Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Τσικνής εκπρόσωπος της SuperLeague στην ΕΕΠ! /Ορίστηκε η ημερομηνία για την κλήρωση!

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία, εκλέχθηκε ομόφωνα ως εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησε το Διοικητικό Συμβούλιο των ομάδων της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου στα γραφεία του συνεταιρισμού. Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της FIFA στα όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο «Υπερσύμβουλος» της διεθνούς ομοσπονδίας στην ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, o πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ και το μέλος της, Μάριος Γεωργίου.

Αφού προχώρησε κι επίσημα η μετονομασία της κατηγορίας σε Super League 1, οι εκπρόσωποι των ομάδων συζήτησαν για τα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα, καθώς και άλλα εκτός αυτή.

Ένα απ’ αυτά ήταν το ζήτημα της βίας, όπως το έθιξαν οι εκπρόσωποι της FIFA, με ορισμένους να το συνδέουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική διαιτησία, αλλά και άλλους να αναφέρονται σε ανθρώπους εκτός ποδοσφαίρου που δίνουν τις αφορμές.

Όσον αφορά τη θέση του Βίτορ Μέλο Περέιρα, για τον οποίο ΑΕΚ και Ολυμπιακός είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, ο Π. Φούσεκ προσέφερε στήριξη στον Πορτογάλο, τονίζοντας πως παραμένει αμετακίνητος. «Ο Περέιρα κάνει έργο έχει γνώση αντικειμένου επιλογή ως ένας ακέραιος χαρακτήρας», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Για τον VAR, οι ομάδες που πήραν τον λόγο εξέφρασαν μετ’ επιτάσεως τη θέλησή τους να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα κανονικά με τη νέα τεχνολογία στην υπηρεσία των διαιτητών από τη «σέντρα». Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της FIFA εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, με τον Φούσεκ να αναφέρει πως όλα προχωρούν βάσει του σχεδιασμού, πως η ΕΠΟ έχει κάνει βήματα προόδου αναφορικά με το θέμα και πως αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, όλα θα κυλήσουν απρόσκοπτα, δίχως πάντως να δεσμευθεί επ΄αυτού.

Τέλος, σημειώθηκε και το «ξέσπασμα» του Αλέξη Κούγια κατά των εκπροσώπων της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τις αναφορές του Δημήτρη Μελισσανίδη στον υποβιβασμό της ΑΕΛ.

H ανακοίνωση: 

«Κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020. 

2/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων Super League 1 Υποδομών Κ19 & Κ17, αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

3/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι τροποποιήσεις του Καταστατικού (άρθρο 1).

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

5/ Η κλήρωση του νέου Πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 2 Ιουλίου 2019. 

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Super League, η οποία θα συζητήσει θεσμικά με τους αρμόδιους φορείς για θέματα εκ του Αθλητικού Νόμου 4603/2019 (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).

7/ Εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο πρόεδρος του Δ.Σ., προκειμένου να φέρει προσχέδιο σύμβασης για την κεντρική διαχείριση διαφημιστικών πινακίδων LED  γηπέδων, προς έγκριση στο επόμενο Δ.Σ. 

8/ Αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο πραγματοποιηθούν δύο εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις που θα αφορούν: α) στους εορτασμούς για τα 60 χρόνια Α’ Εθνικής και β) στη συνεργασία της Super League με το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

9/ Ο κ. Σάκης Τσικνής (ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία) εξελέγη ομόφωνα ως εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

10/ Επικυρώθηκε ομόφωνα η βαθμολογία Πρωταθλήματος Υποδομών Κ19, 2018 – 2019.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης FIFA-UEFA, αποτελούμενη από τους κ.κ. Hubel, Fousek, Dervishi και Γεωργίου παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και, αφού ακούστηκαν απόψεις και έγιναν τοποθετήσεις από μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων, με στόχο τη βελτίωση των δομών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button