Νέα από Ελλάδα

Ώρα μεταγραφών στην ΑΕΚ

Η διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι μια καθοριστική περίοδος για την ΑΕΚ, που θα ψάξει την ενίσχυση προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική και μέσα στο κυνήγι του τίτλου μέχρι το τέλος.

Η Ένωση δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα για το 2017, με την λευκή ισοπαλία που παραχώρησε στον Απόλλων Σμύρνης, όμως πλέον κοιτάει μπροστά και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να προσθέσει στην φαρέτρα της τα κατάλληλα βέλη που θα της επιτρέψουν να κάνει πρωταθλητισμό και θα αναπληρώσουν τις απουσίες λόγω τραυματισμών.

Πρωτεργάτης σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν θα είναι άλλος από τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει πολλή δουλειά μπροστά του, καθώς άπαντες συμφωνούν ότι η επόμενη μεταγραφική περίοδος θα είναι κομβική  για την ομάδα, αν θέλει να πετύχει τους στόχους της.

Το βάρος της ευθύνης πέφτει στον Λύμπε, ο οποίος έχοντας ακούσει τις απαιτήσεις του Χιμένεθ, πρέπει τώρα να τις ικανοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο, αποκτώντας ποδοσφαιριστές με τις κατάλληλες προδιαγραφές και μέσα στο χρηματικό όριο που θέτει ο κύκλος εργασιών της ΠΑΕ.

Στην ΑΕΚ δεν έχουν την πολυτέλεια για παίκτες «στοιχήματα» αλλά χρειάζονται εγνωσμένης ποιότητας ποδοσφαιριστές που θα «κουμπώσουν» άμεσα στο ρόστερ και θα το βοηθήσουν να κάνει το βήμα παραπάνω, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με βάση αυτό το πλάνο δουλεύει ο Νίκος  Λυμπερόπουλος και γνωρίζει ότι θα κριθεί για τις επιλογές του, είτε για καλό είτε για κακό. Εξάλλου ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είναι ο προπονητής που θα βάλει νερό στο κρασί του και θα δουλέψει με όλους τους ποδοσφαιριστές που θα του φέρουν.

Αν δεν πιστεύει ότι κάποιος παίκτης του κάνει, αν θεωρεί ότι δεν έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να βοηθήσει, τότε κάλλιστα μπορεί να τον θέσει εκτός πλάνων χωρίς πολλά-πολλά (αυτό συνέβη εξάλλου με τον Τρίστασον).

Ο Λύμπε γνωρίζει καλά όλες τις παραμέτρους μέσα στην ομάδα και θα ψάξει για το καλύτερο δυνατό σκανάροντας προσεκτικά όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Σε ότι αφορά τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, προτεραιότητα δίδεται στην απόκτηση ενός αμυντικού μέσου και ενός εξτρέμ.

Αυτή είναι η βασική στόχευση για την ώρα, ενώ η ενίσχυση σε άλλες θέσεις (όπως του αριστερού μπακ ή του δημιουργικού μέσου), θα γίνει μόνο αν παρατηρηθεί κάποια ευκαιρία.

Η περίπτωση του Μασούντ εξάλλου, όπως επισημαίνουν κύκλοι της ΠΑΕ, εφόσον προχωρήσει, δεν θα είναι παρά μια απόκτηση για να αυξήσει τις επιλογές του Χιμένεθ και δεν θα λογίζεται ως κάτι παραπάνω.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button