Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ήττα για τον ΠΑΟΚ… με βασικό τον Μελίσσα!

Δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αλκμάαρ ο ΠΑΟΚ, στο πρώτο φιλικό του επί ολλανδικού εφάδους. Ξεκίνησε βασικός ο Νίκος Μελίσσας!

Δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αλκμάαρ ο ΠΑΟΚ, στο πρώτο φιλικό του επί ολλανδικού εφάδους. Ξεκίνησε βασικός ο Νίκος Μελίσσας!

Τα δεδομένα είχαν ως εξής. Η Άλκμααρ, που τερμάτισε τέταρτη πέρυσι στο ολλανδικό πρωτάθλημα, κατέβηκε στο γήπεδο χωρίς αλλαγές σε σχέση με την περσινή σεζόν, με δύο φιλικά παιχνίδια ήδη στα πόδια της, όντας σαφώς σε πιο προχωρημένο στάδιο εντοιμότητας.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο παιχνίδι με πολλά νέα πρόσωπα, με τεχνικό επιτελείο δύο ημερών, δύο διαφορετικές 11άδες σε κάθε ημίχρονο και με νέο σχημαστιμό από τον β, που έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας.

Κι όμως αν κάποιος παρακολουθούσε το παιχνίδι μάλλον θα αντέστρεφε τα ονόματα στις παραπάνω παραγράφους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου αποφάσισε να εμπιστευτεί τους περισσότερους… παλιούς στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Μελίσσας πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, οι Γιαννούλης , Μάτος και ωΒαρέλα , μαζί με τον Χατζηισαΐα συνέθεσαν την τετράδα της άμυνας, ο Κάτσε με τον Ελ Καντουρί αγωνίστηκαν στον άξονα, οι Ζαμπά και Μπίσεσβαρ στα άκρα, και δίδυμο στην επίθεση ο Άκπομ με τον νεαρό Γαϊτανίδη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο γήπεδο και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο. Σκόραρε δύο γκολ, έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες, είτε σε σετ παιχνίδι είτε από στημένα και το κυριότερο, ήταν σοβαρός στο αμυντικό κομμάτι.

Οι Ολλανδοί κατάφεραν να φτάσουν δύο μόλις φορές με αξιώσεις στην εστία του ΠΑΟΚ, αλλά στη δεύτερη στο 42′ πέτυχαν γκολ, το οποίο έμελλε να κρίνει το παιχνίδι.

Στην επανάληψη η ΑΖ δεν έκανε πολλές αλλαγές, ενώ από την άλλη ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με 11 νέα πρόσωπα, με τους Στοχ , Ροντρίγκο ,Ντόουγκλας , Ζίβκοβιτς και Μιχάι να κάνουν ντεμπούτο, παρέα με τουΚρέσπο , Δεληγιαννίδη , Μίσιτς , Ενρίκε , Μαρκόφσκι και Λημνιό .

Ο Δικέφαλος ήταν και πάλι δραστήριος, ξεπέρασε μία αρχική πίεση 10 λεπτών, κράτησε καλά στην άμυνα και στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα είχε καλές στιγμές για να ισοφαρίσει, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Ο Αμπέλ Φερέιρα είδε την ομάδα του να ανταποκρίνεται θετικά στις πολλές αλλαγές που υπέστη μέσα σε λίγες μέρες, τους ποδοσφαιριστές να εχουν διάθεση και πάθος και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας της προετοιμασίας.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Μελίσσας (46′ Ζίβκοβιτς ), Μάτος (46′ Ροντρίγκο ), Βαρέλα (46′ Μιχάι ),Χατζηισαΐας (46′ Κρέσπο ), Γιαννούλης (46′ Δεληγιαννίδης , 85′ Τσιγγάρας),Κάτσε (46′ Μίσιτς ), Ελ Καντουρί (46′ Ντόουγκλας ), Μπίσεσβαρ (46′ Ενρίκε ),Ζαμπά (46′ Λημνιός ), Άκπομ (46′ Μαρκόφσκι), Γαϊτανίδης (46′ Στοχ ).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button