Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Europa League/Conference League-IFFHS: Πρόσωπα, ομάδες και…ρεκόρ των πρώτων προημιτελικών

Από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Σάμπτισερ και στη Σεβίλη, και από τη Γιουβέντους στη Ρόμα τη Γουέστ Χαμ και τη Φιορεντίνα.

Από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Σάμπτισερ και στη Σεβίλη, και από τη Γιουβέντους στη Ρόμα τη Γουέστ Χαμ και τη Φιορεντίνα, αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τους χθεσινούς (13/4) ευρωπαικούς πρώτους προημιτελικούς σε Europa League και Conference League , όπως τα καταγράφει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2 εναντίον Σεβίλλης) απέτυχε να κερδίσει έναν ευρωπαϊκό αγώνα αφού είχε προβάδισμα 2 τερμάτων για μόλις 2η φορά τον 21ο αιώνα, μαζί με την ισοπαλία 3-3 εναντίον της Βασιλείας τον Σεπτέμβριο του 2011.

* Η Σεβίλλη επέστρεψε μετά από 0-2 σε αγώνα UEFACup/EuropaLeague για 2η φορά, μετά τον αγώνα του Νοεμβρίου 1990 με την Τορπέντο Μόσχας (επίσης από 0-2 σε 2-2).

* Η Σεβίλλη είναι η 2η ομάδα σε ολόκληρη την ιστορία του Europa League που ισοφαρίζει εκτός έδρας ένα παιχνίδι που έχανε με διαφορά 2+ τερμάτων μέχρι το 84ο λεπτό. Η πρώτη ήταν η Ραπίντ Βιέννης εναντίον της Σασουόλο, στις 3 Νοεμβρίου 2016.

* Η Σεβίλλη παρουσιάζει καλά στατιστικά έναντι αγγλικών συλλόγων προχωρώντας σε 6 από τις προηγούμενες 8 ευρωπαϊκές νοκ άουτ αναμετρήσεις της (συμπεριλαμβανομένων των τελικών) και απέτυχε μόνο απέναντι στη Λέστερ στο Champions League 2016-17 και στη Γουέστ Χαμ το Europa League 2021-22.

* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε μόνο η 2η αγγλική ομάδα που δέχτηκε 2 αυτογκόλ (Ταϊρέλ Μαλάσια και Χάρι Μαγκουάιρ) σε έναν αγώνα σε μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά την Τσέλσι εναντίον του Άγιαξ τον Νοέμβριο του 2019.

* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε 2 αυτογκόλ σε μόλις 8 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα, γεγονός πρωτοφανές στο Europa League. Συνολικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πιο σύντομα συνέβη για τελευταία φορά στις 19 Οκτωβρίου 2010 (δύο αυτογκόλ του Κλουζ εναντίον της Μπάγερν στο Champions League σε 5 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα).

* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δεχτεί 2 αυτογκόλ σε ίδιο επίσημο ματς για πρώτη φορά από τις 26 Σεπτεμβρίου 1979 (αυτογκόλ των Τζίμι Νίκολ και Μάρτιν Μπούχαν εναντίον της Νόριτς στον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ).

* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε 2 αυτογκόλ σε επίσημο αγώνα εντός έδρας μόλις για 2η φορά στην ιστορία της. Συνέβη επίσης στις 20 Μαρτίου 1909, σε έναν αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Μπλάκμπερν Ρόβερς (αυτογκόλ των Ρίτσαρντ Χόλντεν και Όσκαρ Λίνκσον).

* Ο Μαρσέλ Σάμπιτσερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) σημείωσε κόντρα στη Σεβίλη, μόλις για 2η φορά δύο γκολ σε 73 συμμετοχές του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά τον αγώνα του Μαρτίου 2020 για την Λειψία εναντίον της Τότεναμ στο Champions League.

* Η Ρόμα έχει δοκάρι 26 φορές σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν (συμπεριλαμβανομένου του Λορέντζο Πελεγκρίνι στο δοκάρι εναντίον της Φέγενορντ, 0-1): οι περισσότερες από όλες τις ομάδες από τα κορυφαία ευρωπαϊκά εθνικά πρωταθλήματα (οι επόμενες είναι η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σεν- Ζερμέν, 23 για τον καθένα).

* Η Γιουβέντους (1-0 εναντίον Σπόρτινγκ Λισαβόνας) κέρδισε 4 συνεχόμενους αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά το Champions League 2016-17, όταν έφτασε στον τελικό.

* Η Γουέστ Χαμ (1-1 εναντίον Γάνδης) σταμάτησε το νικηφόρο σερί της στο Conference League σε 10 αγώνες.

* Τώρα η Φιορεντίνα, επίσης στη Conference League, έχει τη μεγαλύτερο ενεργό σερί νικών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η εκτός έδρας νίκη με 4-1 εναντίον της Λεχ Πόζναν είναι η 9η συνεχόμενη.

* Είναι επίσης το 2η μεγαλύτερο ιστορικό σερί νικών μεταξύ των ιταλικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά τις 10 νίκες της Μίλαν στη σειρά μεταξύ Σεπτεμβρίου 1992 και Απριλίου 1993 στο Champions League (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button