Άλλα αθλήματαΤοπικά Σπορ

Ολοκληρώθηκαν το 36ο Autovision Rally Φθιώτιδας και το 9ο Rally Μπράλου!(vid)

Διαβάστε το ρεπορτάζ του StarSports

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 36ο AUTOVISION Ράλλυ Φθιώτιδος το οποίο αποτέλεσε τον 3ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, που είχε ως νικητές τους Γεώργιο Κεχαγιά-Μάριο Τσαούσογλου με το Ford Fiesta R5.

Betατζής

Οι νικητές κατάφεραν να επικρατήσουν και στις τέσσερεις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα με το Ford Fiesta R5, μη αφήνοντας περιθώρια στους διώκτες τους, σημειώνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους μετά το Εαρινό Ράλλυ, σκαρφαλώνοντας και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι περσινοί πρωταθλητές Γιάννης Μπαντούνας – Κωνσταντίνος Σούκουλης (Mitsubishi EVO VI), που κινήθηκαν συνετά μη μπορώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό των πρωτοπόρων.

Την τριάδα συμπλήρωσε το πλήρωμα που ταξίδεψε από την Κύπρο για να βρεθεί στο 36ο AUTOVISION Ράλλυ Φθιώτιδος Petros Panteli – Pampos Laos (Mitsubishi EVO X). Στην τέταρτη θέση ο συνεχώς βελτιωμένος Γεώργιος Βασιλάκης – Νικόλαος Μουζάκης (Ford Fiesta R5), πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, με τον πολύ γρήγορο Γιάννη Άκρατο – Ευάγγελο Άκρατο (Peugeot 208 VTI 125), να συμπληρώνει την πεντάδα και να κερδίζει και την κατηγορία της F2.

Στην κατηγορία της F2, για τα αυτοκίνητα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς νικητές αναδείχθηκαν οι Γιάννης Άκρατος – Ευάγγελος Άκρατος (Peugeot 208 VTI 125), οι οποίοι μετά την εγκατάλειψη των πρωτοπόρων μέχρι και την δεύτερη Ειδική Διαδρομή Δίβρη Ι, EL NAK Jr – Ανδρέα Βίγκο (Renault Clio Sport), απλά χρειάστηκε να κάνουν ένα συνετό αγώνα, καθώς είχαν μεγάλη διαφορά από τους εκπληκτικούς και ταχύτατους τοπικούς οδηγούς Θεόδωρο Τσάκαλο – Δημήτριο Φαρακλιώτη (Toyota Yaris), οι οποίοι ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και πρώτοι στην C6 / A5, με τους Κωνσταντίνο Αντωνίου – Απόστολο Μακάριο (Ford Escort RS 2000), να συμπληρώνουν το βάθρο.

Ατυχώς, ο αγώνας είχε συνολικά 11 εγκαταλείψεις, από τα 29 πληρώματα που εκκίνησαν τον αγώνα, εκ των οποίων κάποια με εξόδους από το δρόμο χωρίς βέβαια σοβαρές συνέπειες. Άλλα πληρώματα στερήθηκαν τη σημαία του τερματισμού λόγω μηχανικών προβλημάτων.

9ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου. Νικητές οι Καμπύλης-Σταμέλος

Με την ζέστη να κάνει αισθητή την παρουσία της τα 31 πληρώματα που βρέθηκαν στην φημισμένη διαδρομή «Μπράλος-Σκαμνός» πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα και ωραίες μάχες, με μεγάλους νικητές να αναδεικνύονται οι  Καμπύλης – Σταμέλος (Skoda S2000).

Το Σάββατο 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 9οΡάλλυ Σπριντ Μπράλου, που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας» (Α.Λ.Α.Λ.) και αποτέλεσε τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος.

Η πασίγνωστη ειδική διαδρομή «Μπράλος-Σκαμνός» προσέλκυσε το ενδιαφέρον των αγωνιζόμενων, με 31 πληρώματα να βρίσκονται στην εκκίνηση ενός αγώνα, που αποδείχθηκε πιο δύσκολος από όσο περίμεναν οι περισσότεροι. Ο λόγος ήταν ο καιρός, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν την επιλογή των ελαστικών σπαζοκεφαλιά δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των συμμετεχόντων.

Νικητές του 9ου Ράλλυ Σπριντ Μπράλου αναδείχθηκαν οι Καμπύλης Παναγιώτης – Σταμέλος Σταύρος (Skoda S2000), οι οποίοι έκαναν την κατάλληλη επιλογή ελαστικών, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο περάσματα της Ειδικής Διαδρομής εξασφαλίζοντας μια διαφορά ασφαλείας.

Στη δεύτερη θέση, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι ταχύτατοι Αυγερόπουλος Χρήστος – Γιαβάσης Στράτος (Peugeot 106 S 16), οι οποίοι διατήρησαν σταθερό ρυθμό και κατάφεραν να κερδίσουν τα δυνατότερα αυτοκίνητα που υπήρχαν στον αγώνα κάνοντας την έκπληξη.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Σταφυλοπάτης Αντώνιος –Βεργοζήσης Αποστόλης (Mitsubishi EVO VI), οι οποίοι βρέθηκαν ξανά στην Ειδική Διαδρομή του Μπράλου μετά από χρόνια καταφέρνοντας να σημειώσουν ταχύτατους χρόνους παρά τα μικρά προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν οι ‘ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ’ – Κοντός Νικόλαος (MITSUBISHI EVO IX), οι οποίοι έκαναν έναν πολύ συνετό αγώνα και κατάφεραν να κινηθούν σε αξιόλογα επίπεδα από θέμα χρόνων. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Μπαξεβανάκης Παύλος – Κορίνθιος Γρηγόρης (Honda Civic Type R EP3).

Mεγάλοι νικητές στην  Κατηγορία F2 και πρώτοι στην C5 / A6, οι Αυγερόπουλος Χρήστος – Γιαβάσης  Στράτος (Peugeot 106 S 16), έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους και κατάφεραν να επικρατήσουν κάνοντας μεγάλη διαφορά από τους διώκτες τους από το πρώτο πέρσασμα. Οι Μπαξεβανάκης Παύλος – Κορίνθιος Γρηγόρης (Honda Civic Type R EP3), αρκέστηκαν στην δεύτερη θέση και την πρώτη θέση στην C3 / A7. Στην τρίτη θέση και πρώτοι στην C4 / E10,  με διαφορα μόλις 4 δευτερολέπτων πίσω τους, τερμάτισαν οι Γάτσος Βασίλης – Αμαραντίδου Μαρία (Citroen Saxo VTS), κλείνοντας την τριάδα. Νικητές της C6 / N2 ήταν οι Μιχαήλ Σταμάτης – Μπαλωτής Διανέλος (Peugeot 106 S 16).

Στην κατηγορία των Ιστορικών πρώτοι αναδείχθηκαν οι Μυλωνάς Κωνσταντίνος – Αντωνούσος Γιάννης με την εντυπωσιακή Toyota Corolla KE30, με δεύτερους τους Καλογερόπουλο Αθανάσιο – Ψαρράκου Φωτεινή με το πολύ όμορφο Renault GT Turbo. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι δύο σπουδαία ονόματα των Ελληνικών αγώνων οι Γεμενής Αναστάσιος – Κέπετζης Ιωάννης με την Toyota Corolla KE 30, δείχνοντας πως η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα, συγκαταλέγονται αυτές των Ζακχαίου Νικολάου – Δενδρινού Κωνσταντίνου (Honda Civic Type R EP3), των Διαμαντή Δημητρίου – Μασιάλα Ανδρέα (Toyota Corolla AE 86), και Σουλάνη Ιωάννη – Καϊπαλέξη Γεώργιου (Suzuki Swift).

Ο καιρός επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και την προσέλευση των θεατών, αλλά μεγάλος αριθμός κόσμου βρέθηκε και χειροκρότησε τα πληρώματα στην Ειδική Διαδρομή.

Πηγή: Starsports

Ετικέτες
autovision

prwto

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close