FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Αλλάζουν επίπεδο οι προπονήσεις του ΠΑΣ Λαμία!(pics+vid)

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει σε σχέση με την εποχή που οι προπονητές σταματούσαν τις ασκήσεις για να πιάσουν τον σφυγμό των παικτών και να καταλάβουν αν είναι κουρασμένοι ή όχι. Η τεχνολογία κάνει το έργο τους πιο εύκολο, με τον ΠΑΣ Λαμία να μπαίνει και αυτός σε αυτή τη νέα εποχή, έστω και αργά!

Φωτογραφία από προπόνηση της ΑΕΚ!

Πλέον η ανάλυση των δεδομένων μιας προπόνησης έχει αναχθεί σε επιστήμη, η οποία παίζει σπουδαίο ρόλο στον τρόπο που δουλεύει μια ομάδα. Έτσι, κι ο ΠΑΣ Λαμία, με πρωτοβουλία του Μάκη Χάβου, ανεβαίνει επίπεδο.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο προπονητής της Λαμίας, τους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στη συνάντηση που διοργάνωσε ο ίδιος, στις επόμενες προπόνησεις οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα φορούν και αυτοί τα ειδικά γιλέκα τα οποία θα έχει το τεχνικό τιμ στη διάθεσή του.

Φωτογραφία από προπόνηση του Ολυμπιακού!

Τα γιλέκα αυτά, θα μετρούν κάθε κίνηση των παικτών στο γήπεδο και θα δίνει τη δυνατότητα και στον προπονητή αλλά και στο υπόλοιπο τεχνικό τιμ, να δει αν αυτά που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του γίνονται εντός γηπέδο ή όχι

Τι είναι το GPS

Ουσιαστικά το γιλέκο αυτό, φιλοξενεί ένα μηχάνημα το οποίο στέλνει μέσω GPS όλα τα δεδομένα του ποδοσφαιριστή που το φοράει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή tablet. Έτσι η προπονητική ομάδα γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο πόσο έχει τρέξει ένας παίκτης, σε ποιες εντάσεις, πόσα σπριντ έχει κάνει και τους παλμούς του.

Κατ’ επέκταση, στον πάγκο γνωρίζουν πόσο έχει κουραστεί ένας ποδοσφαιριστής και ποια περιθώρια έχει. Καθώς η κόπωση είναι παράγοντας τραυματισμών, μπορεί να προβλεφθούν μέσω του συστήματος και μικροί τραυματισμοί.

Δείτε ένα δείγμα από προπόνηση του ΠΑΟΚ:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button