Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Βαθμολογία Ελλάδας: 15η θέση μόνο αν το σηκώσει ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στα ημιτελικά του Conference League, όμως ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ κάνει ακραίο όνειρο την κατάκτηση της 15ης θέσης.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στα ημιτελικά του Conference League, όμως ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ κάνει ακραίο όνειρο την κατάκτηση της 15ης θέσης.

Το σενάριο πλέον για την κατάκτηση της 15ης θέσης από την Ελλάδα στην βαθμολογία χωρών της ΟΥΕΦΑ είναι πλέον μόνο ένα. Ελπίδα υπάρχει, μόνο αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League, οποιοδήποτε άλλο σενάριο μας αφήνει εκτός αυτού του στόχου που έμοιαζε όνειρο απατηλό στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η πρόκριση του Ολυμπακού ήρθε με ήττα στο «Σουκρού Σαράτσογλου», επομένως η Ελλάδα πήρε μόνο τους 200 βαθμούς που ήταν το μπόνους πρόκρισης στα ημιτελικά.

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε με ήττα, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει 30.125 βαθμούς και παραμένει στην 17η θέση στους 1325 βαθμούς πίσω από την Δανία που έχει 31.450.

Με δεδομένο ότι κάθε νίκη δίνει 400 βαθμούς και η πρόκριση στον τελικό, αλλά και η κατάκτηση από 200 επιπλέον καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχουν ακόμα 1600 βαθμοί διαθέσιμοι που μπορούν να παιχτούν.

Με άλλα λόγια, μόνο αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League (και με τουλάχιστον μία νίκη επί της Άστον Βίλα) η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει στο φώτο-φίνις την 15η θέση και να βγάλει πέμπτη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2025-26.

Ωστόσο, η Ελλάδα έφτασε φέτος συνολικά τους 10.000 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 10η θέση τς Ευρώπης με την Ολλανδία, την οποία μπορεί να ξεπεράσει αφού δεν έχει άλλη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε μία ανεπανάληπτη σεζόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button