FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Τόμας Μπεντινέλι… ο «γυρολόγος»!(pics+vids)

Τα ρεπορτάζ φέρνουν και πάλι στην μεταγραφική πόρτα του ΠΑΣ Λαμία, τον Ιταλοβραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, Τομάς Μπεντινέλι και το LamiaSports σας κάνει μία μικρή παρουσίαση του βιογραφικού του!

«Στρέφει ξανά το βλέμμα του» στον Τόμας Μπεντινέλι! Αυτό αναφέρουν τα ρεπορτάζ όσο αφορά τον ΠΑΣ Λαμία και τον πρωήν ποδοσφαιριστή του Απόλλων Σμύρνης.

Η περίπτωσή του είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την ομάδα του Μάκη Χάβου, η οποία τον ξεχώρισε από την τραγική περσινή χρονιά του Απόλλων Σμύρνης στην SuperLeague 1.

Αρχικά ο ποδοσφαιριστής είχε ρίξει άκυρο στη Λαμία και ο λόγος ήταν οικονομικός, αλλά τώρα φαίνεται πως αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον και σίγουρα ρόλο παίζει και η μη ανανέωση του συμβολαίου του Φακούντο Μπερτόλιο.

Το LamiaSports τώρα, θα σας παρουσιάσει τον Τομάς, ο οποίος δίκαια κατέχει τον τίτλο του «γυρολόγου των γηπέδων» μιας και έχει καταφέρει να αλλάξει 9 ομάδες και είναι μόλις 26 ετών!

Τομάς Τζαγκουαρίμπε Μπεντινέλι

Ο Τομάς Μπεντινέλι, γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1993 στην πόλη Juiz de Fora της Βραζιλίας, κατέχει Ιταλικό διαβατήριο, έχει ύψος 1,80μ. και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός!

Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, εκτός από αυτή του σέντερ φορ, ενώ είναι δεξιοπόδαρος!

Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε το 2011 όταν έπαιζε ποδόσφαιρο για την Β΄ομάδα της Flamengo. Με την συγκεκριμένη ομάδα δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες συμετοχές, υπάρχουν όμως με την πρώτη ομάδα της Flamengo.

Στην βραζιλιάνικη ομάδα ο Τομάς έπαιξε σε 21 παιχνίδια της και είχε μόλις 1 ασίστ.

Τον Αύγουστο του 2013, ο Μπεντινέλι αφήνει για πρώτη φορά την πατρίδα του και ταξιδεύει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία.

Εκεί φοράει τη φανέλα της Siena ως δανεικός, η οποία τότε αγωνίζεται στην Serie B. Με την ιταλική ομάδα ο Βραζιλιάνος μέσος σημειώνει 12 συμμετοχές, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα αλλά τουλάχιστον κατάφερε να πάρει το ιταλικό διαβατήριο!

Έναν χρόνο μετά επιστρέφει στην Βραζιλία και στην Flamengo για να δοθεί εκ νέου δανεικός στην Ponte Preta.

Με την Ponte πέτυχε ένα 1 γκολ σε 13 παιχνίδια συνολικά και τον Μάιο του 2015 επιστρέφει στην ομάδα όπου είχε τα δικαιώματά του.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Τομάς κάνει ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα όχι ποιοτικά αλλά χιλιομετρικά!

Φεύγει από τη Βραζιλία, «πετάει» προς την Αμερική και το MLS για να παίξει μπάλα στην Sounders FC.

Με τους Αμερικανούς δεν φάνηκε να τα βρήκε απόλυτα, παρόλο αυτά έπαιξε σε 14 παιχνίδια, έβαλε 1 γκολ και μοίρασε και άλλο 1!

Με την επιστροφή του στην Flamengo, δίνεται δανεικός σε ακόμη τρεις ομάδες του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος! Πρώτα έρχεται ο δανεισμός του στην Joinville-SC, με την οποία παίζει σε μόλις 7 ματς, ενώ μετά φόρεσε τη φανέλα της Santa Cruz έχοντας 1 συμμετοχή!

Τον Ιανουάριο του 2017 μένει ελεύθερος από την Flamengo και η Sport Recife τον «αρπάζει» και τον κάνει δικό της.

Μένοντας μόλις έναν χρόνο εκεί, καταγράφει 16 ματς στο ενεργητικό του και 1 γκολ, για να αποχωρήσει έναν χρόνο αργότερα για λογαριασμό της Londrina-PR.

Η 1 ασίστ σε 3 παιχνίδια ήταν το ρεκόρ του 26χρονου μεσοεπιθετικού στην Londrina και κάπου εκεί έρχεται η επιστροφή του στην Ευρώπη.

Τον Ιούλιο του 2018 ο Απόλλων Σμύρνης φέρνει στην Ελλάδα τον άγνωστο σε όλους μας Τομάς Μπεντινέλι, ο οποίος παραδόξως ξεχώρισε «σαν τη μύγα μέσα στο γάλα», σε μία πραγματικά τραγική χρονιά για την «Ελαφτά Ταξιαρχία».

Έπαιξε σε 27 παιχνίδια της SuperLeague και του Κυπέλλου Ελλάδος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 5 ολόκληρες φορές!

Δείτε τώρα μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Τομάς Μπεντινέλι από τα γήπεδα που έχει αγωνιστεί:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button