Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Η ΑΕΚ ρίχνεται αύριο στη μάχη των προημιτελικών

H «αυλαία» της προημιτελικής φάσης του Basketball Champions League ανοίγει σήμερα , όταν και σερβίρεται το πρώτο… πιάτο των Α΄ αγώνων.

Η ΑΕΚ «ρίχνεται στη μάχη»  αύριο  και θα προσπαθήσει στο ΟΑΚΑ να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Η Ένωση υποδέχεται στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τη γαλλική Στρασμπούρ και θέλει στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση να «οικοδομήσει» ενώπιον του κοινού της μία διαφορά ασφαλείας, πριν ταξιδέψει στη Γαλλία για τον αγώνα ρεβάνς (4/4).

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και στη φάση των ομίλων, πετυχαίνοντας δύο νίκες επί της Ένωσης, ενώ είχε τερματίσει στην κορυφή του Γ΄ ομίλου. Στη φάση των «16» η Στρασμπούρ τέθηκε αντιμέτωπη με τη λιθουανική Νεπτούνας και στη ρεβάνς κατάφερε με το τελικό 88-78 επί γαλλικού εδάφους να ανατρέψει τη διαφορά της ήττας της στον πρώτο αγώνα (68-73) και να «αρπάξει» το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, εκεί όπου περιμένει ο «Δικέφαλος».

Στα υπόλοιπα ζευγάρια, η Καρσίγιακα υποδέχεται σήμερα  επί τουρκικού εδάφους την ισπανική Μούρθια, ενώ η Μπαϊρόιτ θα «κοντραριστεί» στον γερμανικό «εμφύλιο» με την Λούντβιχσμπουργκ. Αύριο , η γαλλική Μονακό θα φιλοξενήσει την τουρκική Μπάνβιτ.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων στα προημιτελικά του Basketball Champions League έχει ως εξής:

Καρσίγιακα (Τουρκία) - Μούρθια (Ισπανία)          27/3

Μπαϊρόιτ (Γερμανία) - Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία) 27/3

Μονακό (Γαλλία) - Μπάνβιτ (Τουρκία)               28/3

ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) - Στρασμπούρ (Γαλλία)                28/3, 19:30

*** Οι προημιτελικοί θα αρχίσουν στις 27/3 και θα ολοκληρωθούν στις 4/4. Οι 8 ομάδες θα παίξουν εντός κι εκτός έδρας και οι 4 νικήτριες θα πάρουν την πρόκριση για το Final Four.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button