Άλλα αθλήματαΑφιερώματαΤοπικά Σπορ

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης Γεωργία Χατζηγεωργίου μιλά στο LamiaSports!(pics)

Η 8 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Γεωργία Χατζηγεωργίου λίγες ημέρες μετά από μία ακόμη μεγάλη της επιτυχία στους Πανελλήνιους αγώνες της Θεσσαλονίκης, «ανοίγει» την καρδιά της στο LamiaSports.

Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβό της στους Πανελλήνιους Αγώνες Κολύμβυσης που έλαβαν χώρα στο Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης, η Γεωργία Χατζηγεωργίου μιλάει αποκλειστικά στο LamiaSports για το πως ξεκίνησε, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει αλλά και για την καθημερινότητα ενός πρωταθλητή.

Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, λίγες ημέρες πριν η Χατζηγεωργίου έγραψε για ακόμη μία φορά ιστορία, στους 5ους Πανελλήνιους αγώνες Masters καθώς κατέκτησε την 1η θέση στα 50μ. πεταλούδας, την 1η θέση στα 50μ. ελεύθερο, την 1η θέση στα 100μ. ελεύθερο και την 2η θέση 4χ50μ. μεικτή.

Τώρα εκτός από τις πρόσφατες επιτυχίες εντός Ελλάδας, η έμπειρη αθλήτρια έχει καταφέρει να ανεβάσει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και εκτός συνόρων. Η Χατζηγεωργίου έχει αναδεχθεί 8 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Masters, 9 φορές USA master πρωταθλήτρια και 4 φορές Πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια.

Ας περάσουμε τώρα στη συνέντευξή μας η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λαμίας:

Πως ξεκίνησες το κολύμπι;

«Το κολύμπι μπήκε στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας μου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με πήγε στην πισίνα. Ήμουν 3.5 χρονών και από το 1979 δεν έχω σταματήσει την κολύμβηση. Αυτή την στιγμή κολυμπάω σχεδόν 40 χρόνια».

Υπήρχε κάποιος που σε «τράβηξε» στην πισίνα;

«Εκτός από τον πατέρα μου, όπου όπως είπα και νωρίτερα ήταν ο πρώτο άνθρωπος που με πήγε στην πισίνα, σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό έπαιξε και η αδερφή μου. Όταν πήγα εγώ στην πισίνα για πρώτη φορά, η αδερφή μου κολυμπούσε ήδη και όπως ήταν φυσιολογικό και εγώ ξεκίνησα να κολυμπάω.»

Πότε κατάλαβες ότι θες να ασχοληθείς επαγγελματικά με την κολύμβηση;

«Ποτέ μου δεν είδα το κολύμπι ως επάγγελμα. Δεν είναι επάγγελμα για εμένα είναι η αγάπη μου, το στοιχείο μου. Είναι σημαντικό αυτό που κάνεις καθημερινά και σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας να το αγαπάς και να μην το βλέπεις σαν επάγγελμα.»

Έχεις αγωνιστεί σε Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς, Πανελλήνιους αλλά και σε Παναμερικανικούς αγώνες! Ξεχωρίζεις κάποια από τις συμμετοχές που έχεις πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής;

«Δύσκολη ερώτηση αυτή. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον από τους αγώνες μου. Ολοι οι αγώνες είναι ξεχωριστοί και όλοι αξέχαστοι. Συμμετέχοντας τα τελευταία χρόνια στους αγώνες «Masters» έχω γνωρίσει αθλητές από όλο τον κόσμο. Έχω βρεθεί στην πισίνα με  ολυμπιονίκες, εν ενέργεια και μη. Ειδικά στην Αμερική, όπου βρέθηκα για να πάρω μέρος στα Nationals, εκεί κολυμπούν ολυμπιονίκες και πασίγνωστοι αθλητές και συναγωνίζεσαι μαζί τους και σε τιμούν με την παρουσία τους και την ευγενή τους άμιλλα.»

Ποια ήταν η πιο γλυκιά νίκη σου στη μέχρι τώρα καριέρα σου;

«Το 2017 έλαβα μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για εμένα, αλλά τα κατάφερα! Ο επιμένων νικά!»

Έχεις καταφέρει πράγματα όπου λίγοι Έλληνες αθλητές έχουν πετύχει! Πώς νιώθεις που εκπροσωπείς την Ελλάδα σε τόσο σημαντικές διοργανώσεις;

«Καλώς ή κακώς σε αυτή την ερώτηση δεν μπορώ να πω πολλά. Μόνο μία λέξη… Περηφάνεια!»

Εδώ και αρκετά χρόνια εκτός από την αγωνιστική σου καριέρα έχεις προσθέσει και την προπονητική στη ζωή σου. Ένα σχόλιο πάνω σε αυτο;

«Είναι πολύ σημαντικό πιστεύω, να σε έχουν οι αθλητές σου ως πρότυπο! Να ξέρουν και να σε βλέπουν να αγωνίζεσαι και να προσπαθείς να τους βελτιώσεις μέσα από αυτό για να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό. Όταν σε βλέπουν και εσένα μέσα στην πισίνα, νιώθουν ότι είσαι δικός τους άνθρωπος. Ότι ο προπονητής τους είναι ενεργός και δυναμικός και αυτό σημαίνει πολλά και για εμένα αλλά και για αυτούς.»

Είσαι σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών! Παρόλο αυτά όπως καταλαβαίνουμε το καθημερινό σου πρόγραμμά είναι γεμάτο! Πως συνδυάζεται όλο αυτό;

«Η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο στην καριέρα ενός αθλητή. Σε όποιο αγώνισμα και αν λαμβάνει μέρος. Εγώ έχω βοήθεια ουσιαστική από την οικογένεια μου. Με στηρίζουν σε κάθε βήμα μου από την πρώτη ώρα και τους ευχαριστώ πολύ.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button