Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Σκάλωσε» η Αργεντινή!(vid)

Η Κολομβία με τα γκολ των Μαρτίνες και Σαπάτα νίκησε 2-0 την Αργεντινή στην πρεμιέρα των δύο ομάδων και του δευτέρου ομίλου στο Κόπα Αμέρικα 2019

COPA AMERICA 2019-1ος ΟΜΙΛΟΣ-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ: 0-2

Γήπεδο: Arena Fonte Nova 

Μια από τα… ίδια για την εθνική Αργεντινής. Η αλμπισελέστε μπήκε με το αριστερό στο Κόπα Αμέρικα 2019, καθώς γνώρισε την ήττα (0-2) από την Κολομβία στην πρεμιέρα των δύο ομάδων και του δευτέρου ομίλου (πρώτη αγωνιστική) της διοργάνωσης.

Οι καφετέρος ήταν ανώτεροι στην Αρένα Φόντε Νόβα του Σαλβαντόρ, υπερείχαν στο πρώτο ημίχρονο αν και δεν σκόραραν.

Η Αργεντινή με την είσοδο του Ντε Πάουλ βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο με σημαντικότερη αυτή του Μέσι.

Οι δύο αλλαγές του Κάρλος Κεϊρόζ – Ρογέρ Μαρτίνες αναγκαστικά λόγω τραυματισμού στη θέση του Λουίς Μουριέλ και Ντουβάν Σαπάτα αντι του Ραδαμέλ Φαλκάο στο 81′ – έδωσαν τη νίκη στους Κολομβιανούς.

Η Κολομβία μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο της ανήκε. Δεκαεπτά λεπτά μετά την έναρξη του ματς ο  Φαλκάο υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή, έστρωσε στον Ρογέρ Μαρτίνες, αυτός έκανε το σουτ εντός περιοχής και ελαφρώς δεξιά, ο Οταμέντι έβαλε όμως το πόδι και την κόντρα.

Στο 29′ ο Αρμάνι υπέπεσε σε γκάφα, καθώς αντί να διώξει, έδωσε ξανά στον Οταμέντι (δεν είχε δει τι γίνεται πίσω του), ο Χάμες έκλεψε την μπάλα εντός περιοχής, αλλά ο Παρέδες απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 40ό λεπτό ο Μαρτίνες πέρασε τον Ταγλιαφίκο από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έβγαλε προς τα έξω. Ο Φαλκάο εντός περιοχής επιχείρησε το σουτ, ο Πεσέλα έβαλε την κόντρα κι απομάκρυνε την προσπάθεια του Τίγρε.

Ο Σκαλόνι πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον Ντε Πάουλ στη θέση του… εξαφανισμένου Ντι Μαρία και η Αργεντινή ανέβηκε. Στο 59′ ο Παρέδες έκανε το σουτ με το δεξί στα όρια της περιοχής, ο Οσπίνα απέκρουσε.

Στο 66′ ο Λιονέλ Μέσι και η αλμπισελέστε άγγιξαν το γκολ. Ο Οταμέντι έπιασε την κεφαλιά, ο Οσπίνα έδιωξε, ο Μέσι από κοντά με νέα κεφαλιά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι καφετέρος άνοιξαν το γκολ. Ο Μαρτίνες, ο οποίος πέρασε στο ματς ένα τέταρτο μετά την έναρξή του λόγω τραυματισμού του Μουριέλ, εκμεταλλεύτηκε στο 71ο λεπτό τη σαραντάρα μπαλιά του Χάμες από δεξιά στ’ αριστερά, πέρασε σαν σταματημένο τον Σαράβια και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Αρμάνι, ανοίγοντας το σκορ.

Οι Αργεντινοί ήταν σε απόγνωση, οι Κολομβιανοί έβαλαν και δεύτερο γκολ. Ο Μαρτίνες έδωσε στον Λέρμα, αυτός έβγαλε παράλληλη μπαλιά από αριστερά, η άμυνα της Αργεντινής… κοιμήθηκε, ο Ντουβάν Σαπάτα έκανε το 2-0 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πλέον η Κολομβία είναι φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Νωρίς για να καταδικάσει κάποιος την Αργεντινή σε μια διοργάνωση που προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι δύο από τους τρεις καλύτερους τρίτους, ειδικά σε ένα γκρουπ με Παραγουάη και Κατάρ. Τα σημάδια όμως είναι ακόμη μια φορά απαισιόδοξα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Σαράβια, Πεσέλα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Γκίδο Ροντρίγκες (67′ Γκίδο Πισάρο), Παρέδες, Λο Τσέλσο, Μέσι, Ντι Μαρία (46′ Ντε Πάουλ), Αγκουέρο (79′ Ματίας Σουάρες).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Οσπίνα, Μεδίνα, Γέρι Μίνα, Ντάβινσον Σάντσες, Τεσίγιο, Κουαδράδο (64′ Λέρμα), Ουίλμαρ Μπάριος, Ουρίμπε, Χάμες Ροντρίγκες, Μουριέλ (14′ λ.τρ. Ρόγερ Μαρτίνες), Φαλκάο (81′ Ντουβάν Σαπάτα).

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button