Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Ελληνορωσικές «μάχες» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Την 4η νίκη του, μετά από δύο διαδοχικές ήττες, θα διεκδικήσει στην Αγία Πετρούπολη ο Ολυμπιακός απόψε (5/11, 19:00) με αντίπαλο τη Ζενίτ. Η ρωσική ομάδα μετρά αντίστροφα για τον πρώτο αγώνα της από τις 9 Οκτωβρίου έχοντας πετύχει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αφού εν συνεχεία «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να αναβληθούν όλοι οι αγώνες της. Διαιτητές της αναμέτρησης Ζενίτ-Ολυμπιακός ορίστηκαν οι Λαμόνικα, Λάτισεβς και Κοβάλσκι. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το NOVASPORTS 1HD. Στο δρόμο του Παναθηναϊκού, για την 7η αγωνιστική της Euroleague θα βρεθεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2019, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μετά από απραξία για μία εβδομάδα λόγω δύο κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς αναβλήθηκαν οι αγώνες του, τόσο στη Euroleague, όσο και στην Βasket League, ο Παναθηναϊκός αναζητά μια δεύτερη διαδοχική νίκη, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, αύριο (6/11, 21:30) στο ΟΑΚΑ, . Ο αγώνας της ομάδας του Γιώργου Βόβορα θα καλυφθεί «ζωντανά» από τη NOVASPORTS 2HD, ενώ διαιτητές θα είναι οι Ράντοβιτς, Πατέρνικο, και Σεμές.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζει το Βαλένθια-Αρμάνι Μιλάνο (6/11), η «μάχη» της Αναντολού Εφές με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Κωνσταντινούπολη (5/11), ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη της Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάουνας (6/11) και αυτή του Ερυθρού Αστέρα στο Μόναχο (6/11).

Αναλυτικά:

Mε 14 παίκτες ταξίδεψε ο Ολυμπιακός για τη Ρωσία και συγκεκριμένα την Αγία Πετρούπολη για τον αγώνα με την Ζενίτ (5/11, 19:00), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague. O Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να πάρει όλους τους παίκτες μαζί, έχοντας χαρακτηρίσει το ματς με τη ρωσική ομάδα «αγώνα-αίνιγμα». Στη Ρωσία ταξίδεψαν οι Σλούκας, Σπανούλης, Τζένκινς, Χάρισον, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Χαραλαμπόπουλος, Ζαν-Σαρλ, Μάρτιν, Έλις, Λαρεντζάκης και Κόνιαρης. Ένας εκ των Λαρεντζάκη, Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλου θα επιλεγεί ως 12ος, ενώ οι άλλοι δύο θα μείνουν εκτός δωδεκάδας.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες, καθώς ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την Αναντολού Εφές με 79-84 την περασμένη εβδομάδα (6η αγωνιστική), ενώ για την 5η αγωνιστική γνώρισε την ήττα στο Μόναχο από την ομάδα ευχάριση έκπληξη της φετινής σεζόν, Μπάγερν Μονάχου, με 74-68. Είχαν προηγηθεί τρεις διαδοχικές νίκες για την ομάδα του Πειραιά, αρχής γενομένης επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (71-78), της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (86-75) και της Μακάμπι Τελ Αβίβ (85-82) στο Φάληρο, ύστερα από την αποκαρδιωτική ήττα με έναν πόντο στην πρεμιέρα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας (67-68). Με ρεκόρ 3-3, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και να παίξουν ξανά το μπάσκετ που έπαιζαν όταν έκαναν το νικηφόρο σερί 3-0.

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας της ρωσικής ομάδας στη Euroleague από τις 9 Οκτωβρίου (2η αγωνιστική, Ζενίτ-Μπαρτσελόνα 74-70). Έκτοτε, οι αγώνες της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στις τάξεις της, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αναβλήθηκε και η αναμέτρηση Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Παναθηναϊκός, καθώς λόγω κρούσματος κορονοϊού στην ελληνική ομάδα, υπήρξε απαγόρευση αναχώρησης από την Ελλάδα στους «πράσινους» σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της χώρας μας. Η ρωσική ομάδα μετρά δηλαδή 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση φέτος.

Έχοντας δύο κρούσματα κορονοϊού από την περασμένη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός, προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το τζάμπολ με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει οριστεί για την Παρασκευή (6/11, 21:30). Την Τετάρτη, οι «πράσινοι» έλαβαν τα αποτελέσματα των νέων τεστ για κορονοϊό, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο της διοργάνωσης πριν από κάθε αγώνα και ήταν όλοι «καθαροί», πλην των δύο παικτών που έχουν νοσήσει και βρίσκονται σε απομόνωση εδώ και αρκετές ημέρες. Ο Γιώργος Βόβορας θα στερηθεί την παρουσία από τους δύο συγκεκριμένους παίκτες, ενώ παρελθόν αποτελεί ο Κίφερ Σάικς. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού υπολογίζει στον αρχηγό Ιωάννη Παπαπέτρου, καθώς έχει πλέον ξεπεράσει τον τραυματισμό στα πλευρά από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 2-2 στη Euroleague φέτος, καθώς έχουν αναβληθεί δύο αγώνες του μέχρι στιγμής. Αυτός με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία και αυτός με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη της περασμένης εβδομάδας. Η ΤΣΣΚΑ έχει ρεκόρ 3 – 3, προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί της Βαλένθια (84-75), η οποία ήρθε μία εβδομάδα μετά το «στραβοπάτημά» της στο Βελιγράδι, 86-84, από τον Ερυθρό Αστέρα. Εκείνη την αγωνιστική, την 5η, ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει μεγάλη νίκη, στο ΟΑΚΑ, επί της Φενερμπαχτσέ, με 82-68. Θα διεκδικήσει δηλαδή μία δεύτερη διαδοχική νίκη, αφού για την 4η αγωνιστική, η ομάδα του Γιώργου Βόβορα είχε ηττηθεί με 97-89, εκτός έδρας, από την Μπαρτσελόνα του Νικ Καλάθη.

Ο σταρ της ΤΣΣΚΑ, Μάικ Τζέιμς, επιστρέφει ξανά ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ και απέναντί του θα βρει τον έμπειρο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο τελευταίος έχει 14,8 πόντους και 3 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα στους 4 αγώνες των «πρασίνων» στη Euroleague φέτος. Στον αντίποδα, ο Τζέιμς μετρά 17,5 πόντους και 5,3 ασίστ μέσο όρο. Δίπλα του έχει και τον εξαιρετικό Ουίλ Κλάιμπερν, στην περιφέρεια. Σε… γνώριμα λημέρια θα βρεθεί και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος μέχρι το περασμένο καλοκαίρι φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η φροντ λάιν του Παναθηναϊκού θα κληθεί να σταματήσει τον Σέρβο σέντερ, ο οποίος θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης, αλλά και τον Γεωργιανό διεθνή Τόκο Σενγκέλια.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:

EUROLEAGUE 2020-21

7η Αγωνιστική (5-6/11/2020)

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:00
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 21:30
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Κίμκι (Ρωσία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ερυθρός Αστέρας (Βελιγράδι)
Βαλένθια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-1
Μπαρτσελόνα 5-1
Μπάγερν Μονάχου 4-2
Αρμάνι Μιλάνο 3-1
Βαλένθια 3-2
Ολυμπιακός 3-3
Φενερμπαχτσέ 3-3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-3
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 2-0
Μπασκόνια 2-2
Παναθηναϊκός 2-2
Ερυθρός Αστέρας 2-3
Αναντολού Εφές 2-3
Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-4
Ρεάλ Μαδρίτης 2-4
Άλμπα Βερολίνου 1-3
Κίμκι 1-5
Βιλερμπάν 0-3

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button