FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ! Η Λαμία είναι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου!

Μία απίστευτη πρόκριση πήρε η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία επί του Παναθηναϊκού. Στη φάση των πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση. Πιο εύστοχοι οι παίκτες των «κυανόλευκων» και η ομάδα του Μάκη Χάβου γράφει και πάλι ιστορία!

Με 4-2 στα πέναλτι ο ΠΑΣ Λαμία πήρε ΕΠΙΚΗ πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου στην κανονική διάρκεια του αγώνα ηττήθηκε με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Εμμανουηλίδη.

Παρόλο αυτά, το ένα τέρμα δεν έφτανε, καθώς ο ΠΑΣ άντεξε πήγε το παιχνίδι στην παράταση και στα πέναλτι, όπου οι Επστάιν, Μπουλούλης, Ρόμανιτς και Καραμάνος ευστόχησαν και έδωσαν την πρόκριση στην ομάδας τους.

Το ματς:

Τα πρώτα λεπτά του παιχνδιού κύλισαν με τις δύο ομάδες να αλλάζουν μπαλιές, κυρίως στη μεσαία γραμμή χωρίς να προσπαθούν να πιέσουν ιδιαίτερα η μία την άλλη.

Στο 8΄ο Καμπετής, έφυγε ωραία στην κόντρα από τα δεξιά, έσπασε τη μπάλα στον Χατζηγιοβάννη αλλά αυτός προ κενής εστίας δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα.

Η πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΣ ήρθε στο 12΄όταν ο Βασιλαντωνόπουλος πάτησε περιοχή, έβγαλε τη σέντρα αλλά ο Ινσούα έβαλε το κεφάλι του και η μπάλα κατέληξε τα χέρια του Διούδη.

Στο 13΄νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, με τον Μπουζούκη να βρίσκει τον Χατζηθεωδωρίδη, που κατέβασε ωραία τη μπάλα με το στήθος αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή σταματάει πάνω στον Βασιλαντωνόπουλο…

Πολύ κοντά στο 0-1 έφτασε η Λαμία στο 15΄. Ο Καραμάνος βγήκε στην αντεπίθεση πολύ ωραία, βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού αλλά δυστυχώς πλάσαρε άουτ!

Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ Λαμία, η οποία δυστυχώς για ακόμη μία φορά αποδεικνύει πως υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα!

Και πάλι όμως στο 21΄ο Καραγκούνης προσπάθησε να απειλήσει την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον μεσοεπιθετικό της Λαμίας να μπλέκει τα πόδια του ανάμεσα σε Μαυρομμάτη και Διούδη και να μην μπορεί να σκοράρει.

Οι παίκτες του Δώνη, προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Μακέντα αρχικά να σουτάρει αλλά ο Μελίσσας μπλόκαρε σχετικά εύκολα. Και η επόμενη φάση είχε πρωταγωνιστεί τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη, στο 28΄.

Η πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας, είχε ως αποτέλεσμα να μην αφήνει κενούς χώρους στον Παναθηναϊκό και δεν μπορούσε με τίποτα η επίθεση των γηπεδούχων να διασπάσουν την άμυνα που είχε παρατάξει ο Μάκης Χάβος.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον ΠΑΣ Λαμία να αμύνεται σωστά, να έχει την μεγάλη ευκαιρία του Καραμάνου στο τετ α τετ με τον Διούδη και ανά διαστήματα το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε. Το 0-0 έμεινε έως το 45 λεπτό του αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να περνάει εντός αγωνιστικού χώρου στη θέση του Χατζηθεοδωρίδη, με τον αμυντικό χαφ των «πρασίνων» να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 55΄.

Ο Κουρμπέλης δέχθηκε την σέντρα από τα αριστερά από τον Ινσούα, έκανε την προβολή αλλά ο Μελίσσας ήταν εκεί για να σώσει την ομάδα του…

Η ομάδα του Χάβου, απάντησε στις καλές ευκαιρίες, όταν ο Τομάς, δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση αλλά ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Δώνη, ήρθε στο 70΄όταν ο Εμμανουηλίδης, ο οποίος είχε μπει λίγα λεπτά νωρίτερα εντός αγωνιστικού χώρου, έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση αλλά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Λαμίας σήμερα, ο Μελίσσας του είπε και πάλι «όχι».

Και εκεί που ο Παναθηναϊκός πίεζε για να πετύχει τα γκολ που χρειαζόταν για να προκριθεί, στο 82΄ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία με τον Ρόμανιτς για τη Λαμία, από τα αριστερά στην περιοχή του Διούδη, όμως ο Κουρμπέλης έβαλε την κόντρα στο σουτ και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ!

Στο ποδόσφαιρο όμως λένε ότι όταν δεν ολοκληρώνεις τις ευκαιρίες που σου δίνονται με γκολ, τότε η αντίπαλη ομάδα θα σε τιμωρήσει. Έτσι, έκανε και ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΣ Λαμία.

Στο 84΄ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε από τα αριστερά και ο Εμμανουηλίδης από τη μικρή περιοχή σκόραρε για το 1-0…

Το σκορ έμεινε έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, με τον ΠΑΟ να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο ΔΑΚΛ. Έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Η παράταση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να χάνουν μία ακόμη σημαντική ευκαιρία, όταν ο Κουρμπέλης εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του, ο Ινσούα έκανε την κεφαλιά αλλά ο Μελίσσας μπλόκαρε πολύ ωραία τη μπάλα.

Στο 94′ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία για τη Λαμία! Ο Επστάιν μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Διούδη έκανε το πλασέ αλλά ο Διούδης έβγαλε σε κόρνερ τη μπάλα. Μετά από την εκτέλεση του κόρνερ ο Καραμάνος αρχικά έκανε το γύρισμα, ο Ρόμανιτς πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα στο ΔΟΚΑΡΙ του Παναθηναϊκού.

Καθ΄όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους της παράτασης οι παίκτες των «πρασίνων» πίεζαν συνέχεια για να πετύχουν τομ γκολ που αναζητούσαν, όμως ο Μελίσσας από τη μία και η «κυανόλευκη» άμυνα από την άλλη κρατούσαν το σκορ στο 1-0.

Στο 114΄ο Μπουζούκης προσπάθησε με τεχνικό σουτ να απειλήσει όμως ήταν αρκετά άστοχη η προσπάθεια του νεαρού.

Λίγο πριν το τέλος και της παράτασης, ο Βέργος έχασε απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 2-0, καθώς το πλασέ του έδιωξε ο Ασίγκμπα.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Επστάιν, Μπουλούλης, Ρόμανιτς και Καραμάνος ευστόχησαν με τη Λαμία να είναι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Χατζηθεοδωρίδης, Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής, Μακέντα.

Αναπληωματικοί: Ξενόπουλος, Παντελάκης, Δώνης, Κουλιμπαλί, Βέργος, Κουρμπέλης, Εμμανουηλίδης

ΠΑΣ Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Καραγκούνης, Καραμάνος, Ρόμανιτς, Καμπασόλ, Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης.

Αναπληρωματικοί: Κατσίκας, Πλιάτσικας, Αναστασιάδης, Επστάιν, Σκαρντοβέλι, Τσούκαλος  Κωστίκας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button