναϊκπ΄θ. Τα έχει πάρει καλά και στην Ελλάδα και μάλιστα ο Παναθηναϊκός τον περασμένο Δεκέμβριο ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2025. Ο Ρουμπέν Πέρεθ είναι ένα από τους αγαπημένους παίκτες των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Ο άλλος Ισπανός είναι ο Χουανκάρ. Ο ποδοσφαιριστής είναι ο βασικός αριστερός μπακ που κάνει τον Παναθηναϊκό να ονειρεύεται τον πολυαναμενόμενο τίτλο του πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με τον Αϊτόρ, πρώην παίκτη της ομάδας της Μπαρτσελόνα, και τον Ρούμπεν Πέρεθ , από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Χουάνκαρ προερχόταν από τις ακαδημίες της Ρεάλ. Άφησε την Ρεάλ για να πάει στην Μπράγκα, μετά έπαιξε σε Σαραγόσα, Μπέτις, Γρανάδα και Μάλαγα… μέχρι να πάει στον Παναθηναϊκό. Ένας από τους καλύτερους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος μέχρι στιγμής».

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button